Είστε εδώ

Super Cars

Porsche Taycan: Δείτε από την αρχή μέχρι το τέλος την παραγωγή της

του Γιώργου Ψαρρά

Μέσα από ένα video διάρκειας σχεδόν μισής ώρας η Porsche μας δείχνει ολόκληρη τη διαδικασία κατασκευής της νέας Taycan.

Υπενθυμίζουμε ότι το πρώτο αμιγώς ηλεκτροκίνητο μοντέλο παραγωγής της Porsche, έκανε πρόσφατα πρεμιέρα στις αρχές Σεπτεμβρίου, ενώ περισσότερες λεπτομέρειες μπορείτε να διαβάσετε πατώντας εδώ.  

Η παραγωγή της νέας Taycan πραγματοποιείται στο εργοστάσιο της Porsche που βρίσκεται στο Τσούφενχαουζεν. Προκειμένου να υποδεχτεί τη νέα Taycan στη γραμμή παραγωγής η Porsche άνοιξε συνολικά 2.000 νέες θέσεις εργασίας. Εντός των επόμενων ημερών θα ολοκληρωθεί η κάλυψη των πρώτων 1.500 νέων θέσεων εργασίας.

Η γερμανική εταιρεία των supercars άρχισε να δέχεται βιογραφικά στα τέλη Νοεμβρίου του 2018, ενώ τον Μάιο του ίδιου έτους ξεκίνησαν οι προσλήψεις. Όλοι οι νέοι εργαζόμενοι από το Φεβρουάριο του 2019 παρακολούθησαν 45 διαφορετικά εκπαιδευτικά προγράμματα κατάρτισης διάρκειας από ένα μέχρι έξι μήνες.

Η ομάδα παραγωγής της νέας Taycan απαρτίζεται από νέους αλλά και παλαιότερους υπαλλήλους της Porsche, καθώς περίπου 600 εργαζόμενοι προέρχονται από εσωτερικές μετακινήσεις.

Η αρχική παραγωγική ικανότητα για την Taycan έχει οριστεί στις 20.000 μονάδες για το πρώτο έτος κατασκευής της. Ωστόσο με την αύξηση του εργατικού δυναμικού της μέχρι το τέλος του δεύτερου τριμήνου του 2020 κατά 500 επιπλέον άτομα η Porsche εκτιμά ότι θα μπορέσει να αυξήσει την παραγωγή της. Σύμφωνα με την Porsche οι παραγγελίες για τη νέα Taycan έχουν πλέον ξεπεράσει τις 32.000.

Σχετικοί όροι: 

Σχετικά άρθρα

Όσο περνάει ο καιρός η Opel θέλει να μας δώσει μία ολοένα και καλύτερη ιδέα σχετικά με το πώς θα είναι η νέα γενιά του Mokka, για αυτό το λόγο δημοσιεύει teaser εικόνες.

Η μεγάλη σιλουέτα του Super Ferry II έστριβε Δευτέρα 9 Ιουνίου το πρωί από τον κάβο και χανόταν στο γαλάζιο του Κάβο Ντόρο με πορεία το λιμάνι της Ραφήνας.

Μπορεί η Formula 1 να ανακοίνωσε τους πρώτους 8 αγώνες οι οποίοι με βάση τους κανονισμούς είναι απαραίτητοι ώστε να θεωρηθεί ότι έχει πραγματοποιηθεί ένα πρωτάθλημα, όμως οι άνθρωποι του αθλήματος εξετάζουν όποιες άλλες επιλογές έχουν για την πραγματοποίηση περισσότερων Γκραν Πρι.

Για πρώτη φορά το δημοφιλές Ford Fiesta θα διατίθεται με ήπιο υβριδικό σύστημα, όχι όμως μόνο στην επιβατική, αλλά και στην επαγγελματική του έκδοση.

Ο Ματία Μπινότο ήταν ξεκάθαρος σε ο,τι αφορά τους δύο οδηγούς της Ferrari για το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1 από το 2021, καθώς οι Σαρλ Λεκλέρκ και Κάρλος Σάινθ θα αποτελούν το οδηγικό δίδυμο της Scuderia από τη νέα χρονιά.

Πριν από μερικές μέρες η Porsche αποκάλυψε τη νέα 911 Targa 4S Heritage Design Edition, η οποία διαθέτει ρετρό χαρακτηριστικά.

Άλλος ένας αγώνας του παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλι προστέθηκε στη λίστα με τους ακυρωμένους αγώνες.

Ο Χέρμπερτ Ντις τα τελευταία χρόνια κατέχει δύο από τις ισχυρότερες θέσεις στο χώρο του αυτοκινήτου, καθώς είναι διευθύνων σύμβουλος του Volkswagen Group, αλλά και αυτής καθ’ αυτής της γερμανικής μάρκας.

Οι όμιλοι FCA και PSA έχουν συμφωνήσει να προχωρήσουν σε συγχώνευση, όμως για να φτάσουν μέχρι αυτό το σημείο θα πρέπει να περάσουν μια σειρά από διαδικασίες, μεταξύ των οποίων είναι και η έγκριση από την επιτροπή ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ελαφρώς ανανεωμένο και με ήπιο υβριδικό σύστημα κίνησης για πρώτη φορά είναι πλέον το δημοφιλές Ford Fiesta.

Ας ξεκινήσουμε με το ήπιο υβριδικό του σύστημα, το οποίο γνωρίσαμε αρχικά στο νέο Puma, το μικρότερο crossover της Ford που βασίζεται στο Fiesta.