Είστε εδώ

Τεχνολογία

Βρετανία: Φορτιστές που βγαίνουν μέσα από τον δρόμο

του Σωτήριου Χάλλα

Στη Βρετανία δοκιμάζουν έναν καινούριο τρόπο ώστε να γεμίσουν οι πόλεις με φορτιστές, ενώ ταυτόχρονα δε θα δημιουργηθεί επιπλέον όχληση στο δημόσιο χώρο, καθώς πρόκειται για κατασκευές που θα κρύβονται στο έδαφος.

Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που εμποδίζουν την ανάπτυξη της ηλεκτροκίνησης είναι ότι οι κάτοικοι των πόλεων δεν μπορούν να τα φορτίσουν στο σπίτι τους, ενώ ταυτόχρονα δεν υπάρχει επαρκής αριθμός σταθμών φόρτισης.

Στη Βρετανία το 43% των κατοικιών δεν έχουν άμεση πρόσβαση στο δρόμο (όπως τα διαμερίσματα), ποσοστό το οποίο αντιστοιχεί σε 8 εκατομμύρια οχήματα, γι’ αυτό κρίνεται αναγκαία η ύπαρξη φορτιστών στα πεζοδρόμια. Με αυτό το δεδομένο θα λέγαμε ότι στην Ελλάδα η ανάγκη για φορτιστές στα πεζοδρόμια είναι ακόμα μεγαλύτερη.

Αυτοί οι φορτιστές θα παρέχουν ισχύ φόρτισης που θα φτάνει τα 7 kW, ενώ θα είναι συμβατοί με το 90% των ηλεκτρικών μοντέλων που βρίσκονται στους δρόμους. Αν και τα 7 kW φαίνεται να είναι χαμηλή ισχύς, ο σκοπός τους είναι να χρησιμοποιούνται κυρίως τη νύχτα, ώστε το πρωί οι ιδιοκτήτες να βρίσκουν την μπαταρία των αυτοκινήτων τους πλήρως φορτισμένη. Επιπλέον, η χαμηλή ισχύς σημαίνει ότι οι μπαταρίες θα έχουν μεγαλύτερη διάρκεια ζωής, καθώς όσο πιο γρήγορα φορτίζεται μια μπαταρία, τόσο μειώνεται ο χρόνος ζωής της.

Σύμφωνα με το σχεδιασμό, όταν ο κάτοχος ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου θέλει να το φορτίσει, θα χρησιμοποιεί μια εφαρμογή με την οποία θα δίνει εντολή να εμφανιστεί η στήλη φόρτισης. Όταν το αυτοκίνητο φεύγει, η στήλη θα κρύβεται και πάλι μέσα στο οδόστρωμα, οπότε δε θα ενοχλεί.

Σχετικά άρθρα

Όσο περνάει ο καιρός η Opel θέλει να μας δώσει μία ολοένα και καλύτερη ιδέα σχετικά με το πώς θα είναι η νέα γενιά του Mokka, για αυτό το λόγο δημοσιεύει teaser εικόνες.

Η μεγάλη σιλουέτα του Super Ferry II έστριβε Δευτέρα 9 Ιουνίου το πρωί από τον κάβο και χανόταν στο γαλάζιο του Κάβο Ντόρο με πορεία το λιμάνι της Ραφήνας.

Μπορεί η Formula 1 να ανακοίνωσε τους πρώτους 8 αγώνες οι οποίοι με βάση τους κανονισμούς είναι απαραίτητοι ώστε να θεωρηθεί ότι έχει πραγματοποιηθεί ένα πρωτάθλημα, όμως οι άνθρωποι του αθλήματος εξετάζουν όποιες άλλες επιλογές έχουν για την πραγματοποίηση περισσότερων Γκραν Πρι.

Για πρώτη φορά το δημοφιλές Ford Fiesta θα διατίθεται με ήπιο υβριδικό σύστημα, όχι όμως μόνο στην επιβατική, αλλά και στην επαγγελματική του έκδοση.

Ο Ματία Μπινότο ήταν ξεκάθαρος σε ο,τι αφορά τους δύο οδηγούς της Ferrari για το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1 από το 2021, καθώς οι Σαρλ Λεκλέρκ και Κάρλος Σάινθ θα αποτελούν το οδηγικό δίδυμο της Scuderia από τη νέα χρονιά.

Πριν από μερικές μέρες η Porsche αποκάλυψε τη νέα 911 Targa 4S Heritage Design Edition, η οποία διαθέτει ρετρό χαρακτηριστικά.

Άλλος ένας αγώνας του παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλι προστέθηκε στη λίστα με τους ακυρωμένους αγώνες.

Ο Χέρμπερτ Ντις τα τελευταία χρόνια κατέχει δύο από τις ισχυρότερες θέσεις στο χώρο του αυτοκινήτου, καθώς είναι διευθύνων σύμβουλος του Volkswagen Group, αλλά και αυτής καθ’ αυτής της γερμανικής μάρκας.

Οι όμιλοι FCA και PSA έχουν συμφωνήσει να προχωρήσουν σε συγχώνευση, όμως για να φτάσουν μέχρι αυτό το σημείο θα πρέπει να περάσουν μια σειρά από διαδικασίες, μεταξύ των οποίων είναι και η έγκριση από την επιτροπή ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ελαφρώς ανανεωμένο και με ήπιο υβριδικό σύστημα κίνησης για πρώτη φορά είναι πλέον το δημοφιλές Ford Fiesta.

Ας ξεκινήσουμε με το ήπιο υβριδικό του σύστημα, το οποίο γνωρίσαμε αρχικά στο νέο Puma, το μικρότερο crossover της Ford που βασίζεται στο Fiesta.