Είστε εδώ

Super Cars

Porsche: Δωρίζει 1,3 εκατ. ευρώ στα νοσοκομεία

του Γιώργου Ψαρρά

Η έδρα της Porsche βρίσκεται στη Στουτγάρδη της Γερμανίας και συγκεκριμένα στο προάστιο Τσούφενχαουζεν.

Στη δύσκολη μάχη που δίνει η ιδιαίτερη πατρίδα της με τον Covid-19 αποφάσισε να συμβάλει δυναμικά η Porsche. Η γερμανική εταιρεία των supercars λοιπόν ανακοίνωσε ότι θα δωρίσει το σεβαστό ποσό των 1,3 εκατομμυρίων ευρώ στα νοσοκομεία της Στουτγάρδης, τα οποία λόγω της πανδημίας έχουν αυξημένες ανάγκες σε ιατρικό εξοπλισμό και συσκευές.

Πιο αναλυτικά, στο νοσοκομείο Marienhospital της Στουτγάρδης θα δοθούν περίπου 500.000 ευρώ για την αγορά 30 αντλιών έγχυσης σύριγγας, 15.000 προστατευτικών μασκών προσώπου τύπου FFP2, 100.000 προστατευτικών μασκών στόματος και μύτης, μιας φορητή μονάδας ακτίνων Χ, καθώς και μετρητές ροής οξυγόνου.

Παράλληλα τα χρήματα θα χρησιμοποιηθούν επίσης για να συνδεθούν τα μηχανήματα που είναι εγκατεστημένα δίπλα από τα επιπλέον κρεβάτια εντατικής θεραπείας με το δίκτυο συστήματος διαχείρισης δεδομένων ασθενών.

Η Κλινική της Στουτγάρδης που περιλαμβάνει τρία νοσοκομεία, το Katharinenhospital, το Bad Cannstatt και το Olgahospital, το μεγαλύτερο παιδιατρικό νοσοκομείο της Γερμανίας, θα λάβει περίπου 810.000 ευρώ.

Τα χρήματα αυτά θα χρησιμοποιηθούν για την αγορά 20 αναισθητικών μηχανών, 21 αναπνευστικών και ενός LightCycler 480. Πρόκειται για εργαστηριακή συσκευή η οποία χρησιμοποιείται, μεταξύ άλλων, για την ανίχνευση του Covid-19 σε δείγματα DNA.

Σχετικά άρθρα

Όσο περνάει ο καιρός η Opel θέλει να μας δώσει μία ολοένα και καλύτερη ιδέα σχετικά με το πώς θα είναι η νέα γενιά του Mokka, για αυτό το λόγο δημοσιεύει teaser εικόνες.

Η μεγάλη σιλουέτα του Super Ferry II έστριβε Δευτέρα 9 Ιουνίου το πρωί από τον κάβο και χανόταν στο γαλάζιο του Κάβο Ντόρο με πορεία το λιμάνι της Ραφήνας.

Μπορεί η Formula 1 να ανακοίνωσε τους πρώτους 8 αγώνες οι οποίοι με βάση τους κανονισμούς είναι απαραίτητοι ώστε να θεωρηθεί ότι έχει πραγματοποιηθεί ένα πρωτάθλημα, όμως οι άνθρωποι του αθλήματος εξετάζουν όποιες άλλες επιλογές έχουν για την πραγματοποίηση περισσότερων Γκραν Πρι.

Για πρώτη φορά το δημοφιλές Ford Fiesta θα διατίθεται με ήπιο υβριδικό σύστημα, όχι όμως μόνο στην επιβατική, αλλά και στην επαγγελματική του έκδοση.

Ο Ματία Μπινότο ήταν ξεκάθαρος σε ο,τι αφορά τους δύο οδηγούς της Ferrari για το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1 από το 2021, καθώς οι Σαρλ Λεκλέρκ και Κάρλος Σάινθ θα αποτελούν το οδηγικό δίδυμο της Scuderia από τη νέα χρονιά.

Πριν από μερικές μέρες η Porsche αποκάλυψε τη νέα 911 Targa 4S Heritage Design Edition, η οποία διαθέτει ρετρό χαρακτηριστικά.

Άλλος ένας αγώνας του παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλι προστέθηκε στη λίστα με τους ακυρωμένους αγώνες.

Ο Χέρμπερτ Ντις τα τελευταία χρόνια κατέχει δύο από τις ισχυρότερες θέσεις στο χώρο του αυτοκινήτου, καθώς είναι διευθύνων σύμβουλος του Volkswagen Group, αλλά και αυτής καθ’ αυτής της γερμανικής μάρκας.

Οι όμιλοι FCA και PSA έχουν συμφωνήσει να προχωρήσουν σε συγχώνευση, όμως για να φτάσουν μέχρι αυτό το σημείο θα πρέπει να περάσουν μια σειρά από διαδικασίες, μεταξύ των οποίων είναι και η έγκριση από την επιτροπή ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ελαφρώς ανανεωμένο και με ήπιο υβριδικό σύστημα κίνησης για πρώτη φορά είναι πλέον το δημοφιλές Ford Fiesta.

Ας ξεκινήσουμε με το ήπιο υβριδικό του σύστημα, το οποίο γνωρίσαμε αρχικά στο νέο Puma, το μικρότερο crossover της Ford που βασίζεται στο Fiesta.