Είστε εδώ

Τεχνολογία

Jaguar Land Rover: Θα είσαι καθιστός, αλλά θα είναι σα να περπατάς (vid)

του Σωτήριου Χάλλα

Όσο η τεχνολογία προχωράει οι άνθρωποι κάνουμε ολοένα και περισσότερο καθιστική ζωή η οποία δημιουργεί σταδιακά προβλήματα στον οργανισμό μας, με όσους οδηγούν πολλές ώρες την ημέρα να επιβαρύνονται ακόμα περισσότερο.

Προκειμένου βοηθήσει στην πρόληψη των προβλημάτων που προκαλούνται από την καθιστική ζωή, η Jaguar Land Rover (JLR) δημιούργησε ένα κάθισμα το οποίο ξεγελάει τον εγκέφαλο, κάνοντάς τον να νομίζει ότι περπατάει παρά το γεγονός ότι είναι καθιστός.

Για να το πετύχει αυτό χρησιμοποιεί ενεργοποιητές οι οποίοι βρίσκονται μέσα στο κάθισμα και μετακινούν κάθε φορά διαφορετικά σημεία, τόσο ώστε να ασκούνται στους μύες οι ίδιες δυνάμεις που θα ασκούνταν αν ο οδηγός περπατούσε. Με αυτόν τον τρόπο η μείωση της μυϊκής μάζας γίνεται με πιο αργό ρυθμό, ενώ και ο εγκέφαλος νομίζει ότι το σώμα βρίσκεται σε κίνηση, εκκρίνοντας τις ανάλογες ορμόνες.

Η βρετανική εταιρεία έχει θέσει ως προτεραιότητά της να συμβάλλει ώστε η κοινωνία να γίνει πιο ασφαλής αλλά και πιο υγιής, προστατεύοντας παράλληλα το περιβάλλον με το πρόγραμμα Destination Zero. Σε αυτό το πλαίσιο έχει ανακαλύψει ότι η χρήση υπεριώδους ακτινοβολίας στην καμπίνα του αυτοκινήτου μπορεί να σταματήσει την εξάπλωση γρίπης και ιώσεων.

Σχετικά άρθρα

Όσο περνάει ο καιρός η Opel θέλει να μας δώσει μία ολοένα και καλύτερη ιδέα σχετικά με το πώς θα είναι η νέα γενιά του Mokka, για αυτό το λόγο δημοσιεύει teaser εικόνες.

Η μεγάλη σιλουέτα του Super Ferry II έστριβε Δευτέρα 9 Ιουνίου το πρωί από τον κάβο και χανόταν στο γαλάζιο του Κάβο Ντόρο με πορεία το λιμάνι της Ραφήνας.

Μπορεί η Formula 1 να ανακοίνωσε τους πρώτους 8 αγώνες οι οποίοι με βάση τους κανονισμούς είναι απαραίτητοι ώστε να θεωρηθεί ότι έχει πραγματοποιηθεί ένα πρωτάθλημα, όμως οι άνθρωποι του αθλήματος εξετάζουν όποιες άλλες επιλογές έχουν για την πραγματοποίηση περισσότερων Γκραν Πρι.

Για πρώτη φορά το δημοφιλές Ford Fiesta θα διατίθεται με ήπιο υβριδικό σύστημα, όχι όμως μόνο στην επιβατική, αλλά και στην επαγγελματική του έκδοση.

Ο Ματία Μπινότο ήταν ξεκάθαρος σε ο,τι αφορά τους δύο οδηγούς της Ferrari για το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1 από το 2021, καθώς οι Σαρλ Λεκλέρκ και Κάρλος Σάινθ θα αποτελούν το οδηγικό δίδυμο της Scuderia από τη νέα χρονιά.

Πριν από μερικές μέρες η Porsche αποκάλυψε τη νέα 911 Targa 4S Heritage Design Edition, η οποία διαθέτει ρετρό χαρακτηριστικά.

Άλλος ένας αγώνας του παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλι προστέθηκε στη λίστα με τους ακυρωμένους αγώνες.

Ο Χέρμπερτ Ντις τα τελευταία χρόνια κατέχει δύο από τις ισχυρότερες θέσεις στο χώρο του αυτοκινήτου, καθώς είναι διευθύνων σύμβουλος του Volkswagen Group, αλλά και αυτής καθ’ αυτής της γερμανικής μάρκας.

Οι όμιλοι FCA και PSA έχουν συμφωνήσει να προχωρήσουν σε συγχώνευση, όμως για να φτάσουν μέχρι αυτό το σημείο θα πρέπει να περάσουν μια σειρά από διαδικασίες, μεταξύ των οποίων είναι και η έγκριση από την επιτροπή ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ελαφρώς ανανεωμένο και με ήπιο υβριδικό σύστημα κίνησης για πρώτη φορά είναι πλέον το δημοφιλές Ford Fiesta.

Ας ξεκινήσουμε με το ήπιο υβριδικό του σύστημα, το οποίο γνωρίσαμε αρχικά στο νέο Puma, το μικρότερο crossover της Ford που βασίζεται στο Fiesta.