Είστε εδώ

Τεχνολογία

Volkswagen: Βραβείο από τον EuroNCAP

του Σωτήριου Χάλλα

Η Volkswagen θα περιλαμβάνει στο βασικό εξοπλισμό του νέου Golf όγδοης γενιάς τη δυνατότητα το αυτοκίνητο να επικοινωνεί με άλλα οχήματα, αλλά και με στοιχεία του δρόμου όπως τα φανάρια.

Το σύστημα των Γερμανών ονομάζεται Local Hazard Warning και είναι η πρώτη τεχνολογία που βραβεύεται από τον EuroNCAP μετά από έξι χρόνια.

Εκτός από το Golf, το νέο σύστημα θα το συναντάμε και στα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα της οικογένειας ID.

Όταν το σύστημα του αυτοκινήτου καταλάβει ότι έχει υπάρξει κάποιο απρόοπτο γεγονός που μπορεί να επηρεάσει του υπόλοιπους οδηγούς, εκπέμπει ένα σήμα το οποίο μπορούν να λάβουν τα αυτοκίνητα που έχουν ανάλογο σύστημα. Οι οδηγοί εκείνων των οχημάτων θα δουν προειδοποιητικές ενδείξεις ανάλογα με τη σοβαρότητα της κατάστασης.

Έτσι, αν κάποιο αυτοκίνητο έχει υποστεί βλάβη και είναι σταθμευμένο στην άκρη του δρόμου τότε οι υπόλοιποι οδηγοί θα δουν κάποια ενημέρωση, όμως αν πρόκειται για τροχαίο ατύχημα, τότε οι προειδοποιήσεις θα είναι σαφώς πιο έντονες.

Ωστόσο, υπάρχουν κάποιοι περιορισμοί στο σύστημα με τον κυριότερο να είναι ότι η λειτουργία του ξεκινάει πάνω από τα 80 χλμ./ώρα, δεδομένου ότι τα περισσότερα σοβαρά ατυχήματα γίνονται σε αυτοκινητόδρομους και επαρχιακούς δρόμους.

Το εν λόγω σύστημα θα βρίσκεται στο βασικό εξοπλισμό όλων των Golf, όμως δε θα είναι ενεργοποιημένο για λόγους προσωπικών δεδομένων. Αυτό θα γίνεται χειροκίνητα από τον χρήστη και το σύστημα θα παραμένει μόνιμα ενεργό, εκτός αν ο οδηγός το απενεργοποιήσει.

Σχετικά άρθρα

Όσο περνάει ο καιρός η Opel θέλει να μας δώσει μία ολοένα και καλύτερη ιδέα σχετικά με το πώς θα είναι η νέα γενιά του Mokka, για αυτό το λόγο δημοσιεύει teaser εικόνες.

Η μεγάλη σιλουέτα του Super Ferry II έστριβε Δευτέρα 9 Ιουνίου το πρωί από τον κάβο και χανόταν στο γαλάζιο του Κάβο Ντόρο με πορεία το λιμάνι της Ραφήνας.

Μπορεί η Formula 1 να ανακοίνωσε τους πρώτους 8 αγώνες οι οποίοι με βάση τους κανονισμούς είναι απαραίτητοι ώστε να θεωρηθεί ότι έχει πραγματοποιηθεί ένα πρωτάθλημα, όμως οι άνθρωποι του αθλήματος εξετάζουν όποιες άλλες επιλογές έχουν για την πραγματοποίηση περισσότερων Γκραν Πρι.

Για πρώτη φορά το δημοφιλές Ford Fiesta θα διατίθεται με ήπιο υβριδικό σύστημα, όχι όμως μόνο στην επιβατική, αλλά και στην επαγγελματική του έκδοση.

Ο Ματία Μπινότο ήταν ξεκάθαρος σε ο,τι αφορά τους δύο οδηγούς της Ferrari για το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1 από το 2021, καθώς οι Σαρλ Λεκλέρκ και Κάρλος Σάινθ θα αποτελούν το οδηγικό δίδυμο της Scuderia από τη νέα χρονιά.

Πριν από μερικές μέρες η Porsche αποκάλυψε τη νέα 911 Targa 4S Heritage Design Edition, η οποία διαθέτει ρετρό χαρακτηριστικά.

Άλλος ένας αγώνας του παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλι προστέθηκε στη λίστα με τους ακυρωμένους αγώνες.

Ο Χέρμπερτ Ντις τα τελευταία χρόνια κατέχει δύο από τις ισχυρότερες θέσεις στο χώρο του αυτοκινήτου, καθώς είναι διευθύνων σύμβουλος του Volkswagen Group, αλλά και αυτής καθ’ αυτής της γερμανικής μάρκας.

Οι όμιλοι FCA και PSA έχουν συμφωνήσει να προχωρήσουν σε συγχώνευση, όμως για να φτάσουν μέχρι αυτό το σημείο θα πρέπει να περάσουν μια σειρά από διαδικασίες, μεταξύ των οποίων είναι και η έγκριση από την επιτροπή ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ελαφρώς ανανεωμένο και με ήπιο υβριδικό σύστημα κίνησης για πρώτη φορά είναι πλέον το δημοφιλές Ford Fiesta.

Ας ξεκινήσουμε με το ήπιο υβριδικό του σύστημα, το οποίο γνωρίσαμε αρχικά στο νέο Puma, το μικρότερο crossover της Ford που βασίζεται στο Fiesta.