
Τον τελευταίο καιρό υπάρχει έντονη φημολογία ότι η Lotus ετοιμάζει ένα νέο hypercar σε συνεργασία με τη Williams και συγκεκριμένα το τμήμα προηγμένης μηχανικής των Βρετανών (Advanced Engineering).
Μέχρι στιγμής δεν έχει επιβεβαιωθεί επίσημα κάποια από τις πληροφορίες που κάνουν λόγο για νέο hypercar από τη Lotus τόσο σε επίπεδο τεχνικών χαρακτηριστικών όσο και σε επίπεδο σχεδίασης. Σε τέτοιες περιπτώσεις, ανεξάρτητοι σχεδιαστές όπως είναι ο Antonio Paglia προσπαθούν να φανταστούν το τελικό αποτέλεσμα και δημιουργούν μία ψηφιακή απεικόνισή του.
Αυτό έγινε και στη συγκεκριμένη περίπτωση με τον Ιταλό σχεδιαστή να δημιουργεί το πρωτότυπο Evil Vision GT. Στο σχέδιο βλέπουμε ότι έχουν τοποθετηθεί πολύ μεγάλες εισαγωγές αέρα για τη λειτουργία των ψυγείων, ενώ το κέντρο του εμπρός προφυλακτήρα είναι κενό ώστε να εισέρχεται αέρας που θα οδηγηθεί στο πάτωμα για παραγωγή κάθετης δύναμης. Από την άλλη, ο αέρας που περνάει πάνω από το αυτοκίνητο συναντάει στο πίσω μέρος του μία πολύ μεγάλη αεροτομή ώστε να παραχθεί κάθετη δύναμη και από εκεί.
Η αεροδυναμική σχεδίαση συνεχίζεται και στα πλαϊνά με τους καθρέφτες να έχουν αντικατασταθεί από κάμερες ώστε να μειωθεί η μετωπική επιφάνεια, ενώ και το αμάξωμα φέρει “κανάλια” τα οποία κατευθύνουν τον αέρα όπου απαιτείται ώστε να υπάρχει η μέγιστη δυνατή εκμετάλλευση.
Ο Paglia δεν είπε αν οραματίζεται το δημιούργημά του με κινητήρα αμιγώς ηλεκτρικό, υβριδικό ή εσωτερικής καύσης όμως οι μεγάλες διαστάσεις του αυτοκινήτου επιτρέπουν ακόμα και το τελευταίο σενάριο.