Είστε εδώ

Super Cars

Porsche: Σου δίνει τον τρόπο να εξαφανίσεις τους ρύπους σου

του Σωτήριου Χάλλα

Σε έναν κόσμο όπου η οικολογία κερδίζει έδαφος (και χαιρόμαστε γι’ αυτό) η αυτοκίνηση ψάχνει τρόπους να κρατήσει ψηλά την οδηγική ευχαρίστηση, επιβαρύνοντας όσο το δυνατόν λιγότερο το περιβάλλον.

Σε αυτό το πλαίσιο, η Porsche κάνει διαθέσιμη μία υπηρεσία με την οποία οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων της θα μπορούν να κάνουν σε ετήσια βάση κάποιες δωρεές σχετικά μικρής αξίας, με τα χρήματα να κατευθύνονται στις δράσεις που θα επιλέξουν οι ίδιοι μέσα από μία προκαθορισμένη λίστα. Το πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο ώστε το ύψος των δωρεών να είναι επαρκές για να αντισταθμιστεί περιβαλλοντικά η επιβάρυνση που προκαλείται από κάποιο αυτοκίνητο μέσα σε ένα χρόνο.

Όταν ο χρήστης μπει στη σχετική σελίδα της Porsche συμπληρώνει τα ετήσια χιλιόμετρα που διανύει και τη μέση κατανάλωση οπότε το σύστημα υπολογίζει την ποσότητα διοξειδίου του άνθρακα (CO2) που έχει εκλυθεί. Για να δώσει ένα παράδειγμα η γερμανική μάρκα υπολογίζει ότι μία Cayenne που διανύει 16.000 χλμ./έτος με κατανάλωση 11.2 λτ./100 χλμ. θα απελευθερώσει στην ατμόσφαιρα 4.62 τόνους CO2.

Οι επιλογές των χρηστών σχετικά με τις δωρεές είναι τέσσερις και διαφέρουν σε τιμή ανάλογα με το σκοπό που υπηρετούν. Η πρώτη είναι η διάσωση των δασών της Ζιμπάμπουε με τη δωρεά να είναι 88.01 δολάρια (78.65 ευρώ). Η δεύτερη είναι η υποστήριξη του ηλιακού πάρκου Aura Solar I στο Μεξικό έναντι 77.66 δολαρίων (69.39 ευρώ). Τρίτη επιλογή είναι η χρηματοδότηση του υδροηλεκτρικού σταθμού Za Hung Hydropower στο Βιετνάμ, με το ποσό να είναι 56.96 δολάρια (50.89 ευρώ). Η τελευταία και πιο ακριβή επιλογή είναι η προστασία των δασών του Afognak, ενός νησιού στα νότια της Αλάσκα, για την οποία πρέπει να δοθούν 129.45 δολάρια (115.65 ευρώ).

Σύμφωνα με την Porsche και οι τέσσερις δράσεις είναι διεθνώς πιστοποιημένες και γίνονται σε συνεργασία με τον ελβετικό οργανισμό South Pole, ο οποίος δραστηριοποιείται στον τομέα των projects αντιστάθμισης εκπομπών CO2.

Η Porsche Αμερικής είχε ενημερώσει πρώτη φορά για αυτή την ιδέα τον Απρίλιο, εφαρμόζοντάς τη τότε μόνο στα αυτοκίνητα του στόλου της, ενώ τώρα αποφάσισε να την κάνει διαθέσιμη και σε όλους τους κατόχους αυτοκινήτων της.

Σχετικά άρθρα

Όσο περνάει ο καιρός η Opel θέλει να μας δώσει μία ολοένα και καλύτερη ιδέα σχετικά με το πώς θα είναι η νέα γενιά του Mokka, για αυτό το λόγο δημοσιεύει teaser εικόνες.

Η μεγάλη σιλουέτα του Super Ferry II έστριβε Δευτέρα 9 Ιουνίου το πρωί από τον κάβο και χανόταν στο γαλάζιο του Κάβο Ντόρο με πορεία το λιμάνι της Ραφήνας.

Μπορεί η Formula 1 να ανακοίνωσε τους πρώτους 8 αγώνες οι οποίοι με βάση τους κανονισμούς είναι απαραίτητοι ώστε να θεωρηθεί ότι έχει πραγματοποιηθεί ένα πρωτάθλημα, όμως οι άνθρωποι του αθλήματος εξετάζουν όποιες άλλες επιλογές έχουν για την πραγματοποίηση περισσότερων Γκραν Πρι.

Για πρώτη φορά το δημοφιλές Ford Fiesta θα διατίθεται με ήπιο υβριδικό σύστημα, όχι όμως μόνο στην επιβατική, αλλά και στην επαγγελματική του έκδοση.

Ο Ματία Μπινότο ήταν ξεκάθαρος σε ο,τι αφορά τους δύο οδηγούς της Ferrari για το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1 από το 2021, καθώς οι Σαρλ Λεκλέρκ και Κάρλος Σάινθ θα αποτελούν το οδηγικό δίδυμο της Scuderia από τη νέα χρονιά.

Πριν από μερικές μέρες η Porsche αποκάλυψε τη νέα 911 Targa 4S Heritage Design Edition, η οποία διαθέτει ρετρό χαρακτηριστικά.

Άλλος ένας αγώνας του παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλι προστέθηκε στη λίστα με τους ακυρωμένους αγώνες.

Ο Χέρμπερτ Ντις τα τελευταία χρόνια κατέχει δύο από τις ισχυρότερες θέσεις στο χώρο του αυτοκινήτου, καθώς είναι διευθύνων σύμβουλος του Volkswagen Group, αλλά και αυτής καθ’ αυτής της γερμανικής μάρκας.

Οι όμιλοι FCA και PSA έχουν συμφωνήσει να προχωρήσουν σε συγχώνευση, όμως για να φτάσουν μέχρι αυτό το σημείο θα πρέπει να περάσουν μια σειρά από διαδικασίες, μεταξύ των οποίων είναι και η έγκριση από την επιτροπή ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ελαφρώς ανανεωμένο και με ήπιο υβριδικό σύστημα κίνησης για πρώτη φορά είναι πλέον το δημοφιλές Ford Fiesta.

Ας ξεκινήσουμε με το ήπιο υβριδικό του σύστημα, το οποίο γνωρίσαμε αρχικά στο νέο Puma, το μικρότερο crossover της Ford που βασίζεται στο Fiesta.