Είστε εδώ

Super Cars

Porsche: Πόσο πουλήθηκε η τελευταία 991;

του Γιώργου Ψαρρά

Πριν από μερικές μέρες η Porsche μας είχε ενημερώσει ότι θα δημοπρατήσει για φιλανθρωπικό σκοπό την τελευταία 991 (η έβδομη γενιά της 911).

Ο λόγος για μια ασημί 911 Speedster, η οποία βγήκε στο «σφυρί» μέσω ηλεκτρονικής δημοπρασίας που διοργάνωσε η Porsche Αμερικής με τη βοήθεια του οίκου RM Sotheby’s.

Η δημοπρασία διήρκησε επτά μέρες από 15 έως 22 Απριλίου, καταγράφηκαν πάνω από 48.500 μοναδικές προβολές της ιστοσελίδας, ενώ κατατέθηκαν συνολικά 32 προσφορές.

Τελικά ο πλειοδότης που έκανε δική του τη συλλεκτική αυτή Porsche 991 Speedster κατέβαλε το ποσό των 555.000 δολαρίων (σε ισοτιμία 510.677 ευρώ). Το συγκεκριμένο μεγάλο ποσό, εξαιρουμένων των φόρων και των τελών, θα διατεθούν στο μη κερδοσκοπικό οργανισμό United Way Worldwide για τη αντιμετώπιση του Covid-19 στην απέναντι πλευρά του Ατλαντικού.

Συγκεκριμένα θα τα χρήματα της δημοπρασίας θα διατεθούν σε τοπικές υπηρεσίες υγειονομικής περίθαλψης, στις τράπεζες τροφίμων και στην παροχή φροντίδας και διαλογής για τις κοινότητες που πλήττονται.

Η παράδοση της 911 Speedster θα πραγματοποιηθεί σε ειδική εκδήλωση, η ημερομηνία της οποίας δεν έχει οριστεί ακόμα, από τον ίδιο τον πρόεδρο και διευθύνων σύμβουλο της Porsche Βορείου Αμερικής, Κλάους Ζέλμερ.

Πέρα όμως από την τελευταία 911 Speedster ο τυχερός ιδιοκτήτης θα παραλάβει και ένα μοναδικό ρολόι χειρός, θα ξεναγηθεί στο Κέντρο Ανάπτυξης της Porsche που βρίσκεται στο Βέισαχ της Γερμανίας και θα παραλάβει ένα μοναδικό βιβλίο που θα απεικονίζει τη συναρμολόγηση των τελευταίων 991 με φωτογραφίες και ένα πρωτότυπο σκίτσο από την ομάδα σχεδιασμού της Speedster.

Υπενθυμίζουμε ότι η 911 Speedster τροφοδοτείται από ατμοσφαιρικό επίπεδο κινητήρα 4.0 λίτρων, απόδοσης 510 ίππων, ο οποίος συνδυάζεται με μηχανικό κιβώτιο 6 σχέσεων.

Σχετικοί όροι: 

Σχετικά άρθρα

Όσο περνάει ο καιρός η Opel θέλει να μας δώσει μία ολοένα και καλύτερη ιδέα σχετικά με το πώς θα είναι η νέα γενιά του Mokka, για αυτό το λόγο δημοσιεύει teaser εικόνες.

Η μεγάλη σιλουέτα του Super Ferry II έστριβε Δευτέρα 9 Ιουνίου το πρωί από τον κάβο και χανόταν στο γαλάζιο του Κάβο Ντόρο με πορεία το λιμάνι της Ραφήνας.

Μπορεί η Formula 1 να ανακοίνωσε τους πρώτους 8 αγώνες οι οποίοι με βάση τους κανονισμούς είναι απαραίτητοι ώστε να θεωρηθεί ότι έχει πραγματοποιηθεί ένα πρωτάθλημα, όμως οι άνθρωποι του αθλήματος εξετάζουν όποιες άλλες επιλογές έχουν για την πραγματοποίηση περισσότερων Γκραν Πρι.

Για πρώτη φορά το δημοφιλές Ford Fiesta θα διατίθεται με ήπιο υβριδικό σύστημα, όχι όμως μόνο στην επιβατική, αλλά και στην επαγγελματική του έκδοση.

Ο Ματία Μπινότο ήταν ξεκάθαρος σε ο,τι αφορά τους δύο οδηγούς της Ferrari για το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1 από το 2021, καθώς οι Σαρλ Λεκλέρκ και Κάρλος Σάινθ θα αποτελούν το οδηγικό δίδυμο της Scuderia από τη νέα χρονιά.

Πριν από μερικές μέρες η Porsche αποκάλυψε τη νέα 911 Targa 4S Heritage Design Edition, η οποία διαθέτει ρετρό χαρακτηριστικά.

Άλλος ένας αγώνας του παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλι προστέθηκε στη λίστα με τους ακυρωμένους αγώνες.

Ο Χέρμπερτ Ντις τα τελευταία χρόνια κατέχει δύο από τις ισχυρότερες θέσεις στο χώρο του αυτοκινήτου, καθώς είναι διευθύνων σύμβουλος του Volkswagen Group, αλλά και αυτής καθ’ αυτής της γερμανικής μάρκας.

Οι όμιλοι FCA και PSA έχουν συμφωνήσει να προχωρήσουν σε συγχώνευση, όμως για να φτάσουν μέχρι αυτό το σημείο θα πρέπει να περάσουν μια σειρά από διαδικασίες, μεταξύ των οποίων είναι και η έγκριση από την επιτροπή ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ελαφρώς ανανεωμένο και με ήπιο υβριδικό σύστημα κίνησης για πρώτη φορά είναι πλέον το δημοφιλές Ford Fiesta.

Ας ξεκινήσουμε με το ήπιο υβριδικό του σύστημα, το οποίο γνωρίσαμε αρχικά στο νέο Puma, το μικρότερο crossover της Ford που βασίζεται στο Fiesta.