Είστε εδώ

Super Cars

EuroNCAP: Porsche Taycan: Ηλεκτροκίνητη και πεντάστερη (video)

του Γιώργου Ψαρρά

H Taycan δεν είναι απλά το πρώτο αμιγώς ηλεκτροκίνητο μοντέλο της Porsche, αλλά και ένα εξαιρετικά ασφαλές όχημα, σύμφωνα με το επίσημο πόρισμα του ανεξάρτητου ευρωπαϊκού οργανισμού EuroNCAP. H Taycan λοιπόν έλαμψε με πέντε αστέρια στη βαθμολογία των δοκιμών πρόσκρουσης.

Πιο αναλυτικά, στη μετωπική πρόσκρουση ο θάλαμος επιβατών παρέμεινε σταθερός, ενώ τα γόνατα και οι μηροί του οδηγού και του συνοδηγού έλαβαν καλή προστασία. Στη μετωπική τώρα πρόσκρουση σε εμπόδιο πλήρους επιφάνειας όλες οι κρίσιμες περιοχές στα σώματα του οδηγού και του πίσω επιβάτη είχαν από καλή έως επαρκή προστασία. Εξαίρεση αποτέλεσε μόνο το στήθος του πίσω επιβάτη, το οποίο δέχτηκε υψηλές δυνάμεις πίεσης και το σχετικό επίπεδο προστασίας χαρακτηρίστηκε φτωχό.

Στην πλευρική πρόσκρουση με εμπόδιο η Taycan δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα, ενώ στην πιο δύσκολη πλευρική πρόσκρουση σε στύλο, μόνο ο θώρακας έλαβε απλά επαρκή προστασία. Τόσο τα εμπρός όσο και τα πίσω καθίσματα μαζί με τα προσκέφαλα τους δυστυχώς δεν καταφέρνουν να προστατέψουν τον αυχένα σε μια ενδεχόμενη οπίσθια πρόσκρουση. Αυτό κόστισε στην Taycan, καθώς η καλή δυναμική απόδοση των μπροστινών καθισμάτων είναι απαραίτητη προϋπόθεση για τη βαθμολόγηση του συστήματος αυτόματης πέδησης έκτακτης ανάγκης.

Το δεύτερο υψηλότερο ποσοστό της η Taycan το απέσπασε στην προστασία παιδιών, παρότι ο 6χρονος επιβάτης κατά τη διάρκεια της μετωπικής πρόσκρουσης έχει περιορισμένη προστασία στην περιοχή του αυχένα. Στην πλευρική πρόσκρουση τώρα τόσο ο 10χρονος όσο και ο 6χρονος επιβάτης προστατεύτηκαν καλά σε όλες τις κρίσιμες περιοχές των σωμάτων τους.

Ο αερόσακος του συνοδηγού μπορεί να απενεργοποιηθεί ώστε να επιτρέπεται η τοποθέτηση παιδικού καθίσματος εμπρός, ενώ το εν λόγω σύστημα διαθέτει εμφανή και σαφή ένδειξη για τη λειτουργία του. Σημειώνεται όμως ότι στο πίσω κεντρικό κάθισμα δε μπορεί να τοποθετηθεί με σταθερότητα σύστημα συγκράτησης παιδιών.

Με «ενεργό» καπό εξοπλίζεται η Taycan, το οποίο ανασηκώνεται ελαφρώς μόλις οι αισθητήρες εντοπίσουν επαφή με πεζό, ώστε να μην υπάρξει πρόσκρουση με τις άκαμπτες δομές κάτω από το διαμέρισμα του κινητήρα. Στα περισσότερα σημεία του εμπρός καπό η προστασία για το κεφάλι του πεζού κρίθηκε καλή ή επαρκής. Παράλληλα ο προφυλακτήρας παρέχει καλή προστασία στα πόδια, αλλά και στη λεκάνη των πεζών.

Στα βοηθητικά συστήματα ασφαλείας της Taycan περιλαμβάνεται υπενθύμιση για την πρόσδεση των ζωνών στα εμπρός και πίσω καθίσματα, αυτόματη πέδηση έκτακτης ανάγκης, υποβοήθηση παραμονής του οχήματος εντός της λωρίδας κυκλοφορίας,  κάμερα που εντοπίζει τα τοπικά όρια ταχύτητας και περιοριστής ταχύτητας.

Προστασία ενηλίκων, οδηγού-συνοδηγού: 85%

Προστασία παιδιών: 83%

Προστασία πεζών: 70%

Βοηθητικά συστήματα ασφαλείας: 73%

Σχετικοί όροι: 

Σχετικά άρθρα

Όσο περνάει ο καιρός η Opel θέλει να μας δώσει μία ολοένα και καλύτερη ιδέα σχετικά με το πώς θα είναι η νέα γενιά του Mokka, για αυτό το λόγο δημοσιεύει teaser εικόνες.

Η μεγάλη σιλουέτα του Super Ferry II έστριβε Δευτέρα 9 Ιουνίου το πρωί από τον κάβο και χανόταν στο γαλάζιο του Κάβο Ντόρο με πορεία το λιμάνι της Ραφήνας.

Μπορεί η Formula 1 να ανακοίνωσε τους πρώτους 8 αγώνες οι οποίοι με βάση τους κανονισμούς είναι απαραίτητοι ώστε να θεωρηθεί ότι έχει πραγματοποιηθεί ένα πρωτάθλημα, όμως οι άνθρωποι του αθλήματος εξετάζουν όποιες άλλες επιλογές έχουν για την πραγματοποίηση περισσότερων Γκραν Πρι.

Για πρώτη φορά το δημοφιλές Ford Fiesta θα διατίθεται με ήπιο υβριδικό σύστημα, όχι όμως μόνο στην επιβατική, αλλά και στην επαγγελματική του έκδοση.

Ο Ματία Μπινότο ήταν ξεκάθαρος σε ο,τι αφορά τους δύο οδηγούς της Ferrari για το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1 από το 2021, καθώς οι Σαρλ Λεκλέρκ και Κάρλος Σάινθ θα αποτελούν το οδηγικό δίδυμο της Scuderia από τη νέα χρονιά.

Πριν από μερικές μέρες η Porsche αποκάλυψε τη νέα 911 Targa 4S Heritage Design Edition, η οποία διαθέτει ρετρό χαρακτηριστικά.

Άλλος ένας αγώνας του παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλι προστέθηκε στη λίστα με τους ακυρωμένους αγώνες.

Ο Χέρμπερτ Ντις τα τελευταία χρόνια κατέχει δύο από τις ισχυρότερες θέσεις στο χώρο του αυτοκινήτου, καθώς είναι διευθύνων σύμβουλος του Volkswagen Group, αλλά και αυτής καθ’ αυτής της γερμανικής μάρκας.

Οι όμιλοι FCA και PSA έχουν συμφωνήσει να προχωρήσουν σε συγχώνευση, όμως για να φτάσουν μέχρι αυτό το σημείο θα πρέπει να περάσουν μια σειρά από διαδικασίες, μεταξύ των οποίων είναι και η έγκριση από την επιτροπή ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ελαφρώς ανανεωμένο και με ήπιο υβριδικό σύστημα κίνησης για πρώτη φορά είναι πλέον το δημοφιλές Ford Fiesta.

Ας ξεκινήσουμε με το ήπιο υβριδικό του σύστημα, το οποίο γνωρίσαμε αρχικά στο νέο Puma, το μικρότερο crossover της Ford που βασίζεται στο Fiesta.