Είστε εδώ

Super Cars

Taycan: Τα πάντα για την πρώτη ηλεκτρική Porsche (video)

του Σωτήριου Χάλλα

Μετά από τέσσερα χρόνια εξέλιξης η Porsche παρουσίασε με μία τριπλή, ταυτόχρονη εκδήλωση σε Γερμανία, Κίνα και Καναδά το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της, την Taycan.

Αρχικά η Taycan θα διατίθεται σε δύο εκδόσεις, τις Turbo και Turbo S, οι οποίες θα είναι οι πιο ισχυρές. Η στάνταρντ απόδοση και στις δύο εκδόσεις είναι 625 ίπποι όμως στην Turbo αυτό το νούμερο μπορεί με τη χρήση της τεχνολογίας Overboost να φτάσει μέχρι τους 680 ίππους, ενώ στην Turbo S αυτό το νούμερο μπορεί να αγγίξει τους 761 ίππους. Διαφορές υπάρχουν και στη ροπή με τη μικρότερη έκδοση να διαθέτει 850 Nm και την ισχυρότερη, 1.050 Nm.

Η εικόνα στον τομέα των επιδόσεων είναι αντίστοιχη με την Turbo να χρειάζεται 3.2 δευτερόλεπτα για το 0-100 χλμ./ώρα και την Turbo S μόλις 2.8 δευτερόλεπτα. Η τελική ταχύτητα και στις δύο εκδόσεις είναι ηλεκτρονικά περιορισμένη στα 260 χλμ./ώρα.

Αργότερα θα προστεθούν στην γκάμα και άλλες εκδόσεις με μικρότερη ισχύ.

Η μπαταρία έχει χωρητικότητα 93.4 kWh με την αυτονομία να διαμορφώνεται στα 450 χλμ. για την Turbo και στα 412 χλμ. για την Turbo S. Όσο μεγάλη και αν είναι η αυτονομία, κάποια στιγμή η μπαταρία θα χρειαστεί επαναφόρτιση. Προκειμένου αυτό να γίνεται όσο τοι δυνατόν πιο γρήγορα η Taycan λειτουργεί στα 800 Volts. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να φτάσει από 0% μέχρι 80% σε 22.5 λεπτά, με 100 χλμ. αυτονομίας να προστίθενται για κάθε 5 λεπτά φόρτισης. Ωστόσο, για να επιτευχθούν τόσο γρήγορα επίπεδα φόρτισης, θα πρέπει να συνδεθεί σε φορτιστή ο οποίος θα αποδίδει 270 kW.

Αν ο φορτιστής αποδίδει 150 kW το 80% έρχεται σε 36 λεπτά ενώ σε μία απλή πρίζα των 240 Volts ο χρόνος αυξάνεται σε 11 ώρες.

Σημαντικό ρόλο στην επίτευξη όσο το δυνατόν μεγαλύτερης αυτονομίας παίζει ο συντελεστής οπισθέλκουσας τον οποίο η Porsche κατάφερε να ρίξει στο εντυπωσιακό Cd 0.22. Επικουρικά, ο οδηγός μπορεί να επιλέξει το οδηγικό προφίλ Range (αυτονομία). Τα υπόλοιπα προφίλ που έχει στη διάθεσή του είναι τα Normal, Sport και Sport Plus με την απόδοση να ανεβαίνει όσο μετακινούμαστε από το πρώτο προς το τελευταίο.

Η Taycan μπορεί να έχει πολύ υψηλές επιδόσεις όμως πρόκειται για ένα αυτοκίνητο το οποίο είναι κατάλληλο για μεγάλα ταξίδια. Μάλιστα, λόγω της ηλεκτρικής της φύσης διαθέτει δύο πορτ-παγκάζ όπως πολλά άλλα ηλεκτρικά, αφού οι εταιρείες εκμεταλλεύονται τον χώρο κάτω από το καπό όπου στα μη ηλεκτρικά τοποθετείται ο κινητήρας εσωτερικής καύσης. Η χωρητικότητα αυτών των δύο χώρων είναι 366 λίτρα για τον πίσω χώρο αποθήκευσης και 81 λίτρα για εκείνον στο εμπρός μέρος.

Οι μόνες τιμές που έχουν γίνει γνωστές μέχρι στιγμής αφορούν την αμερικανική αγορά και είναι 153.310 δολάρια για την Turbo και 187.610 δολάρια για την Turbo S.

Σχετικοί όροι: 

Σχετικά άρθρα

Όσο περνάει ο καιρός η Opel θέλει να μας δώσει μία ολοένα και καλύτερη ιδέα σχετικά με το πώς θα είναι η νέα γενιά του Mokka, για αυτό το λόγο δημοσιεύει teaser εικόνες.

Η μεγάλη σιλουέτα του Super Ferry II έστριβε Δευτέρα 9 Ιουνίου το πρωί από τον κάβο και χανόταν στο γαλάζιο του Κάβο Ντόρο με πορεία το λιμάνι της Ραφήνας.

Μπορεί η Formula 1 να ανακοίνωσε τους πρώτους 8 αγώνες οι οποίοι με βάση τους κανονισμούς είναι απαραίτητοι ώστε να θεωρηθεί ότι έχει πραγματοποιηθεί ένα πρωτάθλημα, όμως οι άνθρωποι του αθλήματος εξετάζουν όποιες άλλες επιλογές έχουν για την πραγματοποίηση περισσότερων Γκραν Πρι.

Για πρώτη φορά το δημοφιλές Ford Fiesta θα διατίθεται με ήπιο υβριδικό σύστημα, όχι όμως μόνο στην επιβατική, αλλά και στην επαγγελματική του έκδοση.

Ο Ματία Μπινότο ήταν ξεκάθαρος σε ο,τι αφορά τους δύο οδηγούς της Ferrari για το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1 από το 2021, καθώς οι Σαρλ Λεκλέρκ και Κάρλος Σάινθ θα αποτελούν το οδηγικό δίδυμο της Scuderia από τη νέα χρονιά.

Πριν από μερικές μέρες η Porsche αποκάλυψε τη νέα 911 Targa 4S Heritage Design Edition, η οποία διαθέτει ρετρό χαρακτηριστικά.

Άλλος ένας αγώνας του παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλι προστέθηκε στη λίστα με τους ακυρωμένους αγώνες.

Ο Χέρμπερτ Ντις τα τελευταία χρόνια κατέχει δύο από τις ισχυρότερες θέσεις στο χώρο του αυτοκινήτου, καθώς είναι διευθύνων σύμβουλος του Volkswagen Group, αλλά και αυτής καθ’ αυτής της γερμανικής μάρκας.

Οι όμιλοι FCA και PSA έχουν συμφωνήσει να προχωρήσουν σε συγχώνευση, όμως για να φτάσουν μέχρι αυτό το σημείο θα πρέπει να περάσουν μια σειρά από διαδικασίες, μεταξύ των οποίων είναι και η έγκριση από την επιτροπή ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ελαφρώς ανανεωμένο και με ήπιο υβριδικό σύστημα κίνησης για πρώτη φορά είναι πλέον το δημοφιλές Ford Fiesta.

Ας ξεκινήσουμε με το ήπιο υβριδικό του σύστημα, το οποίο γνωρίσαμε αρχικά στο νέο Puma, το μικρότερο crossover της Ford που βασίζεται στο Fiesta.