Είστε εδώ

WRC

Ford M-Sport : Δοκιμές στην Ελλάδα με Οζιέ και Έβανς

του Γιάννη Σταυρόπουλου

Τη δημοσιότητα που πήραν από τα social media οι δοκιμές της Ford M-Sport στη χώρα μας με το Fiesta WRC ήταν κάτι το απίστευτο.

Όπως απίστευτος ήταν και ο κόσμος που συγκεντρώθηκε για να δει το λευκό Ford Fiesta WRC με τα τεράστια αεροδυναμικά βοηθήματα να «ζωγραφίζει» με τις παράξενες τροχιές του στις Ειδικές Διαδρομές του ένδοξου ράλι Ακρόπολις.

Ήταν η πρώτη φορά που αυτοκίνητο της κατηγορίας WRC, εξελιγμένο σύμφωνα με τους καινούργιους κανονισμούς της FIA, «πάτησε» στη χώρα μας και η πρόκληση για τους φίλους των αγώνων ήταν τεράστια.

Μπορεί να ήταν δοκιμές, ο καφέ καμβάς όμως με τα πράσινα δένδρα της χώρα μας, εκεί όπου ζωγράφιζαν οι Οζιέ και Έβανς, ταξίδεψαν για μια ακόμα φορά στην καρδιά των φίλων του παγκόσμιου motorsport.

Δύο από τους εργοστασιακούς οδηγούς του φετινού πρωταθλήματος, Οζιέ και Έβανς έστριβαν με φόντο την Ελληνική φύση, εκεί που έχουν χειροκροτήσει κατά το παρελθόν τα ιερά τέρατα των ράλι στη μάχη με τα χρονόμετρα.

Όσο υπάρχει η Τουρκία στο καλεντάρι του WRC, όλο και κάποια ομάδα θα μας επισκέπτεται για δοκιμές, καθώς η μορφολογία του εδάφους είναι σχεδόν ή ίδια, με την ελπίδα ότι το ράλι Ακρόπολις θα επιστρέψει εκεί που ανήκει.

Στα μεγάλα σαλόνια του WRC.  

Aπό την άλλη έχουμε και το «μυστήριο» της Κροατίας. Η Κροατία έχει θέσει υποψηφιότητα για να τη συμπεριλάβουν σε αγώνα του WRC, χωρίς να έχει ακόμα διευκρινισθεί αν «μιλάμε» για χωμάτινο ή ασφάλτινο αγώνα, καθώς το ράλι Γαλλίας, (το ράλι Κορσικής δηλαδή) είναι σίγουρο ότι θα χάσει τη θέση του στο WRC, ενώ το ράλι Γερμανίας στους αμπελώνες και στη στρατιωτική ζώνη εδραίωσε τη θέση του για μερικά χρόνια ακόμα. 

Πάντως και μέχρι να ξεκαθαρίσει κάπως το πρόγραμμα για την επόμενη χρονιά, ένα είναι το γεγονός.

Ότι οι δοκιμές της Ford M-Sport με Οζιέ και Έβανς είχαν «περισσότερο» κόσμο απ ότι το ράλι Ακρόπολις του ERC με τα άγνωστα πληρώματα από τα πρώην ανατολικά κράτη.

Ήταν απίστευτος ο κόσμος

Φωτογραφία: Θάνος Ηλιόπουλος-4 Τροχοί

Σχετικά άρθρα

Όσο περνάει ο καιρός η Opel θέλει να μας δώσει μία ολοένα και καλύτερη ιδέα σχετικά με το πώς θα είναι η νέα γενιά του Mokka, για αυτό το λόγο δημοσιεύει teaser εικόνες.

Η μεγάλη σιλουέτα του Super Ferry II έστριβε Δευτέρα 9 Ιουνίου το πρωί από τον κάβο και χανόταν στο γαλάζιο του Κάβο Ντόρο με πορεία το λιμάνι της Ραφήνας.

Μπορεί η Formula 1 να ανακοίνωσε τους πρώτους 8 αγώνες οι οποίοι με βάση τους κανονισμούς είναι απαραίτητοι ώστε να θεωρηθεί ότι έχει πραγματοποιηθεί ένα πρωτάθλημα, όμως οι άνθρωποι του αθλήματος εξετάζουν όποιες άλλες επιλογές έχουν για την πραγματοποίηση περισσότερων Γκραν Πρι.

Για πρώτη φορά το δημοφιλές Ford Fiesta θα διατίθεται με ήπιο υβριδικό σύστημα, όχι όμως μόνο στην επιβατική, αλλά και στην επαγγελματική του έκδοση.

Ο Ματία Μπινότο ήταν ξεκάθαρος σε ο,τι αφορά τους δύο οδηγούς της Ferrari για το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1 από το 2021, καθώς οι Σαρλ Λεκλέρκ και Κάρλος Σάινθ θα αποτελούν το οδηγικό δίδυμο της Scuderia από τη νέα χρονιά.

Πριν από μερικές μέρες η Porsche αποκάλυψε τη νέα 911 Targa 4S Heritage Design Edition, η οποία διαθέτει ρετρό χαρακτηριστικά.

Άλλος ένας αγώνας του παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλι προστέθηκε στη λίστα με τους ακυρωμένους αγώνες.

Ο Χέρμπερτ Ντις τα τελευταία χρόνια κατέχει δύο από τις ισχυρότερες θέσεις στο χώρο του αυτοκινήτου, καθώς είναι διευθύνων σύμβουλος του Volkswagen Group, αλλά και αυτής καθ’ αυτής της γερμανικής μάρκας.

Οι όμιλοι FCA και PSA έχουν συμφωνήσει να προχωρήσουν σε συγχώνευση, όμως για να φτάσουν μέχρι αυτό το σημείο θα πρέπει να περάσουν μια σειρά από διαδικασίες, μεταξύ των οποίων είναι και η έγκριση από την επιτροπή ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ελαφρώς ανανεωμένο και με ήπιο υβριδικό σύστημα κίνησης για πρώτη φορά είναι πλέον το δημοφιλές Ford Fiesta.

Ας ξεκινήσουμε με το ήπιο υβριδικό του σύστημα, το οποίο γνωρίσαμε αρχικά στο νέο Puma, το μικρότερο crossover της Ford που βασίζεται στο Fiesta.