Είστε εδώ

WRC

Ράλι Ουαλίας: Πέτερ και ‘Ολιβερ Σόλμπεργκ αντίπαλοι

του Γιάννη Σταυρόπουλου

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής του 2003 Πέτερ Σόλμπεργκ θα κρεμάσει οριστικά το κράνος και τη φόρμα μετά το τέλος του ράλι Ουαλίας, 12ος γύρος του WRC (3-6 Οκτωβρίου).

Ο Πέτερ με τον Φιλ Μιλς έχουν ξεκινήσει τον αγώνα 15 φορές και τον έχουν κερδίσει 4 μεταξύ 2002-2005.

Ο Πέτερ στο «αντίο» από τα τερέν θα οδηγήσει VW Polo R5.

«Αντίπαλός» του θα είναι ο γιός του, ο 18χρονος Όλιβερ που θα οδηγήσει και αυτός ένα ίδιο Polo R5, κάνοντας την πρώτη του εμφάνιση σε αγώνα του παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλι.

Ο αγώνας στην Ουαλία που εξελίσσεται στα γλιστερά βρετανικά δάση, είναι ιδιαίτερα πονηρός, και ο νεαρός Όλιβερ που μέχρι στιγμής έχει δείξει καλά στοιχεία, θα έχει τον καλύτερο σύμβουλο για τον αγώνα. Τον πατέρα του, ο οποίος θα του πει τα μυστικά και τις παγίδες που κρύβουν οι Ειδικές Διαδρομές στην Ουαλία.

O 44χρονος Πέτερ Σόλμπεργκ έχει εκκινήσει σε 189 αγώνες του WRC, κέρδισε τους 13 ενώ το 2018 ήταν αυτός που μαζί με τον Καμιλί οδήγησαν για πρώτη φορά σε αγώνα του WRC το νέο Polo R5 στον μικτό αγώνα της Ισπανίας.

Σχετικά άρθρα

Όσο περνάει ο καιρός η Opel θέλει να μας δώσει μία ολοένα και καλύτερη ιδέα σχετικά με το πώς θα είναι η νέα γενιά του Mokka, για αυτό το λόγο δημοσιεύει teaser εικόνες.

Η μεγάλη σιλουέτα του Super Ferry II έστριβε Δευτέρα 9 Ιουνίου το πρωί από τον κάβο και χανόταν στο γαλάζιο του Κάβο Ντόρο με πορεία το λιμάνι της Ραφήνας.

Μπορεί η Formula 1 να ανακοίνωσε τους πρώτους 8 αγώνες οι οποίοι με βάση τους κανονισμούς είναι απαραίτητοι ώστε να θεωρηθεί ότι έχει πραγματοποιηθεί ένα πρωτάθλημα, όμως οι άνθρωποι του αθλήματος εξετάζουν όποιες άλλες επιλογές έχουν για την πραγματοποίηση περισσότερων Γκραν Πρι.

Για πρώτη φορά το δημοφιλές Ford Fiesta θα διατίθεται με ήπιο υβριδικό σύστημα, όχι όμως μόνο στην επιβατική, αλλά και στην επαγγελματική του έκδοση.

Ο Ματία Μπινότο ήταν ξεκάθαρος σε ο,τι αφορά τους δύο οδηγούς της Ferrari για το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1 από το 2021, καθώς οι Σαρλ Λεκλέρκ και Κάρλος Σάινθ θα αποτελούν το οδηγικό δίδυμο της Scuderia από τη νέα χρονιά.

Πριν από μερικές μέρες η Porsche αποκάλυψε τη νέα 911 Targa 4S Heritage Design Edition, η οποία διαθέτει ρετρό χαρακτηριστικά.

Άλλος ένας αγώνας του παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλι προστέθηκε στη λίστα με τους ακυρωμένους αγώνες.

Ο Χέρμπερτ Ντις τα τελευταία χρόνια κατέχει δύο από τις ισχυρότερες θέσεις στο χώρο του αυτοκινήτου, καθώς είναι διευθύνων σύμβουλος του Volkswagen Group, αλλά και αυτής καθ’ αυτής της γερμανικής μάρκας.

Οι όμιλοι FCA και PSA έχουν συμφωνήσει να προχωρήσουν σε συγχώνευση, όμως για να φτάσουν μέχρι αυτό το σημείο θα πρέπει να περάσουν μια σειρά από διαδικασίες, μεταξύ των οποίων είναι και η έγκριση από την επιτροπή ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ελαφρώς ανανεωμένο και με ήπιο υβριδικό σύστημα κίνησης για πρώτη φορά είναι πλέον το δημοφιλές Ford Fiesta.

Ας ξεκινήσουμε με το ήπιο υβριδικό του σύστημα, το οποίο γνωρίσαμε αρχικά στο νέο Puma, το μικρότερο crossover της Ford που βασίζεται στο Fiesta.