Είστε εδώ

WRC

M-Sport: 40 χρόνια επιτυχίες

του Γιάννη Σταυρόπουλου

Η πορεία τη εταιρίας M-Sport, που ίδρυσε το 1979 ένας ασήμαντος μηχανικός από την Κούμπρια, ο Μάλκολμ Γουίλσον, είναι θέμα που κάλλιστα μπορεί να γίνει μάθημα στα Πανεπιστήμια, στο business section.

Aπό ένα μικρό συνεργείο στην αυλή του σπιτιού του που δεν χωρούσε καλά-καλά ένα αυτοκίνητο, στον κολοσσό του Dovenby Hall, όπου εκεί εξελίσσονται τα αγωνιστικά αυτοκίνητα της Ford (από λευκό χαρτί) για το παγκόσμιο πρωτάθλημα ράλι, τα Bentley για τα πρωταθλήματα τουρισμού στις διάφορες χώρες, καθώς και με την Jaguar στο I-Pace eTrophy, ενώ με την M-Sport Πολωνίας στην Κρακοβία βρίσκεται πίσω από τα Ford Fiesta R1, R2 και R5.

Κορυφαίοι rallymen έχουν οδηγήσει τα Escort, τα Focus και τα Fiesta στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ράλι.

Τι ονόματα να πρωτοθυμηθούμε. Κάρλος Σάινθ, Κόλιν ΜακΡέι, Γιούχα Κάνκουνεν, Μπρούνο Τιρί, Μάρκο Μάρτιν, Τόνι Γκαρτεμάιστερ, Πέτερ Σόλμπεργκ, Μάρκους Γκρόνχολμ, Μίκο Χίρβονεν, Γιάρι Μάτι Λάτβαλα, Ότ Τάνακ.

Στις φωτογραφίες το αυτοκόλλητο που θα φέρουν τα δύο Ford Fiesta WRC των Σουνίνεν και Γκρίνσμιθ στο ράλι Φινλανδίας, καθώς και μια σειρά φωτογραφιών του οίκου M-Sport στη Κούμπρια, από τα διάφορα τμήματα, καθώς και μια φωτογραφία του πλέον επιτυχημένου μάνατζερ στο WRC, του mr. M-Sport, Malcolm Wilson.

Σχετικοί όροι: 

Σχετικά άρθρα

Όσο περνάει ο καιρός η Opel θέλει να μας δώσει μία ολοένα και καλύτερη ιδέα σχετικά με το πώς θα είναι η νέα γενιά του Mokka, για αυτό το λόγο δημοσιεύει teaser εικόνες.

Η μεγάλη σιλουέτα του Super Ferry II έστριβε Δευτέρα 9 Ιουνίου το πρωί από τον κάβο και χανόταν στο γαλάζιο του Κάβο Ντόρο με πορεία το λιμάνι της Ραφήνας.

Μπορεί η Formula 1 να ανακοίνωσε τους πρώτους 8 αγώνες οι οποίοι με βάση τους κανονισμούς είναι απαραίτητοι ώστε να θεωρηθεί ότι έχει πραγματοποιηθεί ένα πρωτάθλημα, όμως οι άνθρωποι του αθλήματος εξετάζουν όποιες άλλες επιλογές έχουν για την πραγματοποίηση περισσότερων Γκραν Πρι.

Για πρώτη φορά το δημοφιλές Ford Fiesta θα διατίθεται με ήπιο υβριδικό σύστημα, όχι όμως μόνο στην επιβατική, αλλά και στην επαγγελματική του έκδοση.

Ο Ματία Μπινότο ήταν ξεκάθαρος σε ο,τι αφορά τους δύο οδηγούς της Ferrari για το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1 από το 2021, καθώς οι Σαρλ Λεκλέρκ και Κάρλος Σάινθ θα αποτελούν το οδηγικό δίδυμο της Scuderia από τη νέα χρονιά.

Πριν από μερικές μέρες η Porsche αποκάλυψε τη νέα 911 Targa 4S Heritage Design Edition, η οποία διαθέτει ρετρό χαρακτηριστικά.

Άλλος ένας αγώνας του παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλι προστέθηκε στη λίστα με τους ακυρωμένους αγώνες.

Ο Χέρμπερτ Ντις τα τελευταία χρόνια κατέχει δύο από τις ισχυρότερες θέσεις στο χώρο του αυτοκινήτου, καθώς είναι διευθύνων σύμβουλος του Volkswagen Group, αλλά και αυτής καθ’ αυτής της γερμανικής μάρκας.

Οι όμιλοι FCA και PSA έχουν συμφωνήσει να προχωρήσουν σε συγχώνευση, όμως για να φτάσουν μέχρι αυτό το σημείο θα πρέπει να περάσουν μια σειρά από διαδικασίες, μεταξύ των οποίων είναι και η έγκριση από την επιτροπή ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ελαφρώς ανανεωμένο και με ήπιο υβριδικό σύστημα κίνησης για πρώτη φορά είναι πλέον το δημοφιλές Ford Fiesta.

Ας ξεκινήσουμε με το ήπιο υβριδικό του σύστημα, το οποίο γνωρίσαμε αρχικά στο νέο Puma, το μικρότερο crossover της Ford που βασίζεται στο Fiesta.