Είστε εδώ

WRC

Ράλι Σουηδίας: Το Toyota Yaris WRC με τον αριθμό 68

του Γιάννη Σταυρόπουλου

Ένας είναι ο οδηγός που έχει κερδίσει το ράλι Σουηδίας περισσότερες φορές. Είναι ο τοπικός ήρωας Στιγκ Μπλόμκβιστ με 7 πρώτες νίκες. Με 5 νίκες είναι ο επίσης Σουηδός Μπιορν Βάλτεγκαρντ και ο Φινλανδός Μάρκους Γκρόνχολμ. 

Ο 50χρονος πλέον Μάρκους θα δώσει το παρών στο ράλι Σουηδίας οδηγώντας ένα από τα Yaris WRC του στάβλου Toyota Gazoo Racing που ηγείται ο συμπατριώτης του και τέσσερις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής ράλι Τόμι Μάκινεν. 

Το Toyota Yaris WRC θα φέρει τον αριθμό 68 και στο δεξί bucket θα καθίσει ο μόνιμος συνοδηγός του Τίμο Ραουτιάϊνεν.

Ο Γκρόνχολμ έχει κατακτήσει δύο παγκόσμιους τίτλους, το 2000 και 2002, έχει εκκινήσει σε 152 ράλι του WRC και έχει κερδίσει 30 αγώνες. 

Υπήρξε εργοστασιακός οδηγός των ομάδων Toyota, Peugeot, Ford.

To 2007 ήταν η τελευταία χρονιά του Φινλανδού στο WRC με εργοστασιακές ομάδε . 

Έκανε όμως κάτι σποραδικούς αγώνες έως το 2010 με ιδιωτικά Subaru Impresa WRC και Ford Focus WRC, πριν αποχωρήσει οριστικά από το «σανίδι» του WRC. 

Θα έχει πάντως ενδιαφέρον να δούμε πως θα σταθεί ο Μάρκους απέναντι από τους νέους πρωταγωνιστές του WRC, στις χιονισμένες Ειδικές Διαδρομές του ράλι Σουηδίας 14-17 Φεβρουαρίου.      

Σχετικά άρθρα

Όσο περνάει ο καιρός η Opel θέλει να μας δώσει μία ολοένα και καλύτερη ιδέα σχετικά με το πώς θα είναι η νέα γενιά του Mokka, για αυτό το λόγο δημοσιεύει teaser εικόνες.

Η μεγάλη σιλουέτα του Super Ferry II έστριβε Δευτέρα 9 Ιουνίου το πρωί από τον κάβο και χανόταν στο γαλάζιο του Κάβο Ντόρο με πορεία το λιμάνι της Ραφήνας.

Μπορεί η Formula 1 να ανακοίνωσε τους πρώτους 8 αγώνες οι οποίοι με βάση τους κανονισμούς είναι απαραίτητοι ώστε να θεωρηθεί ότι έχει πραγματοποιηθεί ένα πρωτάθλημα, όμως οι άνθρωποι του αθλήματος εξετάζουν όποιες άλλες επιλογές έχουν για την πραγματοποίηση περισσότερων Γκραν Πρι.

Για πρώτη φορά το δημοφιλές Ford Fiesta θα διατίθεται με ήπιο υβριδικό σύστημα, όχι όμως μόνο στην επιβατική, αλλά και στην επαγγελματική του έκδοση.

Ο Ματία Μπινότο ήταν ξεκάθαρος σε ο,τι αφορά τους δύο οδηγούς της Ferrari για το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1 από το 2021, καθώς οι Σαρλ Λεκλέρκ και Κάρλος Σάινθ θα αποτελούν το οδηγικό δίδυμο της Scuderia από τη νέα χρονιά.

Πριν από μερικές μέρες η Porsche αποκάλυψε τη νέα 911 Targa 4S Heritage Design Edition, η οποία διαθέτει ρετρό χαρακτηριστικά.

Άλλος ένας αγώνας του παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλι προστέθηκε στη λίστα με τους ακυρωμένους αγώνες.

Ο Χέρμπερτ Ντις τα τελευταία χρόνια κατέχει δύο από τις ισχυρότερες θέσεις στο χώρο του αυτοκινήτου, καθώς είναι διευθύνων σύμβουλος του Volkswagen Group, αλλά και αυτής καθ’ αυτής της γερμανικής μάρκας.

Οι όμιλοι FCA και PSA έχουν συμφωνήσει να προχωρήσουν σε συγχώνευση, όμως για να φτάσουν μέχρι αυτό το σημείο θα πρέπει να περάσουν μια σειρά από διαδικασίες, μεταξύ των οποίων είναι και η έγκριση από την επιτροπή ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ελαφρώς ανανεωμένο και με ήπιο υβριδικό σύστημα κίνησης για πρώτη φορά είναι πλέον το δημοφιλές Ford Fiesta.

Ας ξεκινήσουμε με το ήπιο υβριδικό του σύστημα, το οποίο γνωρίσαμε αρχικά στο νέο Puma, το μικρότερο crossover της Ford που βασίζεται στο Fiesta.