Είστε εδώ

WRC

WRC, Ford M-Sport : O Λάπι στην ομάδα

του Γιάννη Σταυρόπουλου

Τελικά οι φήμες επαληθεύτηκαν και ο Εσαπέκα Λάπι θα συνεχίσει την καριέρα του ως εργοστασιακός οδηγός της Ford M-Sport.

Έτσι ο Λάπι συνεχίζει την παράδοση των Φινλανδών στην M-Sport μετά την Γκρόνχολμ, Χίρβονεν και Λάτβαλα εποχή. Η περίοδος αυτή ήταν από το 2006 έως το 2011. Στα 11 αυτά χρόνια συνεργασίας με τους Φινλανδούς η ομάδα κατέκτησε δύο τίτλους κατασκευαστών, κέρδισε 31 αγώνες, ανέβηκε στο βάθρο 99 φορές και 592 σημείωσαν τον ταχύτερο χρόνο στις Ειδικές Διαδρομές.

Δύο λοιπόν Φινλανδούς για το 2020 θα έχει η Ford M-Sport, τον Λάπι και τον Σουνίνεν που θα τους πλαισιώσει ο Βρετανός Γκρίνσμιθ σε 9 αγώνες του WRC.

Συνοδηγός όπως όλα αυτά τα χρόνια στον Λάπι θα είναι ο Φερμ, στον Σουνίνεν o Λέχτινεν και στον Γκρίνσμιθ ο Έντμοντσον.

Η M-Sport έχει προγραμματίσει μια σειρά από δοκιμών στο προσεχές διάστημα για τον Λάπι, που θα φορέσει την 4η εργοστασιακή φόρμα της καριέρας του μετά τις ομάδες Skoda, Toyota, Citroen.

Σχετικά άρθρα

Όσο περνάει ο καιρός η Opel θέλει να μας δώσει μία ολοένα και καλύτερη ιδέα σχετικά με το πώς θα είναι η νέα γενιά του Mokka, για αυτό το λόγο δημοσιεύει teaser εικόνες.

Η μεγάλη σιλουέτα του Super Ferry II έστριβε Δευτέρα 9 Ιουνίου το πρωί από τον κάβο και χανόταν στο γαλάζιο του Κάβο Ντόρο με πορεία το λιμάνι της Ραφήνας.

Μπορεί η Formula 1 να ανακοίνωσε τους πρώτους 8 αγώνες οι οποίοι με βάση τους κανονισμούς είναι απαραίτητοι ώστε να θεωρηθεί ότι έχει πραγματοποιηθεί ένα πρωτάθλημα, όμως οι άνθρωποι του αθλήματος εξετάζουν όποιες άλλες επιλογές έχουν για την πραγματοποίηση περισσότερων Γκραν Πρι.

Για πρώτη φορά το δημοφιλές Ford Fiesta θα διατίθεται με ήπιο υβριδικό σύστημα, όχι όμως μόνο στην επιβατική, αλλά και στην επαγγελματική του έκδοση.

Ο Ματία Μπινότο ήταν ξεκάθαρος σε ο,τι αφορά τους δύο οδηγούς της Ferrari για το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1 από το 2021, καθώς οι Σαρλ Λεκλέρκ και Κάρλος Σάινθ θα αποτελούν το οδηγικό δίδυμο της Scuderia από τη νέα χρονιά.

Πριν από μερικές μέρες η Porsche αποκάλυψε τη νέα 911 Targa 4S Heritage Design Edition, η οποία διαθέτει ρετρό χαρακτηριστικά.

Άλλος ένας αγώνας του παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλι προστέθηκε στη λίστα με τους ακυρωμένους αγώνες.

Ο Χέρμπερτ Ντις τα τελευταία χρόνια κατέχει δύο από τις ισχυρότερες θέσεις στο χώρο του αυτοκινήτου, καθώς είναι διευθύνων σύμβουλος του Volkswagen Group, αλλά και αυτής καθ’ αυτής της γερμανικής μάρκας.

Οι όμιλοι FCA και PSA έχουν συμφωνήσει να προχωρήσουν σε συγχώνευση, όμως για να φτάσουν μέχρι αυτό το σημείο θα πρέπει να περάσουν μια σειρά από διαδικασίες, μεταξύ των οποίων είναι και η έγκριση από την επιτροπή ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ελαφρώς ανανεωμένο και με ήπιο υβριδικό σύστημα κίνησης για πρώτη φορά είναι πλέον το δημοφιλές Ford Fiesta.

Ας ξεκινήσουμε με το ήπιο υβριδικό του σύστημα, το οποίο γνωρίσαμε αρχικά στο νέο Puma, το μικρότερο crossover της Ford που βασίζεται στο Fiesta.