Είστε εδώ

Super Cars

Porsche: Η ανακαινισμένη πίστα για τα μελλοντικά της μοντέλα

του Γιώργου Ψαρρά

Μετά από επτά μήνες εκτεταμένων εργασιών η πίστα στο Τεχνικό Κέντρο Nardo που βρίσκεται στην Απουλία της Ιταλίας και είναι πλέον έτοιμη να υποδεχτεί τα υπό εξέλιξη μοντέλα της Porsche.

Την περασμένη Πέμπτη πραγματοποιήθηκαν τα επίσημα εγκαίνια παρουσία στελεχών της γερμανικής εταιρείας των supercars, τοπικών και περιφερειακών Αρχών. Αξίζει να αναφέρουμε ότι το σχετικό ποσό που επένδυσε η Porsche φτάνει τα 35 εκατομμύρια ευρώ, το οποίο χρησιμοποιήθηκε για την ανακαίνιση της πίστας και για την εγκατάσταση ενός καινοτόμου συστήματος ασφαλείας που έχει αναπτυχθεί για δοκιμές με υψηλές ταχύτητες.

Πλέον δίνεται η δυνατότητα δοκιμών υφιστάμενων και μελλοντικών τεχνολογιών της αυτοκινητοβιομηχανίας όπως η αυτόνομη οδήγηση, η ηλεκτροκίνηση και  προηγμένων συστημάτων υποστήριξης του οδηγού. Παράλληλα η Porsche προχώρησε στη πλήρη αναβάθμιση ενός προσομοιωτή οδήγησης.

Για την ιστορία να πούμε ότι το  Τεχνικό Κέντρο Nardo ιδρύθηκε το 1975, διαθέτει 20 πίστες και εγκαταστάσεις σε μια έκταση άνω των 32.000 τ.μ., εξυπηρετεί τις ανάγκες 90 αυτοκινητοβιομηχανιών, απασχολεί 150 άτομα ως προσωπικό,  ενώ η χαρακτηριστική του κυκλική πίστα με μήκος 12,6 χλμ. είναι μοναδική στον κόσμο και επιτρέπει την έρευνα και ανάπτυξη οχημάτων σε ακραίες συνθήκες.

Έχει φιλοξενήσει δοκιμές οχημάτων υψίστης σημασίας, οι οποίες σε πολλές περιπτώσεις οδήγησαν στην  καταγραφή ρεκόρ. Από το 2012 το Τεχνικό Κέντρο Nardo λειτουργεί υπό την αιγίδα της Porsche Engineering Group GmbH.

Σχετικοί όροι: 

Σχετικά άρθρα

Όσο περνάει ο καιρός η Opel θέλει να μας δώσει μία ολοένα και καλύτερη ιδέα σχετικά με το πώς θα είναι η νέα γενιά του Mokka, για αυτό το λόγο δημοσιεύει teaser εικόνες.

Η μεγάλη σιλουέτα του Super Ferry II έστριβε Δευτέρα 9 Ιουνίου το πρωί από τον κάβο και χανόταν στο γαλάζιο του Κάβο Ντόρο με πορεία το λιμάνι της Ραφήνας.

Μπορεί η Formula 1 να ανακοίνωσε τους πρώτους 8 αγώνες οι οποίοι με βάση τους κανονισμούς είναι απαραίτητοι ώστε να θεωρηθεί ότι έχει πραγματοποιηθεί ένα πρωτάθλημα, όμως οι άνθρωποι του αθλήματος εξετάζουν όποιες άλλες επιλογές έχουν για την πραγματοποίηση περισσότερων Γκραν Πρι.

Για πρώτη φορά το δημοφιλές Ford Fiesta θα διατίθεται με ήπιο υβριδικό σύστημα, όχι όμως μόνο στην επιβατική, αλλά και στην επαγγελματική του έκδοση.

Ο Ματία Μπινότο ήταν ξεκάθαρος σε ο,τι αφορά τους δύο οδηγούς της Ferrari για το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1 από το 2021, καθώς οι Σαρλ Λεκλέρκ και Κάρλος Σάινθ θα αποτελούν το οδηγικό δίδυμο της Scuderia από τη νέα χρονιά.

Πριν από μερικές μέρες η Porsche αποκάλυψε τη νέα 911 Targa 4S Heritage Design Edition, η οποία διαθέτει ρετρό χαρακτηριστικά.

Άλλος ένας αγώνας του παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλι προστέθηκε στη λίστα με τους ακυρωμένους αγώνες.

Ο Χέρμπερτ Ντις τα τελευταία χρόνια κατέχει δύο από τις ισχυρότερες θέσεις στο χώρο του αυτοκινήτου, καθώς είναι διευθύνων σύμβουλος του Volkswagen Group, αλλά και αυτής καθ’ αυτής της γερμανικής μάρκας.

Οι όμιλοι FCA και PSA έχουν συμφωνήσει να προχωρήσουν σε συγχώνευση, όμως για να φτάσουν μέχρι αυτό το σημείο θα πρέπει να περάσουν μια σειρά από διαδικασίες, μεταξύ των οποίων είναι και η έγκριση από την επιτροπή ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ελαφρώς ανανεωμένο και με ήπιο υβριδικό σύστημα κίνησης για πρώτη φορά είναι πλέον το δημοφιλές Ford Fiesta.

Ας ξεκινήσουμε με το ήπιο υβριδικό του σύστημα, το οποίο γνωρίσαμε αρχικά στο νέο Puma, το μικρότερο crossover της Ford που βασίζεται στο Fiesta.