Είστε εδώ

Τεχνολογία

Ηνωμένες Πολιτείες: Τα λαχανικά έρχονται μόνα τους στο σπίτι (video)

του Σωτήριου Χάλλα

Μπορεί να είναι αρκετοί αυτοί που δε θα εμπιστεύονταν εύκολα τη μετακίνησή τους σε κάποιο εντελώς αυτόνομο όχημα όμως όταν πρόκειται για μεταφορά αντικειμένων σίγουρα οι ενστάσεις είναι λιγότερες.

Ακριβώς αυτό σκοπεύει να κάνει μία εταιρεία στις Ηνωμένες Πολιτείες με την ονομασία Nuro. Η Nuro  ασχολείται με εφαρμογές ρομποτικής και έχει κατασκευάσει μικρά αυτόνομα οχήματα τα οποία είναι σχεδιασμένα ώστε να μεταφέρουν μόνο προϊόντα. Η εταιρεία συνεργάζεται με τη μεγαλύτερη αλυσίδα μαναβικής των Η.Π.Α., την Kroger, με σκοπό να κάνει διανομές οπωροκηπευτικών προϊόντων στ ο σπίτι του πελάτη.

Οι πρώτες δοκιμές έχουν γίνει ήδη στο Scottsdale της Arizona και τώρα η πιλοτική εφαρμογή του προγράμματος προχωράει και στο Houston του Texas. Η υπηρεσία θα είναι διαθέσιμη μόνο σε δύο καταστήματα της περιοχής και η διανομή θα αφορά σπίτια που βρίσκονται εντός των ορίων τεσσάρων συγκεκριμένων ταχυδρομικών κωδικών.

Οι πελάτες που βρίσκονται στην ακτίνα εφαρμογής της υπηρεσίας θα μπορούν να δώσουν την παραγγελία τους μέσα από το site της εταιρείας ή με τη χρήση εφαρμογής για το κινητό τους και να ορίσουν αν θέλουν η παράδοση να γίνει την ίδια μέρα ή την επόμενη. Η διανομή θα έχει μία επιπλέον χρέωση που φτάνει τα 5.95 δολάρια (5.22 ευρώ).

Τα οχήματα που έχει κατασκευάσει η Nuro ονομάζονται R1 όμως επειδή προς το παρόν διαθέτει μόνο έξι και χρησιμοποιούνται όλα στο Scottsdale, η διανομή στα αρχικά στάδια θα γίνεται με Toyota Prius που έχει η εταιρεία στο στόλο της τα οποία είναι τροποποιημένα ώστε να κινούνται αυτόνομα ωστόσο, για λόγους ασφαλείας θα υπάρχει άνθρωπος πίσω από το τιμόνι.

Η Nuro ιδρύθηκε από δύο πρώην μηχανικούς της Google και πρόσφατα πήρε χρηματοδότηση ύψους 1 δις δολαρίων (877.77 εκατομμύρια ευρώ) από την ιαπωνική εταιρεία τεχνολογίας SoftBank.

Σχετικά άρθρα

Όσο περνάει ο καιρός η Opel θέλει να μας δώσει μία ολοένα και καλύτερη ιδέα σχετικά με το πώς θα είναι η νέα γενιά του Mokka, για αυτό το λόγο δημοσιεύει teaser εικόνες.

Η μεγάλη σιλουέτα του Super Ferry II έστριβε Δευτέρα 9 Ιουνίου το πρωί από τον κάβο και χανόταν στο γαλάζιο του Κάβο Ντόρο με πορεία το λιμάνι της Ραφήνας.

Μπορεί η Formula 1 να ανακοίνωσε τους πρώτους 8 αγώνες οι οποίοι με βάση τους κανονισμούς είναι απαραίτητοι ώστε να θεωρηθεί ότι έχει πραγματοποιηθεί ένα πρωτάθλημα, όμως οι άνθρωποι του αθλήματος εξετάζουν όποιες άλλες επιλογές έχουν για την πραγματοποίηση περισσότερων Γκραν Πρι.

Για πρώτη φορά το δημοφιλές Ford Fiesta θα διατίθεται με ήπιο υβριδικό σύστημα, όχι όμως μόνο στην επιβατική, αλλά και στην επαγγελματική του έκδοση.

Ο Ματία Μπινότο ήταν ξεκάθαρος σε ο,τι αφορά τους δύο οδηγούς της Ferrari για το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1 από το 2021, καθώς οι Σαρλ Λεκλέρκ και Κάρλος Σάινθ θα αποτελούν το οδηγικό δίδυμο της Scuderia από τη νέα χρονιά.

Πριν από μερικές μέρες η Porsche αποκάλυψε τη νέα 911 Targa 4S Heritage Design Edition, η οποία διαθέτει ρετρό χαρακτηριστικά.

Άλλος ένας αγώνας του παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλι προστέθηκε στη λίστα με τους ακυρωμένους αγώνες.

Ο Χέρμπερτ Ντις τα τελευταία χρόνια κατέχει δύο από τις ισχυρότερες θέσεις στο χώρο του αυτοκινήτου, καθώς είναι διευθύνων σύμβουλος του Volkswagen Group, αλλά και αυτής καθ’ αυτής της γερμανικής μάρκας.

Οι όμιλοι FCA και PSA έχουν συμφωνήσει να προχωρήσουν σε συγχώνευση, όμως για να φτάσουν μέχρι αυτό το σημείο θα πρέπει να περάσουν μια σειρά από διαδικασίες, μεταξύ των οποίων είναι και η έγκριση από την επιτροπή ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ελαφρώς ανανεωμένο και με ήπιο υβριδικό σύστημα κίνησης για πρώτη φορά είναι πλέον το δημοφιλές Ford Fiesta.

Ας ξεκινήσουμε με το ήπιο υβριδικό του σύστημα, το οποίο γνωρίσαμε αρχικά στο νέο Puma, το μικρότερο crossover της Ford που βασίζεται στο Fiesta.