Είστε εδώ

Super Cars

Porsche: Σύγχρονη τεχνολογία με εμφάνιση από άλλες δεκαετίες

του Σωτήριου Χάλλα

Το τμήμα ειδικών δημιουργιών της Porsche με την ονομασία Porsche Exclusive Manufaktur, ανακοίνωσε ότι ετοιμάζει την κυκλοφορία ειδικών εκδόσεων, οι οποίες θα αντλούν έμπνευση από μοντέλα τα οποία παράγονταν ανάμεσα στις δεκαετίες του ‘50 και του ‘80.

Προς το παρόν η εταιρεία δεν ανακοίνωσε περισσότερες λεπτομέρειες, εκτός από το γεγονός ότι αυτές οι ειδικές εκδόσεις θα βασίζονται στην 911 και ότι θα γεννάνε πλήθος συναισθημάτων, με τις αναφορές που θα έχουν σε παλαιότερα μοντέλα της μάρκας.

Η Porsche αναφέρει πως σε αυτές τις εκδόσεις θα υπάρχει έντονα το lifestyle στοιχείο και ότι θα ακολουθήσει τα χνάρια της 911 Speedster με το πακέτο Heritage Design. Έχοντας αυτό ως δεδομένο μπορούμε να περιμένουμε την ύπαρξη διαφορετικών χρωμάτων από ό,τι έχουμε συνηθίσει, καθώς και σχεδιαστικών στοιχείων που θα παραπέμπουν στην εκάστοτε εποχή. Επίσης, στο εσωτερικό μπορούμε να περιμένουμε σχεδιαστικά στοιχεία, υλικά αλλά και χρωματικούς συνδυασμούς με ρετρό φύση.

Η Porsche δήλωσε ότι αυτές οι εκδόσεις θα κυκλοφορούν σε συγκεκριμένες στιγμές και περιορισμένους αριθμούς παραγωγής. Η πρώτη θα κάνει την εμφάνισή της μέσα στο 2020 και θα χρησιμοποιεί ένα σήμα της εταιρείας που είχαμε δει τη δεκαετία του ’60. Παράλληλα, ετοιμάζονται και ρολόγια τα οποία θα προορίζονται μόνο για τους ιδιοκτήτες αυτών των ειδικών εκδόσεων.

Ακόμα και για όσους δεν προλάβουν αυτές τις ειδικές εκδόσεις, η γερμανική μάρκα θα προσφέρει σχεδιαστικά πακέτα για την 911, ανάλογα με τη δεκαετία. Κατά συνέπεια, μάλλον θα υπάρχει ένα πακέτο για τη δεκαετία του ’50, ένα για εκείνη του ’60, κ.ο.κ.

Περιμένουμε να δούμε την πρώτη δημιουργία αυτής της νέας πρωτοβουλίας της Porsche.

Σχετικά άρθρα

Όσο περνάει ο καιρός η Opel θέλει να μας δώσει μία ολοένα και καλύτερη ιδέα σχετικά με το πώς θα είναι η νέα γενιά του Mokka, για αυτό το λόγο δημοσιεύει teaser εικόνες.

Η μεγάλη σιλουέτα του Super Ferry II έστριβε Δευτέρα 9 Ιουνίου το πρωί από τον κάβο και χανόταν στο γαλάζιο του Κάβο Ντόρο με πορεία το λιμάνι της Ραφήνας.

Μπορεί η Formula 1 να ανακοίνωσε τους πρώτους 8 αγώνες οι οποίοι με βάση τους κανονισμούς είναι απαραίτητοι ώστε να θεωρηθεί ότι έχει πραγματοποιηθεί ένα πρωτάθλημα, όμως οι άνθρωποι του αθλήματος εξετάζουν όποιες άλλες επιλογές έχουν για την πραγματοποίηση περισσότερων Γκραν Πρι.

Για πρώτη φορά το δημοφιλές Ford Fiesta θα διατίθεται με ήπιο υβριδικό σύστημα, όχι όμως μόνο στην επιβατική, αλλά και στην επαγγελματική του έκδοση.

Ο Ματία Μπινότο ήταν ξεκάθαρος σε ο,τι αφορά τους δύο οδηγούς της Ferrari για το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1 από το 2021, καθώς οι Σαρλ Λεκλέρκ και Κάρλος Σάινθ θα αποτελούν το οδηγικό δίδυμο της Scuderia από τη νέα χρονιά.

Πριν από μερικές μέρες η Porsche αποκάλυψε τη νέα 911 Targa 4S Heritage Design Edition, η οποία διαθέτει ρετρό χαρακτηριστικά.

Άλλος ένας αγώνας του παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλι προστέθηκε στη λίστα με τους ακυρωμένους αγώνες.

Ο Χέρμπερτ Ντις τα τελευταία χρόνια κατέχει δύο από τις ισχυρότερες θέσεις στο χώρο του αυτοκινήτου, καθώς είναι διευθύνων σύμβουλος του Volkswagen Group, αλλά και αυτής καθ’ αυτής της γερμανικής μάρκας.

Οι όμιλοι FCA και PSA έχουν συμφωνήσει να προχωρήσουν σε συγχώνευση, όμως για να φτάσουν μέχρι αυτό το σημείο θα πρέπει να περάσουν μια σειρά από διαδικασίες, μεταξύ των οποίων είναι και η έγκριση από την επιτροπή ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ελαφρώς ανανεωμένο και με ήπιο υβριδικό σύστημα κίνησης για πρώτη φορά είναι πλέον το δημοφιλές Ford Fiesta.

Ας ξεκινήσουμε με το ήπιο υβριδικό του σύστημα, το οποίο γνωρίσαμε αρχικά στο νέο Puma, το μικρότερο crossover της Ford που βασίζεται στο Fiesta.