Είστε εδώ

Super Cars

Lamborghini: Η πιο ξεχωριστή Miura SV του κόσμου

του Σωτήριου Χάλλα

Αν ψάχνετε να βρείτε κάποιο αυτοκίνητο το οποίο να έχει έτσι κι αλλιώς συλλεκτική αξία, όμως ταυτόχρονα θέλετε να διαθέτει και κάποια μοναδικά στοιχεία, τότε σταματήστε την αναζήτηση και κοιτάξτε πιο προσεκτικά τη συγκεκριμένη Lamborghini Miura SV.

Το μοντέλο των φωτογραφιών έχει κατασκευαστεί το 1972 από την ιταλική εταιρεία και αγοραστής ήταν η βασιλική οικογένεια της Σαουδικής Αραβίας. Λόγω της ξεχωριστής σημασίας του πελάτη, οι Ιταλοί έχουν τοποθετήσει στα άκρα του εμπρός προφυλακτήρα δύο διαμορφωτές ροής του αέρα, στοιχείο που συναντάμε μόλις σε μία ακόμα Miura SV. Επιπλέον, η συγκεκριμένη είναι μία από τις 96 που διαθέτουν ξεχωριστό κάρτερ για τα λάδια του κινητήρα και εκείνα του κιβωτίου ταχυτήτων.

Το αυτοκίνητο πέρασε μεγάλο διάστημα σε μία αποθήκη ιδιοκτησίας της βασιλικής οικογένειας της Σαουδικής Αραβίας, όπου στις αρχές της δεκαετίας του 2000 βρέθηκε κάτω από μια στοίβα χαρτόκουτα. Στη συνέχεια πουλήθηκε και πήγε στις Ηνωμένες Πολιτείες. Εκεί δέχτηκε εκτεταμένες εργασίες συντήρησης και επαναφοράς στην αρχική της κατάσταση οι οποίες είχαν διάρκεια δύο χρόνια.

Το 2011 άλλαξε και πάλι ήπειρο, καθώς μεταφέρθηκε στην Ευρώπη όπου βρέθηκε στην ιδιοκτησία της εταιρείας Joe Macari Classics, στην οποία ανήκει μέχρι και σήμερα.

Εκτός των παραπάνω ξεχωριστών χαρακτηριστικών, η εν λόγω Miura SV έχει ακόμα ένα που την κάνει μοναδική. Το οδόμετρό της γράφει μόλις 5.759 χλμ., κάτι που την κάνει, σύμφωνα με την Joe Macari Classics τη Miura SV με τα λιγότερα χιλιόμετρα στον πλανήτη.

Άλλωστε, δεν είναι τυχαίο ότι η τιμή πώλησής της αυτή τη στιγμή είναι στα 2.594.950 λίρες.

 

Σχετικά άρθρα

Όσο περνάει ο καιρός η Opel θέλει να μας δώσει μία ολοένα και καλύτερη ιδέα σχετικά με το πώς θα είναι η νέα γενιά του Mokka, για αυτό το λόγο δημοσιεύει teaser εικόνες.

Η μεγάλη σιλουέτα του Super Ferry II έστριβε Δευτέρα 9 Ιουνίου το πρωί από τον κάβο και χανόταν στο γαλάζιο του Κάβο Ντόρο με πορεία το λιμάνι της Ραφήνας.

Μπορεί η Formula 1 να ανακοίνωσε τους πρώτους 8 αγώνες οι οποίοι με βάση τους κανονισμούς είναι απαραίτητοι ώστε να θεωρηθεί ότι έχει πραγματοποιηθεί ένα πρωτάθλημα, όμως οι άνθρωποι του αθλήματος εξετάζουν όποιες άλλες επιλογές έχουν για την πραγματοποίηση περισσότερων Γκραν Πρι.

Για πρώτη φορά το δημοφιλές Ford Fiesta θα διατίθεται με ήπιο υβριδικό σύστημα, όχι όμως μόνο στην επιβατική, αλλά και στην επαγγελματική του έκδοση.

Ο Ματία Μπινότο ήταν ξεκάθαρος σε ο,τι αφορά τους δύο οδηγούς της Ferrari για το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1 από το 2021, καθώς οι Σαρλ Λεκλέρκ και Κάρλος Σάινθ θα αποτελούν το οδηγικό δίδυμο της Scuderia από τη νέα χρονιά.

Πριν από μερικές μέρες η Porsche αποκάλυψε τη νέα 911 Targa 4S Heritage Design Edition, η οποία διαθέτει ρετρό χαρακτηριστικά.

Άλλος ένας αγώνας του παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλι προστέθηκε στη λίστα με τους ακυρωμένους αγώνες.

Ο Χέρμπερτ Ντις τα τελευταία χρόνια κατέχει δύο από τις ισχυρότερες θέσεις στο χώρο του αυτοκινήτου, καθώς είναι διευθύνων σύμβουλος του Volkswagen Group, αλλά και αυτής καθ’ αυτής της γερμανικής μάρκας.

Οι όμιλοι FCA και PSA έχουν συμφωνήσει να προχωρήσουν σε συγχώνευση, όμως για να φτάσουν μέχρι αυτό το σημείο θα πρέπει να περάσουν μια σειρά από διαδικασίες, μεταξύ των οποίων είναι και η έγκριση από την επιτροπή ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ελαφρώς ανανεωμένο και με ήπιο υβριδικό σύστημα κίνησης για πρώτη φορά είναι πλέον το δημοφιλές Ford Fiesta.

Ας ξεκινήσουμε με το ήπιο υβριδικό του σύστημα, το οποίο γνωρίσαμε αρχικά στο νέο Puma, το μικρότερο crossover της Ford που βασίζεται στο Fiesta.