Είστε εδώ

Super Cars

Lanzante: Η 911 συναντά τη Formula 1 (video)

του Σωτήριου Χάλλα

Η Lanzante, εταιρεία που έχει δραστηριοποιηθεί σε διάφορα φιλόδοξα σχέδια κατά καιρούς, όπως το να κάνει τη McLaren P1 GTR κατάλληλη για κυκλοφορία σε δημόσιους δρόμους, τώρα καταπιάστηκε με την τοποθέτηση ενός ιστορικού κινητήρα της Formula 1 σε 11 Porsche 911 (930).

Ο κινητήρας που χρησιμοποιήθηκε έφερε την ονομασία TAG – Porsche και χρησιμοποιούνταν από την ομάδα της McLaren από το 1984 μέχρι το 1987. Με αυτόν οι Βρετανοί κατέκτησαν δύο πρωταθλήματα κατασκευαστών και τρία πρωταθλήματα οδηγών, το τελευταίο του Νίκι Λάουντα και τα δύο πρώτα του Αλέν Προστ.

Το μοτέρ αυτό όταν χρησιμοποιούνταν στη Formula 1 απέδιδε πάνω από 1.000 ίππους, όμως για να τοποθετηθεί στα αυτοκίνητα έχει υποστεί κάποιες αλλαγές. Έτσι, η απόδοσή του έχει μειωθεί στους 510 ίππους και η ροπή πλέον φτάνει τα 420 Nm ενώ πιο χαμηλό είναι και το όριο περιστροφής, αφού δεν ξεπερνάει τις 9.000 στρ./λεπτό.

Οι 11 κινητήρες που χρησιμοποίησε η Lanzante έχουν τρέξει σε αγώνες της Formula 1 και με έναν από αυτούς ο Νίκι Λάουντα πήρε τη νίκη στο βρετανικό Γκραν Πρι του 1984. Στο κάθε αυτοκίνητο θα αναγράφεται σε ποιους αγώνες έχει συμμετάσχει ο κινητήρας του, με ποιον οδηγό και τι αποτέλεσμα είχε πετύχει.

Για τη μετάδοση της κίνησης φροντίζει ένα χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων με έξι σχέσεις ενώ για τον έλεγχο της δύναμης υπάρχει διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης.

Όπως θα δείτε στο βίντεο από την παρουσία του αυτοκινήτου στο φεστιβάλ ταχύτητας του Goodwood, ο οδηγός δεν πιέζει στο όριο. Εκτός από την ασφάλεια, ένας σημαντικός λόγος για αυτό είναι και το κόστος του αυτοκινήτου αφού η τιμή του αγγίζει τα 1.3 εκατομμύρια ευρώ, προ φόρων.

Σχετικοί όροι: 

Σχετικά άρθρα

Όσο περνάει ο καιρός η Opel θέλει να μας δώσει μία ολοένα και καλύτερη ιδέα σχετικά με το πώς θα είναι η νέα γενιά του Mokka, για αυτό το λόγο δημοσιεύει teaser εικόνες.

Η μεγάλη σιλουέτα του Super Ferry II έστριβε Δευτέρα 9 Ιουνίου το πρωί από τον κάβο και χανόταν στο γαλάζιο του Κάβο Ντόρο με πορεία το λιμάνι της Ραφήνας.

Μπορεί η Formula 1 να ανακοίνωσε τους πρώτους 8 αγώνες οι οποίοι με βάση τους κανονισμούς είναι απαραίτητοι ώστε να θεωρηθεί ότι έχει πραγματοποιηθεί ένα πρωτάθλημα, όμως οι άνθρωποι του αθλήματος εξετάζουν όποιες άλλες επιλογές έχουν για την πραγματοποίηση περισσότερων Γκραν Πρι.

Για πρώτη φορά το δημοφιλές Ford Fiesta θα διατίθεται με ήπιο υβριδικό σύστημα, όχι όμως μόνο στην επιβατική, αλλά και στην επαγγελματική του έκδοση.

Ο Ματία Μπινότο ήταν ξεκάθαρος σε ο,τι αφορά τους δύο οδηγούς της Ferrari για το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1 από το 2021, καθώς οι Σαρλ Λεκλέρκ και Κάρλος Σάινθ θα αποτελούν το οδηγικό δίδυμο της Scuderia από τη νέα χρονιά.

Πριν από μερικές μέρες η Porsche αποκάλυψε τη νέα 911 Targa 4S Heritage Design Edition, η οποία διαθέτει ρετρό χαρακτηριστικά.

Άλλος ένας αγώνας του παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλι προστέθηκε στη λίστα με τους ακυρωμένους αγώνες.

Ο Χέρμπερτ Ντις τα τελευταία χρόνια κατέχει δύο από τις ισχυρότερες θέσεις στο χώρο του αυτοκινήτου, καθώς είναι διευθύνων σύμβουλος του Volkswagen Group, αλλά και αυτής καθ’ αυτής της γερμανικής μάρκας.

Οι όμιλοι FCA και PSA έχουν συμφωνήσει να προχωρήσουν σε συγχώνευση, όμως για να φτάσουν μέχρι αυτό το σημείο θα πρέπει να περάσουν μια σειρά από διαδικασίες, μεταξύ των οποίων είναι και η έγκριση από την επιτροπή ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ελαφρώς ανανεωμένο και με ήπιο υβριδικό σύστημα κίνησης για πρώτη φορά είναι πλέον το δημοφιλές Ford Fiesta.

Ας ξεκινήσουμε με το ήπιο υβριδικό του σύστημα, το οποίο γνωρίσαμε αρχικά στο νέο Puma, το μικρότερο crossover της Ford που βασίζεται στο Fiesta.