Είστε εδώ

Τεχνολογία

Volocopter: Ποια χώρα θα έχει σύντομα ιπτάμενα ταξί;

του Σωτήριου Χάλλα

Μπορεί τα ηλεκτρικά και τα υδρογονοκίνητα αυτοκίνητα να αποτελούν το αύριο των μετακινήσεων, όμως αφορούν οχήματα που κινούνται στους δρόμους, ενώ το πραγματικό μέλλον των αυτοκινήτων είναι στον αέρα.

Οι εταιρείες σταδιακά δείχνουν ενδιαφέρον να κάνουν το επόμενο βήμα. Μια από αυτές τις κινήσεις είναι η Volocopter, μία γερμανική start-up επιχείρηση η οποία θέλει να προσφέρει στη Σιγκαπούρη τα πρώτα της ιπτάμενα ταξί.

Τα όχημα που έχει κατασκευάσει είναι ουσιαστικά ένα πολύ μεγάλο drone το οποίο μπορεί να μεταφέρει δύο επιβάτες.

Ο στόχος είναι μέσα στους επόμενους μήνες να γίνει η πρώτη δημόσια δοκιμή ώστε σταδιακά να αρχίσει η εμπορική λειτουργία της εταιρείας.

Ο τρόπος που θέλουν να λειτουργήσουν οι ιδρυτές της είναι με τη δημιουργία δύο πακέτων. Το ένα θα αφορά εταιρικούς πελάτες και θα προβλέπει μετακίνηση από το αεροδρόμιο, στη Marina Bay που είναι το επιχειρηματικό κέντρο. Το άλλο αφορά τουρίστες και θα πηγαίνει από τη Marina Bay, στη Sentosa, το πιο τουριστικό σημείο της Σιγκαπούρης.

Η Volocopter έχει καταφέρει να προσελκύσει πολύ μεγάλους διεθνείς παίκτες αφού το 10% των μετοχών της ανήκει στις Daimler, Intel και Geely.

Σχετικά άρθρα

Όσο περνάει ο καιρός η Opel θέλει να μας δώσει μία ολοένα και καλύτερη ιδέα σχετικά με το πώς θα είναι η νέα γενιά του Mokka, για αυτό το λόγο δημοσιεύει teaser εικόνες.

Η μεγάλη σιλουέτα του Super Ferry II έστριβε Δευτέρα 9 Ιουνίου το πρωί από τον κάβο και χανόταν στο γαλάζιο του Κάβο Ντόρο με πορεία το λιμάνι της Ραφήνας.

Μπορεί η Formula 1 να ανακοίνωσε τους πρώτους 8 αγώνες οι οποίοι με βάση τους κανονισμούς είναι απαραίτητοι ώστε να θεωρηθεί ότι έχει πραγματοποιηθεί ένα πρωτάθλημα, όμως οι άνθρωποι του αθλήματος εξετάζουν όποιες άλλες επιλογές έχουν για την πραγματοποίηση περισσότερων Γκραν Πρι.

Για πρώτη φορά το δημοφιλές Ford Fiesta θα διατίθεται με ήπιο υβριδικό σύστημα, όχι όμως μόνο στην επιβατική, αλλά και στην επαγγελματική του έκδοση.

Ο Ματία Μπινότο ήταν ξεκάθαρος σε ο,τι αφορά τους δύο οδηγούς της Ferrari για το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1 από το 2021, καθώς οι Σαρλ Λεκλέρκ και Κάρλος Σάινθ θα αποτελούν το οδηγικό δίδυμο της Scuderia από τη νέα χρονιά.

Πριν από μερικές μέρες η Porsche αποκάλυψε τη νέα 911 Targa 4S Heritage Design Edition, η οποία διαθέτει ρετρό χαρακτηριστικά.

Άλλος ένας αγώνας του παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλι προστέθηκε στη λίστα με τους ακυρωμένους αγώνες.

Ο Χέρμπερτ Ντις τα τελευταία χρόνια κατέχει δύο από τις ισχυρότερες θέσεις στο χώρο του αυτοκινήτου, καθώς είναι διευθύνων σύμβουλος του Volkswagen Group, αλλά και αυτής καθ’ αυτής της γερμανικής μάρκας.

Οι όμιλοι FCA και PSA έχουν συμφωνήσει να προχωρήσουν σε συγχώνευση, όμως για να φτάσουν μέχρι αυτό το σημείο θα πρέπει να περάσουν μια σειρά από διαδικασίες, μεταξύ των οποίων είναι και η έγκριση από την επιτροπή ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ελαφρώς ανανεωμένο και με ήπιο υβριδικό σύστημα κίνησης για πρώτη φορά είναι πλέον το δημοφιλές Ford Fiesta.

Ας ξεκινήσουμε με το ήπιο υβριδικό του σύστημα, το οποίο γνωρίσαμε αρχικά στο νέο Puma, το μικρότερο crossover της Ford που βασίζεται στο Fiesta.