Είστε εδώ

Τεχνολογία

Airbus: Drone - ταξί για ανθρώπους

του Σωτήριου Χάλλα

Η Airbus έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες του Alpha Two, του νέου της πρωτότυπου το οποίο έχει σχεδιαστεί για να ανοίξει το δρόμο προς τα ιπτάμενα αυτοκίνητα και συγκεκριμένα, τα ιπτάμενα ταξί.

Η γαλλική εταιρεία έχει ξεκινήσει από το 2016 το πρόγραμμα Vahana, σκοπός του οποίου είναι η ανάπτυξη ηλεκτροκίνητων οχημάτων τα οποία θα μπορούν να απογειώνονται και να προσγειώνονται κάθετα, ενώ θα έχουν την ικανότητα να κινούνται πλήρως αυτόνομα.

Το πρώτο δημιούργημα αυτού του προγράμματος ήταν το Alpha One με το οποίο οι άνθρωποι της εταιρείας ισχυρίζονται ότι έχουν κάνει πάνω από 50 πλήρεις δοκιμαστικές πτήσεις.

Τώρα το πρόγραμμα έχει προχωρήσει στο Alpha Two το οποίο βρίσκεται σε φάση δοκιμών. Μάλιστα, στις 3 Μαΐου κατάφερε να κινηθεί με ταχύτητα 170 χλμ./ώρα.

Σε αντίθεση με τον προκάτοχό του, το Alpha two έχει ολοκληρωμένο εσωτερικό το οποίο μπορεί να παραπέμπει σε πρωτότυπο όμως μας επιτρέπει να καταλάβουμε ότι πρόκειται για όχημα που θα μπορεί να μεταφέρει μόνο έναν επιβάτη.

Στον εξοπλισμό του Alpha Two συναντάμε εξελιγμένες λύσεις τόσο σε επίπεδο υλικού όσο και λογισμικού προκειμένου να μπορεί να κινείται πλήρως αυτόνομα στον αέρα.

Η Airbus πιστεύει ότι οι μετακινήσεις από αέρος ίσως είναι η λύση σε προβλήματα όπως η συμφόρηση, ειδικά στα κέντρα των πόλεων και σκοπεύει να παρουσιάσει την τελική μορφή του μοντέλου μέσα στο 2020.

Σχετικοί όροι: 

Σχετικά άρθρα

Όσο περνάει ο καιρός η Opel θέλει να μας δώσει μία ολοένα και καλύτερη ιδέα σχετικά με το πώς θα είναι η νέα γενιά του Mokka, για αυτό το λόγο δημοσιεύει teaser εικόνες.

Η μεγάλη σιλουέτα του Super Ferry II έστριβε Δευτέρα 9 Ιουνίου το πρωί από τον κάβο και χανόταν στο γαλάζιο του Κάβο Ντόρο με πορεία το λιμάνι της Ραφήνας.

Μπορεί η Formula 1 να ανακοίνωσε τους πρώτους 8 αγώνες οι οποίοι με βάση τους κανονισμούς είναι απαραίτητοι ώστε να θεωρηθεί ότι έχει πραγματοποιηθεί ένα πρωτάθλημα, όμως οι άνθρωποι του αθλήματος εξετάζουν όποιες άλλες επιλογές έχουν για την πραγματοποίηση περισσότερων Γκραν Πρι.

Για πρώτη φορά το δημοφιλές Ford Fiesta θα διατίθεται με ήπιο υβριδικό σύστημα, όχι όμως μόνο στην επιβατική, αλλά και στην επαγγελματική του έκδοση.

Ο Ματία Μπινότο ήταν ξεκάθαρος σε ο,τι αφορά τους δύο οδηγούς της Ferrari για το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1 από το 2021, καθώς οι Σαρλ Λεκλέρκ και Κάρλος Σάινθ θα αποτελούν το οδηγικό δίδυμο της Scuderia από τη νέα χρονιά.

Πριν από μερικές μέρες η Porsche αποκάλυψε τη νέα 911 Targa 4S Heritage Design Edition, η οποία διαθέτει ρετρό χαρακτηριστικά.

Άλλος ένας αγώνας του παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλι προστέθηκε στη λίστα με τους ακυρωμένους αγώνες.

Ο Χέρμπερτ Ντις τα τελευταία χρόνια κατέχει δύο από τις ισχυρότερες θέσεις στο χώρο του αυτοκινήτου, καθώς είναι διευθύνων σύμβουλος του Volkswagen Group, αλλά και αυτής καθ’ αυτής της γερμανικής μάρκας.

Οι όμιλοι FCA και PSA έχουν συμφωνήσει να προχωρήσουν σε συγχώνευση, όμως για να φτάσουν μέχρι αυτό το σημείο θα πρέπει να περάσουν μια σειρά από διαδικασίες, μεταξύ των οποίων είναι και η έγκριση από την επιτροπή ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ελαφρώς ανανεωμένο και με ήπιο υβριδικό σύστημα κίνησης για πρώτη φορά είναι πλέον το δημοφιλές Ford Fiesta.

Ας ξεκινήσουμε με το ήπιο υβριδικό του σύστημα, το οποίο γνωρίσαμε αρχικά στο νέο Puma, το μικρότερο crossover της Ford που βασίζεται στο Fiesta.