Είστε εδώ

Super Cars

Bugatti: Η περιορισμένη της παραγωγή διακόπηκε

του Γιώργου Ψαρρά

Η πανδημία του κορωνοϊού έχει οδηγήσει σχεδόν όλες τις αυτοκινητοβιομηχανίες να αναστείλουν την παραγωγή των οχημάτων τους.

Εξαίρεση δεν αποτέλεσε η Bugatti, παρότι η παραγωγή της είναι σαφώς πιο περιορισμένη, καθώς τα πανάκριβα και πανίσχυρα supercars της κατασκευάζονται κυρίως χειροποίητα σε λίγα αντίτυπα για τους εκλεκτούς πελάτες της. Για παράδειγμα η παραγωγή της Chiron δε θα ξεπεράσει τα 500 αντίτυπα, ενώ μέχρι τώρα έχουν κατασκευαστεί και παραδοθεί τα πρώτα 250.

Έτσι λοιπόν από τις 20 Μαρτίου η Bugatti λόγω των κανονισμών που εφαρμόζουν οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις για την καταπολέμηση της πανδημίας καθίσταται αδύνατη η ομαλή λειτουργία της αλυσίδας εφοδιασμού της και έχει αναστείλει την παραγωγική δραστηριότητα στην έδρα της, που βρίσκεται στο Μολζάιμ της Γαλλίας.

Στόχος της Bugatti είναι να επιστρέψει στους φυσιολογικούς της ρυθμούς μόλις οι συνθήκες το επιτρέψουν, ενώ θέτει ως βασική της προτεραιότητα την υγεία των εργαζομένων της.

Παράλληλα δηλώνει ότι παρακολουθεί διαρκώς την κατάσταση και αναπροσαρμόζει τις κινήσεις και τις αποφάσεις της σύμφωνα με τις συστάσεις της γαλλικής και γερμανικής κυβέρνησης και τις οδηγίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ).

Σχετικοί όροι: 

Σχετικά άρθρα

Όσο περνάει ο καιρός η Opel θέλει να μας δώσει μία ολοένα και καλύτερη ιδέα σχετικά με το πώς θα είναι η νέα γενιά του Mokka, για αυτό το λόγο δημοσιεύει teaser εικόνες.

Η μεγάλη σιλουέτα του Super Ferry II έστριβε Δευτέρα 9 Ιουνίου το πρωί από τον κάβο και χανόταν στο γαλάζιο του Κάβο Ντόρο με πορεία το λιμάνι της Ραφήνας.

Μπορεί η Formula 1 να ανακοίνωσε τους πρώτους 8 αγώνες οι οποίοι με βάση τους κανονισμούς είναι απαραίτητοι ώστε να θεωρηθεί ότι έχει πραγματοποιηθεί ένα πρωτάθλημα, όμως οι άνθρωποι του αθλήματος εξετάζουν όποιες άλλες επιλογές έχουν για την πραγματοποίηση περισσότερων Γκραν Πρι.

Για πρώτη φορά το δημοφιλές Ford Fiesta θα διατίθεται με ήπιο υβριδικό σύστημα, όχι όμως μόνο στην επιβατική, αλλά και στην επαγγελματική του έκδοση.

Ο Ματία Μπινότο ήταν ξεκάθαρος σε ο,τι αφορά τους δύο οδηγούς της Ferrari για το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1 από το 2021, καθώς οι Σαρλ Λεκλέρκ και Κάρλος Σάινθ θα αποτελούν το οδηγικό δίδυμο της Scuderia από τη νέα χρονιά.

Πριν από μερικές μέρες η Porsche αποκάλυψε τη νέα 911 Targa 4S Heritage Design Edition, η οποία διαθέτει ρετρό χαρακτηριστικά.

Άλλος ένας αγώνας του παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλι προστέθηκε στη λίστα με τους ακυρωμένους αγώνες.

Ο Χέρμπερτ Ντις τα τελευταία χρόνια κατέχει δύο από τις ισχυρότερες θέσεις στο χώρο του αυτοκινήτου, καθώς είναι διευθύνων σύμβουλος του Volkswagen Group, αλλά και αυτής καθ’ αυτής της γερμανικής μάρκας.

Οι όμιλοι FCA και PSA έχουν συμφωνήσει να προχωρήσουν σε συγχώνευση, όμως για να φτάσουν μέχρι αυτό το σημείο θα πρέπει να περάσουν μια σειρά από διαδικασίες, μεταξύ των οποίων είναι και η έγκριση από την επιτροπή ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ελαφρώς ανανεωμένο και με ήπιο υβριδικό σύστημα κίνησης για πρώτη φορά είναι πλέον το δημοφιλές Ford Fiesta.

Ας ξεκινήσουμε με το ήπιο υβριδικό του σύστημα, το οποίο γνωρίσαμε αρχικά στο νέο Puma, το μικρότερο crossover της Ford που βασίζεται στο Fiesta.