Είστε εδώ

Τεχνολογία

Ford: Ξεκινάει τη χρήση του "εξωτικού" γραφενίου

του Σωτήριου Χάλλα

Το γραφένιο είναι ένα από τα πιο εξωτικά και καινούρια υλικά αυτή τη στιγμή όμως θεωρείται σχεδόν μαγικό καθώς έχει ιδιότητες τις οποίες μέχρι στιγμής δεν είχαμε συναντήσει σε κανένα άλλο.

Οι πιο σημαντικές από αυτές είναι ότι έχει 200 φορές μεγαλύτερη αντοχή από τον χάλυβα με το βάρος του να είναι πολλές φορές μικρότερο ενώ είναι και πάρα πολύ αγώγιμο. Αυτό το υλικό θέλει να χρησιμοποιήσει η Ford προκειμένου να βελτιώσει την ηχομόνωση αλλά και τη θερμική μόνωση των μοντέλων της κάνοντάς τα ταυτόχρονα πιο ελαφριά.

Για να το πετύχει θα το αναμίξει με τον αφρό που χρησιμοποιεί για αυτές τις εφαρμογές πετυχαίνοντας έτσι 17% λιγότερο θόρυβο, 20% βελτιωμένες μηχανικές ιδιότητες και 30% μεγαλύτερη αντοχή στη θερμότητα.

Ο αφρός που θα έχει αναμιχθεί με το γραφένιο θα τοποθετηθεί στα καλύμματα των μπεκ, των αντλιών και σε μέρη που καλύπτουν τον κινητήρα. Η τοποθέτησή του θα γίνει αρχικά στο pick-up F-150 και στο Mustang ήδη από το 2019 ενώ σταδιακά θα αρχίσει να χρησιμοποιείται και στην υπόλοιπη γκάμα.

Σχετικά άρθρα

Όσο περνάει ο καιρός η Opel θέλει να μας δώσει μία ολοένα και καλύτερη ιδέα σχετικά με το πώς θα είναι η νέα γενιά του Mokka, για αυτό το λόγο δημοσιεύει teaser εικόνες.

Η μεγάλη σιλουέτα του Super Ferry II έστριβε Δευτέρα 9 Ιουνίου το πρωί από τον κάβο και χανόταν στο γαλάζιο του Κάβο Ντόρο με πορεία το λιμάνι της Ραφήνας.

Μπορεί η Formula 1 να ανακοίνωσε τους πρώτους 8 αγώνες οι οποίοι με βάση τους κανονισμούς είναι απαραίτητοι ώστε να θεωρηθεί ότι έχει πραγματοποιηθεί ένα πρωτάθλημα, όμως οι άνθρωποι του αθλήματος εξετάζουν όποιες άλλες επιλογές έχουν για την πραγματοποίηση περισσότερων Γκραν Πρι.

Για πρώτη φορά το δημοφιλές Ford Fiesta θα διατίθεται με ήπιο υβριδικό σύστημα, όχι όμως μόνο στην επιβατική, αλλά και στην επαγγελματική του έκδοση.

Ο Ματία Μπινότο ήταν ξεκάθαρος σε ο,τι αφορά τους δύο οδηγούς της Ferrari για το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1 από το 2021, καθώς οι Σαρλ Λεκλέρκ και Κάρλος Σάινθ θα αποτελούν το οδηγικό δίδυμο της Scuderia από τη νέα χρονιά.

Πριν από μερικές μέρες η Porsche αποκάλυψε τη νέα 911 Targa 4S Heritage Design Edition, η οποία διαθέτει ρετρό χαρακτηριστικά.

Άλλος ένας αγώνας του παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλι προστέθηκε στη λίστα με τους ακυρωμένους αγώνες.

Ο Χέρμπερτ Ντις τα τελευταία χρόνια κατέχει δύο από τις ισχυρότερες θέσεις στο χώρο του αυτοκινήτου, καθώς είναι διευθύνων σύμβουλος του Volkswagen Group, αλλά και αυτής καθ’ αυτής της γερμανικής μάρκας.

Οι όμιλοι FCA και PSA έχουν συμφωνήσει να προχωρήσουν σε συγχώνευση, όμως για να φτάσουν μέχρι αυτό το σημείο θα πρέπει να περάσουν μια σειρά από διαδικασίες, μεταξύ των οποίων είναι και η έγκριση από την επιτροπή ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ελαφρώς ανανεωμένο και με ήπιο υβριδικό σύστημα κίνησης για πρώτη φορά είναι πλέον το δημοφιλές Ford Fiesta.

Ας ξεκινήσουμε με το ήπιο υβριδικό του σύστημα, το οποίο γνωρίσαμε αρχικά στο νέο Puma, το μικρότερο crossover της Ford που βασίζεται στο Fiesta.