Είστε εδώ

Τεχνολογία

Mercedes: Μπαταρίες που κομποστοποιούνται

του Σωτήριου Χάλλα

Στο πλαίσιο της συνεχούς έρευνας για πιο φιλικούς προς το περιβάλλον τρόπους μετακίνησης, η Mercedes εξετάζει τις δυνατότητες των οργανικών μπαταριών, οι οποίες υπόσχονται να είναι ιδιαίτερα βιώσιμες.

Οι οργανικές μπαταρίες δε χρησιμοποιούν σπάνια ή τοξικά υλικά, ενώ όταν τελειώσει ο κύκλος ζωής τους μπορούν να ανακυκλωθούν πλήρως μέσω της διαδικασίας της κομποστοποίησης. Σύμφωνα με τις πρώτες δοκιμές προσφέρουν υψηλή ενεργειακή επάρκεια και δυνατότητα ταχείας φόρτισης, στοιχεία σημαντικά ώστε να αυξηθεί η πρακτικότητα των ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Ο επικεφαλής των ερευνών σχετικά με τις μπαταρίες στη Mercedes, Αντρέας Χίντεναχ, αναφέρει ότι πρόκειται για πολλά υποσχόμενη τεχνολογία, την οποία έχει δει να λειτουργεί σε συνθήκες εργαστηρίου. Μπορεί στο εργαστήριο τα αποτελέσματα να είναι ενθαρρυντικά, όμως πρόκειται για λύση η οποία ακόμα δεν μπορεί να εφαρμοστεί σε μεγάλη κλίμακα, ώστε να τις δούμε σε μοντέλα παραγωγής. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Χίντεναχ, απαιτούνται 15 - 20 χρόνια έρευνας προτού δούμε να κυκλοφορεί κάποιο αυτοκίνητο με οργανικές μπαταρίες.

Η γερμανική μάρκα θέλει να έχει γίνει carbon neutral μέχρι το 2039. Σε αυτό το πλαίσιο αναζητά συνεχώς νέες λύσεις οι οποίες θα της επιτρέψουν να πετύχει τον στόχο της.

 

Σχετικά άρθρα

Όσο περνάει ο καιρός η Opel θέλει να μας δώσει μία ολοένα και καλύτερη ιδέα σχετικά με το πώς θα είναι η νέα γενιά του Mokka, για αυτό το λόγο δημοσιεύει teaser εικόνες.

Η μεγάλη σιλουέτα του Super Ferry II έστριβε Δευτέρα 9 Ιουνίου το πρωί από τον κάβο και χανόταν στο γαλάζιο του Κάβο Ντόρο με πορεία το λιμάνι της Ραφήνας.

Μπορεί η Formula 1 να ανακοίνωσε τους πρώτους 8 αγώνες οι οποίοι με βάση τους κανονισμούς είναι απαραίτητοι ώστε να θεωρηθεί ότι έχει πραγματοποιηθεί ένα πρωτάθλημα, όμως οι άνθρωποι του αθλήματος εξετάζουν όποιες άλλες επιλογές έχουν για την πραγματοποίηση περισσότερων Γκραν Πρι.

Για πρώτη φορά το δημοφιλές Ford Fiesta θα διατίθεται με ήπιο υβριδικό σύστημα, όχι όμως μόνο στην επιβατική, αλλά και στην επαγγελματική του έκδοση.

Ο Ματία Μπινότο ήταν ξεκάθαρος σε ο,τι αφορά τους δύο οδηγούς της Ferrari για το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1 από το 2021, καθώς οι Σαρλ Λεκλέρκ και Κάρλος Σάινθ θα αποτελούν το οδηγικό δίδυμο της Scuderia από τη νέα χρονιά.

Πριν από μερικές μέρες η Porsche αποκάλυψε τη νέα 911 Targa 4S Heritage Design Edition, η οποία διαθέτει ρετρό χαρακτηριστικά.

Άλλος ένας αγώνας του παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλι προστέθηκε στη λίστα με τους ακυρωμένους αγώνες.

Ο Χέρμπερτ Ντις τα τελευταία χρόνια κατέχει δύο από τις ισχυρότερες θέσεις στο χώρο του αυτοκινήτου, καθώς είναι διευθύνων σύμβουλος του Volkswagen Group, αλλά και αυτής καθ’ αυτής της γερμανικής μάρκας.

Οι όμιλοι FCA και PSA έχουν συμφωνήσει να προχωρήσουν σε συγχώνευση, όμως για να φτάσουν μέχρι αυτό το σημείο θα πρέπει να περάσουν μια σειρά από διαδικασίες, μεταξύ των οποίων είναι και η έγκριση από την επιτροπή ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ελαφρώς ανανεωμένο και με ήπιο υβριδικό σύστημα κίνησης για πρώτη φορά είναι πλέον το δημοφιλές Ford Fiesta.

Ας ξεκινήσουμε με το ήπιο υβριδικό του σύστημα, το οποίο γνωρίσαμε αρχικά στο νέο Puma, το μικρότερο crossover της Ford που βασίζεται στο Fiesta.