Είστε εδώ

Super Cars

Nissan GT-R: Σε ρόλο κάμεραμαν (video)

του Γιώργου Ψαρρά

H «συνταγή» της Nissan για τη δημιουργία της ισχυρότερης έκδοσης Nismο του GT-R περιελάμβανε τα εξής συστατικά.

Αναβάθμιση του θηριώδους κινητήρα για ακόμα καλύτερες επιδόσεις, μείωση του βάρος με τη χρήση ειδικών και ελαφριών υλικών και περαιτέρω βελτίωση της αεροδυναμικής.

Έτσι λοιπόν το νέο GT-R Nismo έγινε κυριολεκτικά άπιαστο, ωστόσο αυτό δημιούργησε ένα μικρό πρόβλημα στη Nissan. Η ιαπωνική εταιρεία στο πλαίσιο προώθησης του νέου GT-R Nismo έπρεπε να το βιντεοσκοπήσει να κινείται με υψηλή ταχύτητα μέσα στην πίστα.

Ποιο αυτοκίνητο όμως είναι ικανό να ακολουθεί το GT-R Nismo με αυτούς τους ρυθμούς; Η απάντηση τελικά ήταν εύκολη, καθώς επιλέχτηκε ένα άλλο GT-R, το οποίο μετατράπηκε σε όχημα βιντεοσκόπησης με τη συγκόλληση μιας σωληνωτής δομής στο εμπρός και πίσω τμήμα του αμαξώματος για την τοποθέτηση μιας επαγγελματικής τηλεσκοπικής κάμερας.

Για τέτοιου είδους λήψεις συνήθως επιλέγονται ισχυρά SUV, ωστόσο δε έχουν πάντα την απαραίτητη ταχύτητα και ευκινησία για την καταγραφή ενός supercar. To GT-R όμως έχει όλα τα απαραίτητα προσόντα, όπως ο V6 twin-turbo κινητήρας των 3.8 λίτρων, το σύστημα τετρακίνησης που εξασφαλίζει σταθερότητα, τις κινήσεις ακριβείας που προσφέρει το σύστημα διεύθυνσης, ενώ τα τέσσερα καθίσματα του μπορούν να φιλοξενήσουν όλο το συνεργείο βιντεοσκόπησης.

Δείτε στο παρακάτω video τα backstage από τα γυρίσματα του GT-R Nismo στην πίστα Lausitzring της Γερμανίας με τη συμβολή του «κάμεραμαν» GT-R.

Σχετικά άρθρα

Όσο περνάει ο καιρός η Opel θέλει να μας δώσει μία ολοένα και καλύτερη ιδέα σχετικά με το πώς θα είναι η νέα γενιά του Mokka, για αυτό το λόγο δημοσιεύει teaser εικόνες.

Η μεγάλη σιλουέτα του Super Ferry II έστριβε Δευτέρα 9 Ιουνίου το πρωί από τον κάβο και χανόταν στο γαλάζιο του Κάβο Ντόρο με πορεία το λιμάνι της Ραφήνας.

Μπορεί η Formula 1 να ανακοίνωσε τους πρώτους 8 αγώνες οι οποίοι με βάση τους κανονισμούς είναι απαραίτητοι ώστε να θεωρηθεί ότι έχει πραγματοποιηθεί ένα πρωτάθλημα, όμως οι άνθρωποι του αθλήματος εξετάζουν όποιες άλλες επιλογές έχουν για την πραγματοποίηση περισσότερων Γκραν Πρι.

Για πρώτη φορά το δημοφιλές Ford Fiesta θα διατίθεται με ήπιο υβριδικό σύστημα, όχι όμως μόνο στην επιβατική, αλλά και στην επαγγελματική του έκδοση.

Ο Ματία Μπινότο ήταν ξεκάθαρος σε ο,τι αφορά τους δύο οδηγούς της Ferrari για το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1 από το 2021, καθώς οι Σαρλ Λεκλέρκ και Κάρλος Σάινθ θα αποτελούν το οδηγικό δίδυμο της Scuderia από τη νέα χρονιά.

Πριν από μερικές μέρες η Porsche αποκάλυψε τη νέα 911 Targa 4S Heritage Design Edition, η οποία διαθέτει ρετρό χαρακτηριστικά.

Άλλος ένας αγώνας του παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλι προστέθηκε στη λίστα με τους ακυρωμένους αγώνες.

Ο Χέρμπερτ Ντις τα τελευταία χρόνια κατέχει δύο από τις ισχυρότερες θέσεις στο χώρο του αυτοκινήτου, καθώς είναι διευθύνων σύμβουλος του Volkswagen Group, αλλά και αυτής καθ’ αυτής της γερμανικής μάρκας.

Οι όμιλοι FCA και PSA έχουν συμφωνήσει να προχωρήσουν σε συγχώνευση, όμως για να φτάσουν μέχρι αυτό το σημείο θα πρέπει να περάσουν μια σειρά από διαδικασίες, μεταξύ των οποίων είναι και η έγκριση από την επιτροπή ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ελαφρώς ανανεωμένο και με ήπιο υβριδικό σύστημα κίνησης για πρώτη φορά είναι πλέον το δημοφιλές Ford Fiesta.

Ας ξεκινήσουμε με το ήπιο υβριδικό του σύστημα, το οποίο γνωρίσαμε αρχικά στο νέο Puma, το μικρότερο crossover της Ford που βασίζεται στο Fiesta.