Είστε εδώ

Super Cars

Porsche: Νέο ρεκόρ από την Taycan στο Νίρμπουργκρινγκ (vid)

του Σωτήριου Χάλλα

Η Porsche ετοιμάζεται να παρουσιάσει την Taycan, το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της, στις 4 Σεπτεμβρίου και λίγο πριν την παρουσίασή της την πέρασε από το Νίρμπουργκρινγκ για να κάνει ένα νέο ρεκόρ.

Ο χρόνος που χρειάστηκε το γερμανικό μοντέλο για να καλύψει τα 20.6 χλμ. ήταν 7 λεπτά και 42 δευτερόλεπτα, κάτι που σύμφωνα με την Porsche κάνει την Taycan το ταχύτερο τετράθυρο sports car. Ωστόσο, πρέπει να αναφέρουμε ότι μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει άλλο μοντέλο αυτής της κατηγορίας που να έχει κάνει χρόνο, οπότε μέχρι να συμβεί αυτό, η Taycan θα “παίζει μπάλα” μόνη της. Σίγουρα όσο θα περνάει ο καιρός θα εμφανιστούν ανταγωνιστές και μόνο τότε θα φανεί πόσο γρήγορη ή όχι είναι αυτή η επίδοση.

Με τον γύρο του Νίρμπουργκρινγκ ολοκληρώνεται η τριάδα δοκιμασιών με την ονομασία Porsche Taycan’s Triple Endurance Run η οποία περιελάμβανε την επιτάχυνση από στάση μέχρι τα 200 χλμ./ώρα 26 συνεχόμενες φορές και την κάλυψη 3.425 χλμ. μέσα σε 24 ώρες στο κέντρο δοκιμών της εταιρείας στο Ναρντό της Ιταλίας.

Ο οδηγός που βρέθηκε πίσω από το τιμόνι της Taycan κατά τη διάρκεια του γύρου στο Νίρμπουργκρινγκ, Λαρς Κερν, δήλωσε εντυπωσιασμένος από τον τρόπο με τον οποίο συμπεριφερόταν το αυτοκίνητο.

Σχετικά άρθρα

Όσο περνάει ο καιρός η Opel θέλει να μας δώσει μία ολοένα και καλύτερη ιδέα σχετικά με το πώς θα είναι η νέα γενιά του Mokka, για αυτό το λόγο δημοσιεύει teaser εικόνες.

Η μεγάλη σιλουέτα του Super Ferry II έστριβε Δευτέρα 9 Ιουνίου το πρωί από τον κάβο και χανόταν στο γαλάζιο του Κάβο Ντόρο με πορεία το λιμάνι της Ραφήνας.

Μπορεί η Formula 1 να ανακοίνωσε τους πρώτους 8 αγώνες οι οποίοι με βάση τους κανονισμούς είναι απαραίτητοι ώστε να θεωρηθεί ότι έχει πραγματοποιηθεί ένα πρωτάθλημα, όμως οι άνθρωποι του αθλήματος εξετάζουν όποιες άλλες επιλογές έχουν για την πραγματοποίηση περισσότερων Γκραν Πρι.

Για πρώτη φορά το δημοφιλές Ford Fiesta θα διατίθεται με ήπιο υβριδικό σύστημα, όχι όμως μόνο στην επιβατική, αλλά και στην επαγγελματική του έκδοση.

Ο Ματία Μπινότο ήταν ξεκάθαρος σε ο,τι αφορά τους δύο οδηγούς της Ferrari για το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1 από το 2021, καθώς οι Σαρλ Λεκλέρκ και Κάρλος Σάινθ θα αποτελούν το οδηγικό δίδυμο της Scuderia από τη νέα χρονιά.

Πριν από μερικές μέρες η Porsche αποκάλυψε τη νέα 911 Targa 4S Heritage Design Edition, η οποία διαθέτει ρετρό χαρακτηριστικά.

Άλλος ένας αγώνας του παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλι προστέθηκε στη λίστα με τους ακυρωμένους αγώνες.

Ο Χέρμπερτ Ντις τα τελευταία χρόνια κατέχει δύο από τις ισχυρότερες θέσεις στο χώρο του αυτοκινήτου, καθώς είναι διευθύνων σύμβουλος του Volkswagen Group, αλλά και αυτής καθ’ αυτής της γερμανικής μάρκας.

Οι όμιλοι FCA και PSA έχουν συμφωνήσει να προχωρήσουν σε συγχώνευση, όμως για να φτάσουν μέχρι αυτό το σημείο θα πρέπει να περάσουν μια σειρά από διαδικασίες, μεταξύ των οποίων είναι και η έγκριση από την επιτροπή ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ελαφρώς ανανεωμένο και με ήπιο υβριδικό σύστημα κίνησης για πρώτη φορά είναι πλέον το δημοφιλές Ford Fiesta.

Ας ξεκινήσουμε με το ήπιο υβριδικό του σύστημα, το οποίο γνωρίσαμε αρχικά στο νέο Puma, το μικρότερο crossover της Ford που βασίζεται στο Fiesta.