Είστε εδώ

WRC

Ράλι Ουαλίας – WRC 2 : O 18χρονος Ροβάνπερα τα κύπελλα

του Γιάννη Σταυρόπουλου

Οι καιρικές συνθήκες του ράλι Ουαλίας έμοιαζαν σαν να βγήκαν από κινηματογραφική ταινία. Βροχή, λάσπη, ομίχλη συνέθεσαν το παζλ του ράλι στα δάση της Ουαλίας. 

Σε αυτές τις συνθήκες έλαμψε πάλι το ταλέντο του 18χρονου Κάλε Ροβάνπερα που με συνοδηγό τον Χαλτούνεν  και οδηγώντας το εργοστασιακό Skoda Fabia R5, πήραν τη νίκη, χωρίς μάλιστα να απειληθούν από κανέναν άλλον συνδυασμό. 

Για τη Skoda βέβαια η χαρά ήταν διπλή καθώς το άλλο εργοστασιακό Fabia R5 με τους Τίντεμαν-Άντερσον τερμάτισε στη 2η θέση, κάνοντας για τρίτη φορά το 1-2 για τη Skoda Motorsport σε αγώνα του WRC. Τρίτοι οι Γκρίνσμιθ-Τσελσομίνο με Ford Fiesta R5

Από τις 23 Ειδικές Διαδρομές του αγώνα, ο νικητής ήταν ταχύτερος στις 15.

Σχετικά άρθρα

Όσο περνάει ο καιρός η Opel θέλει να μας δώσει μία ολοένα και καλύτερη ιδέα σχετικά με το πώς θα είναι η νέα γενιά του Mokka, για αυτό το λόγο δημοσιεύει teaser εικόνες.

Η μεγάλη σιλουέτα του Super Ferry II έστριβε Δευτέρα 9 Ιουνίου το πρωί από τον κάβο και χανόταν στο γαλάζιο του Κάβο Ντόρο με πορεία το λιμάνι της Ραφήνας.

Μπορεί η Formula 1 να ανακοίνωσε τους πρώτους 8 αγώνες οι οποίοι με βάση τους κανονισμούς είναι απαραίτητοι ώστε να θεωρηθεί ότι έχει πραγματοποιηθεί ένα πρωτάθλημα, όμως οι άνθρωποι του αθλήματος εξετάζουν όποιες άλλες επιλογές έχουν για την πραγματοποίηση περισσότερων Γκραν Πρι.

Για πρώτη φορά το δημοφιλές Ford Fiesta θα διατίθεται με ήπιο υβριδικό σύστημα, όχι όμως μόνο στην επιβατική, αλλά και στην επαγγελματική του έκδοση.

Ο Ματία Μπινότο ήταν ξεκάθαρος σε ο,τι αφορά τους δύο οδηγούς της Ferrari για το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1 από το 2021, καθώς οι Σαρλ Λεκλέρκ και Κάρλος Σάινθ θα αποτελούν το οδηγικό δίδυμο της Scuderia από τη νέα χρονιά.

Πριν από μερικές μέρες η Porsche αποκάλυψε τη νέα 911 Targa 4S Heritage Design Edition, η οποία διαθέτει ρετρό χαρακτηριστικά.

Άλλος ένας αγώνας του παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλι προστέθηκε στη λίστα με τους ακυρωμένους αγώνες.

Ο Χέρμπερτ Ντις τα τελευταία χρόνια κατέχει δύο από τις ισχυρότερες θέσεις στο χώρο του αυτοκινήτου, καθώς είναι διευθύνων σύμβουλος του Volkswagen Group, αλλά και αυτής καθ’ αυτής της γερμανικής μάρκας.

Οι όμιλοι FCA και PSA έχουν συμφωνήσει να προχωρήσουν σε συγχώνευση, όμως για να φτάσουν μέχρι αυτό το σημείο θα πρέπει να περάσουν μια σειρά από διαδικασίες, μεταξύ των οποίων είναι και η έγκριση από την επιτροπή ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ελαφρώς ανανεωμένο και με ήπιο υβριδικό σύστημα κίνησης για πρώτη φορά είναι πλέον το δημοφιλές Ford Fiesta.

Ας ξεκινήσουμε με το ήπιο υβριδικό του σύστημα, το οποίο γνωρίσαμε αρχικά στο νέο Puma, το μικρότερο crossover της Ford που βασίζεται στο Fiesta.