Είστε εδώ

Super Cars

Aston Martin: Πού θα παράγει το πρώτο ηλεκτρικό της μοντέλο;

του Σωτήριου Χάλλα

Η Aston Martin επιβεβαίωσε ότι το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της, η Rapid E θα κατασκευάζεται στη νέα μονάδα στην περιοχή St. Athan, στην Ουαλία η οποία θα φιλοξενεί όλες τις δραστηριότητες των Βρετανών γύρω από την ηλεκτροκίνηση.

Αρχικά οι εγκαταστάσεις αυτές λειτουργούσαν ως βάση της αεροπορίας όμως πλέον έχει σχεδόν ολοκληρωθεί η μετατροπή τους σε υπερσύγχρονο εργοστάσιο για την Aston Martin. Εκτός από την Rapide E η μονάδα αυτή θα κατασκευάζει και το πρώτο SUV στην ιστορία της βρετανικής μάρκας, το DBX, καθώς και τα μοντέλα της Lagonda, της μάρκας με την οποία η Aston Martin θέλει να τοποθετηθεί στο ανώτερο κομμάτι της αγοράς.

Εκτός από την Rapide E η Aston Martin σχεδιάζει μέχρι τα μέσα της επόμενης δεκαετίας όλα της τα μοντέλα να φέρουν κάποιας μορφής ηλεκτροκίνηση και σε μεγάλο βαθμό η απαιτούμενη δουλειά θα γίνεται από τους 750 εργαζόμενους που θα απασχολεί το νέο εργοστάσιο.

Η Aston Martin Rapide E που θα κατασκευάζεται στη νέα μονάδα στην Ουαλία θα χρησιμοποιεί στις μπαταρίες της τεχνολογία 800 Volts (όπως και η Porsche Taycan) ώστε να φορτίζει ταχύτατα.

Σχετικοί όροι: 

Σχετικά άρθρα

Όσο περνάει ο καιρός η Opel θέλει να μας δώσει μία ολοένα και καλύτερη ιδέα σχετικά με το πώς θα είναι η νέα γενιά του Mokka, για αυτό το λόγο δημοσιεύει teaser εικόνες.

Η μεγάλη σιλουέτα του Super Ferry II έστριβε Δευτέρα 9 Ιουνίου το πρωί από τον κάβο και χανόταν στο γαλάζιο του Κάβο Ντόρο με πορεία το λιμάνι της Ραφήνας.

Μπορεί η Formula 1 να ανακοίνωσε τους πρώτους 8 αγώνες οι οποίοι με βάση τους κανονισμούς είναι απαραίτητοι ώστε να θεωρηθεί ότι έχει πραγματοποιηθεί ένα πρωτάθλημα, όμως οι άνθρωποι του αθλήματος εξετάζουν όποιες άλλες επιλογές έχουν για την πραγματοποίηση περισσότερων Γκραν Πρι.

Για πρώτη φορά το δημοφιλές Ford Fiesta θα διατίθεται με ήπιο υβριδικό σύστημα, όχι όμως μόνο στην επιβατική, αλλά και στην επαγγελματική του έκδοση.

Ο Ματία Μπινότο ήταν ξεκάθαρος σε ο,τι αφορά τους δύο οδηγούς της Ferrari για το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1 από το 2021, καθώς οι Σαρλ Λεκλέρκ και Κάρλος Σάινθ θα αποτελούν το οδηγικό δίδυμο της Scuderia από τη νέα χρονιά.

Πριν από μερικές μέρες η Porsche αποκάλυψε τη νέα 911 Targa 4S Heritage Design Edition, η οποία διαθέτει ρετρό χαρακτηριστικά.

Άλλος ένας αγώνας του παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλι προστέθηκε στη λίστα με τους ακυρωμένους αγώνες.

Ο Χέρμπερτ Ντις τα τελευταία χρόνια κατέχει δύο από τις ισχυρότερες θέσεις στο χώρο του αυτοκινήτου, καθώς είναι διευθύνων σύμβουλος του Volkswagen Group, αλλά και αυτής καθ’ αυτής της γερμανικής μάρκας.

Οι όμιλοι FCA και PSA έχουν συμφωνήσει να προχωρήσουν σε συγχώνευση, όμως για να φτάσουν μέχρι αυτό το σημείο θα πρέπει να περάσουν μια σειρά από διαδικασίες, μεταξύ των οποίων είναι και η έγκριση από την επιτροπή ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ελαφρώς ανανεωμένο και με ήπιο υβριδικό σύστημα κίνησης για πρώτη φορά είναι πλέον το δημοφιλές Ford Fiesta.

Ας ξεκινήσουμε με το ήπιο υβριδικό του σύστημα, το οποίο γνωρίσαμε αρχικά στο νέο Puma, το μικρότερο crossover της Ford που βασίζεται στο Fiesta.