Είστε εδώ

WRC

WRC, Ράλι Ακρόπολις: Σελίδα ιστορίας πλέον

του Γιάννη Σταυρόπουλου

Ράλι Ακρόπολις, το κορυφαίο ραντεβού του παγκοσμίου πρωταθλήματος που περίμεναν καρτερικά αυτό το διάστημα (τέλος Μαΐου, αρχές Ιουνίου)οι φίλοι των αγώνων, για έναν ολόκληρο χρόνο. 

Ήταν η εποχή που η Ελληνική επαρχία φορούσε τα γιορτινά της για να δεχτεί τους καλύτερους «πολεμιστές» των Ειδικών Διαδρομών, οι οποίοι ζωγράφιζαν με το γκάζι στο πάτωμα στο χωμάτινο καμβά, καθώς μια νίκη στα σκληρά Ελληνικά χώματα μετρούσε σαν το μισό πρωτάθλημα για τους επαγγελματίες οδηγούς/συνοδηγούς με τις εργοστασιακές ομάδες. 

Ταυτόχρονα η φωτογραφία της εκκίνησης με τα πολύχρωμα αγωνιστικά αυτοκίνητα κάτω από την Ακρόπολη έκανε το γύρο του κόσμου, γνωρίζοντας την Ελλάδα μέσα από μια διαφορετική προσέγγιση, πιο τουριστική. 

Για τους φίλους των αγώνων, ήταν ένας ολόκληρος χρόνος προγραμματισμού, σχεδίασης και αναζήτησης για την εύρεση του καλύτερου σημείου, ώστε σκαρφαλωμένοι σε κάθε πλαγιά να έχουν την ιδανική θέα για να θαυμάσουν μέσα από τα χρώματα και τα αρώματος της υπέροχης Ελληνικής φύσης, τη μάχη των κορυφαίων πληρωμάτων απέναντι στα χρονόμετρα με στόχο τη νίκη.

Όλα αυτά μέχρι το 2013. ‘Ηταν η χρονιά που το ράλι Ακρόπολις, ως ένας από τους καλύτερους αγώνες του WRC, θα είχε για τελευταία χρονιά τη θέση του στα μεγάλα σαλόνια του παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλι. 

Μετά ήρθε το χάος, ο αγώνας έσβησε από το WRC, υποβιβάστηκε προσμετρώντας στο ERC, για να χαθεί οριστικά λόγω ανικανότητας όλων των εμπλεκομένων και να μείνουν τελικά οι αναμνήσεις.

Σχετικοί όροι: 

Σχετικά άρθρα

Όσο περνάει ο καιρός η Opel θέλει να μας δώσει μία ολοένα και καλύτερη ιδέα σχετικά με το πώς θα είναι η νέα γενιά του Mokka, για αυτό το λόγο δημοσιεύει teaser εικόνες.

Η μεγάλη σιλουέτα του Super Ferry II έστριβε Δευτέρα 9 Ιουνίου το πρωί από τον κάβο και χανόταν στο γαλάζιο του Κάβο Ντόρο με πορεία το λιμάνι της Ραφήνας.

Μπορεί η Formula 1 να ανακοίνωσε τους πρώτους 8 αγώνες οι οποίοι με βάση τους κανονισμούς είναι απαραίτητοι ώστε να θεωρηθεί ότι έχει πραγματοποιηθεί ένα πρωτάθλημα, όμως οι άνθρωποι του αθλήματος εξετάζουν όποιες άλλες επιλογές έχουν για την πραγματοποίηση περισσότερων Γκραν Πρι.

Για πρώτη φορά το δημοφιλές Ford Fiesta θα διατίθεται με ήπιο υβριδικό σύστημα, όχι όμως μόνο στην επιβατική, αλλά και στην επαγγελματική του έκδοση.

Ο Ματία Μπινότο ήταν ξεκάθαρος σε ο,τι αφορά τους δύο οδηγούς της Ferrari για το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1 από το 2021, καθώς οι Σαρλ Λεκλέρκ και Κάρλος Σάινθ θα αποτελούν το οδηγικό δίδυμο της Scuderia από τη νέα χρονιά.

Πριν από μερικές μέρες η Porsche αποκάλυψε τη νέα 911 Targa 4S Heritage Design Edition, η οποία διαθέτει ρετρό χαρακτηριστικά.

Άλλος ένας αγώνας του παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλι προστέθηκε στη λίστα με τους ακυρωμένους αγώνες.

Ο Χέρμπερτ Ντις τα τελευταία χρόνια κατέχει δύο από τις ισχυρότερες θέσεις στο χώρο του αυτοκινήτου, καθώς είναι διευθύνων σύμβουλος του Volkswagen Group, αλλά και αυτής καθ’ αυτής της γερμανικής μάρκας.

Οι όμιλοι FCA και PSA έχουν συμφωνήσει να προχωρήσουν σε συγχώνευση, όμως για να φτάσουν μέχρι αυτό το σημείο θα πρέπει να περάσουν μια σειρά από διαδικασίες, μεταξύ των οποίων είναι και η έγκριση από την επιτροπή ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ελαφρώς ανανεωμένο και με ήπιο υβριδικό σύστημα κίνησης για πρώτη φορά είναι πλέον το δημοφιλές Ford Fiesta.

Ας ξεκινήσουμε με το ήπιο υβριδικό του σύστημα, το οποίο γνωρίσαμε αρχικά στο νέο Puma, το μικρότερο crossover της Ford που βασίζεται στο Fiesta.