Είστε εδώ

Τεχνολογία

Samsung: Το πιο εξελιγμένο ταμπλό αυτοκινήτου που έχουμε δει

του Σωτήριου Χάλλα

Τα ψηφιακά περιβάλλοντα στα αυτοκίνητα εξελίσσονται συνεχώς ενσωματώνοντας ολοένα και περισσότερες τεχνολογίες. Μία εταιρεία η οποία έχει μεγάλη εμπειρία σε ψηφιακές τεχνολογίες είναι η Samsung.

Η κορεάτικη εταιρεία σε συνεργασία με τη θυγατρική της Harman Kardon η οποία ασχολείται με συστήματα ήχου υψηλής πιστότητας παρουσιάσαν στην έκθεση ηλεκτρονικών ειδών CES 2018 που έγινε στο Λας Βέγκας μια πλατφόρμα που ονομάζουν Digital Cockpit.

Η πλατφόρμα περιλαμβάνει οθόνη διαγωνίου 28 ιντσών η οποία καταλαμβάνει όλο το ταμπλό, έχει τεχνολογίες απτικής ανάδρασης*, δέχεται εντολές με νεύματα στον αέρα και χειριστήρια στο τιμόνι. Ακόμα, διαθέσιμη είναι η ψηφιακή βοηθός της Harman Kardon, Bixby, κάτι που θα επιτρέψει στους χρήστες να επικοινωνούν με το σύστημα μέσω φωνητικών εντολών.

Με τη χρήση του  Digital Cockpit το αυτοκίνητο θα διαθέτει συνδεσιμότητα στο ίντερνετ και θα μπορεί να αποθηκευει δεδομένα στο cloud, κάτι που θα βοηθήσει να μειωθεί το συνολικό βάρος του αυτοκινήτου.

Οι δύο εταιρείες αποκάλυψαν ότι εξελίσσουν τεχνολογίες που θα επιτρέψουν στο σύστημα να έχει πρόσβαση στο ίντερνετ με χρήση δικτύων 5G για ταχύτητες έως και 1Gb/sec.

Τέλος ανακοίνωσαν ότι έχουν αναπτύξει μια πλατφόρμα ανοιχτού κώδικα η οποία έχει σκοπό την ανάπτυξη λογισμικού για αυτόνομη οδήγηση επιπέδου 3, 4 και 5 με την ονομασία DRVLINE.

Σχετικοί όροι: 

Σχετικά άρθρα

Όσο περνάει ο καιρός η Opel θέλει να μας δώσει μία ολοένα και καλύτερη ιδέα σχετικά με το πώς θα είναι η νέα γενιά του Mokka, για αυτό το λόγο δημοσιεύει teaser εικόνες.

Η μεγάλη σιλουέτα του Super Ferry II έστριβε Δευτέρα 9 Ιουνίου το πρωί από τον κάβο και χανόταν στο γαλάζιο του Κάβο Ντόρο με πορεία το λιμάνι της Ραφήνας.

Μπορεί η Formula 1 να ανακοίνωσε τους πρώτους 8 αγώνες οι οποίοι με βάση τους κανονισμούς είναι απαραίτητοι ώστε να θεωρηθεί ότι έχει πραγματοποιηθεί ένα πρωτάθλημα, όμως οι άνθρωποι του αθλήματος εξετάζουν όποιες άλλες επιλογές έχουν για την πραγματοποίηση περισσότερων Γκραν Πρι.

Για πρώτη φορά το δημοφιλές Ford Fiesta θα διατίθεται με ήπιο υβριδικό σύστημα, όχι όμως μόνο στην επιβατική, αλλά και στην επαγγελματική του έκδοση.

Ο Ματία Μπινότο ήταν ξεκάθαρος σε ο,τι αφορά τους δύο οδηγούς της Ferrari για το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1 από το 2021, καθώς οι Σαρλ Λεκλέρκ και Κάρλος Σάινθ θα αποτελούν το οδηγικό δίδυμο της Scuderia από τη νέα χρονιά.

Πριν από μερικές μέρες η Porsche αποκάλυψε τη νέα 911 Targa 4S Heritage Design Edition, η οποία διαθέτει ρετρό χαρακτηριστικά.

Άλλος ένας αγώνας του παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλι προστέθηκε στη λίστα με τους ακυρωμένους αγώνες.

Ο Χέρμπερτ Ντις τα τελευταία χρόνια κατέχει δύο από τις ισχυρότερες θέσεις στο χώρο του αυτοκινήτου, καθώς είναι διευθύνων σύμβουλος του Volkswagen Group, αλλά και αυτής καθ’ αυτής της γερμανικής μάρκας.

Οι όμιλοι FCA και PSA έχουν συμφωνήσει να προχωρήσουν σε συγχώνευση, όμως για να φτάσουν μέχρι αυτό το σημείο θα πρέπει να περάσουν μια σειρά από διαδικασίες, μεταξύ των οποίων είναι και η έγκριση από την επιτροπή ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ελαφρώς ανανεωμένο και με ήπιο υβριδικό σύστημα κίνησης για πρώτη φορά είναι πλέον το δημοφιλές Ford Fiesta.

Ας ξεκινήσουμε με το ήπιο υβριδικό του σύστημα, το οποίο γνωρίσαμε αρχικά στο νέο Puma, το μικρότερο crossover της Ford που βασίζεται στο Fiesta.