Είστε εδώ

Τεχνολογία

Volvo: Δημιουργεί αντικείμενα που δεν υπάρχουν (video)

του Σωτήριου Χάλλα

Η Volvo συνεργάζεται με τη Φινλανδική εταιρεία Varjo ώστε με τη χρήση του συστήματος επαυξημένης πραγματικότητας XR-1 να επιταχύνει την ανάπτυξη και εξέλιξη των νέων μοντέλων αλλά και των τεχνολογιών με τις οποίες θα τα εξοπλίζει.

Το Varjo XR-1 λειτουργεί ως εξής. Όταν ο οδηγός το φορέσει στις οθόνες του προβάλλονται όσα θα έβλεπε κανονικά (αν δεν το φορούσε), όμως μπορούν να προστεθούν στο περιβάλλον και στοιχεία τα οποία δεν υπάρχουν στην πραγματικότητα.

Για παράδειγμα, μπορεί ξαφνικά να εμφανιστεί ένας άνθρωπος που διασχίζει το δρόμο ή ένας τάρανδος (συχνό πρόβλημα στις Σκανδιναβικές χώρες), οπότε ο οδηγός  αντιδρά σα να ήταν πραγματικά αυτά τα “αντικείμενα”.

Επιπλέον, το Varjo XR-1 συνδέεται με τα συστήματα του αυτοκινήτου ώστε όταν προβάλλεται κάποιο μη πραγματικό εμπόδιο στον οδηγό να το “βλέπει” και το αυτοκίνητο. Με αυτόν τον τρόπο, ακόμα και αν ο άνθρωπος δεν αντιδράσει αρκετά γρήγορα θα αναλάβουν τα ηλεκτρονικά συστήματα ασφαλείας, αφού θα θεωρήσουν ότι όντως υπάρχει κάποιος άνθρωπος μπροστά από το αυτοκίνητο.

Με αυτόν τον τρόπο η Volvo μπορεί να μελετά τις αντιδράσεις των ανθρώπων σε διάφορα σενάρια αλλά και να εξελίσσει νέα συστήματα ασφαλείας πολύ πιο γρήγορα. Επιπλέον, μπορεί να προχωρήσει ακόμα και σε αλλαγές στο εσωτερικό του αυτοκινήτου (τουλάχιστον σε αυτό που βλέπει ο οδηγός μέσα από το Varjo XR-1), χωρίς να χρειαστεί να έχει κατασκευάσει κάποιο πραγματικό μοντέλο δοκιμής. Έτσι, μπορεί να εξετάσει αν μια νέα διάταξη οργάνων ή μια νέα κονσόλα είναι προτιμότερη ή όχι.

Σχετικά άρθρα

Όσο περνάει ο καιρός η Opel θέλει να μας δώσει μία ολοένα και καλύτερη ιδέα σχετικά με το πώς θα είναι η νέα γενιά του Mokka, για αυτό το λόγο δημοσιεύει teaser εικόνες.

Η μεγάλη σιλουέτα του Super Ferry II έστριβε Δευτέρα 9 Ιουνίου το πρωί από τον κάβο και χανόταν στο γαλάζιο του Κάβο Ντόρο με πορεία το λιμάνι της Ραφήνας.

Μπορεί η Formula 1 να ανακοίνωσε τους πρώτους 8 αγώνες οι οποίοι με βάση τους κανονισμούς είναι απαραίτητοι ώστε να θεωρηθεί ότι έχει πραγματοποιηθεί ένα πρωτάθλημα, όμως οι άνθρωποι του αθλήματος εξετάζουν όποιες άλλες επιλογές έχουν για την πραγματοποίηση περισσότερων Γκραν Πρι.

Για πρώτη φορά το δημοφιλές Ford Fiesta θα διατίθεται με ήπιο υβριδικό σύστημα, όχι όμως μόνο στην επιβατική, αλλά και στην επαγγελματική του έκδοση.

Ο Ματία Μπινότο ήταν ξεκάθαρος σε ο,τι αφορά τους δύο οδηγούς της Ferrari για το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1 από το 2021, καθώς οι Σαρλ Λεκλέρκ και Κάρλος Σάινθ θα αποτελούν το οδηγικό δίδυμο της Scuderia από τη νέα χρονιά.

Πριν από μερικές μέρες η Porsche αποκάλυψε τη νέα 911 Targa 4S Heritage Design Edition, η οποία διαθέτει ρετρό χαρακτηριστικά.

Άλλος ένας αγώνας του παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλι προστέθηκε στη λίστα με τους ακυρωμένους αγώνες.

Ο Χέρμπερτ Ντις τα τελευταία χρόνια κατέχει δύο από τις ισχυρότερες θέσεις στο χώρο του αυτοκινήτου, καθώς είναι διευθύνων σύμβουλος του Volkswagen Group, αλλά και αυτής καθ’ αυτής της γερμανικής μάρκας.

Οι όμιλοι FCA και PSA έχουν συμφωνήσει να προχωρήσουν σε συγχώνευση, όμως για να φτάσουν μέχρι αυτό το σημείο θα πρέπει να περάσουν μια σειρά από διαδικασίες, μεταξύ των οποίων είναι και η έγκριση από την επιτροπή ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ελαφρώς ανανεωμένο και με ήπιο υβριδικό σύστημα κίνησης για πρώτη φορά είναι πλέον το δημοφιλές Ford Fiesta.

Ας ξεκινήσουμε με το ήπιο υβριδικό του σύστημα, το οποίο γνωρίσαμε αρχικά στο νέο Puma, το μικρότερο crossover της Ford που βασίζεται στο Fiesta.