Είστε εδώ

News

Volvo: Πότε έρχεται και τι φέρνει μαζί του το νέο XC90

No
του Σωτήριου Χάλλα

Μετά το facelift που δέχτηκε το 2019, το επόμενο βήμα στην πορεία του XC90 είναι να υπάρξει μία νέα γενιά, κάτι το οποίο αναμένεται να συμβεί το 2022.

Ωστόσο, κάποιες πρώτες πληροφορίες έχουν αρχίσει ήδη να διαρρέουν. Μία από τις πιο σημαντικές είναι ότι θα υπάρχει αμιγώς ηλεκτρική έκδοση, κάτι το οποίο επιβεβαίωσε και ο διευθύνων σύμβουλος της μάρκας, Χακάν Σάμιουελσον. Εκτός από την αμιγώς ηλεκτρική έκδοση θα υπάρχουν plug-in υβριδική και ήπια υβριδική, ώστε να υπάρχουν περισσότερες επιλογές για τους υποψήφιους αγοραστές.

Όσον αφορά την πλατφόρμα που θα χρησιμοποιηθεί, κατά πάσα πιθανότητα πρόκειται για αναβαθμισμένη εκδοχή της SPA, η οποία θα χρησιμοποιηθεί και στην επόμενη γενιά των S60/V60 και S90/V90.

Προς το παρόν δεν έχει γίνει γνωστό κάτι σχετικά με τις επιδόσεις. Αντίθετα, ο Σάμιουελσον είπε ότι το αυτοκίνητο θα διαθέτει τον κατάλληλο εξοπλισμό ώστε να κινείται αυτόνομα, ακόμα και αν ο οδηγός δεν αγγίζει τίποτα, ούτε κοιτάει τον δρόμο, όμως θα υπάρχουν νομικοί περιορισμοί.

Η δυνατότητα αναμένεται να λειτουργεί κυρίως στον  αυτοκινητόδρομο, οπότε δεν μπορεί να θεωρηθεί σύστημα αυτόνομης οδήγησης επιπέδου 5.

Σχετικά άρθρα

Όσο περνάει ο καιρός η Opel θέλει να μας δώσει μία ολοένα και καλύτερη ιδέα σχετικά με το πώς θα είναι η νέα γενιά του Mokka, για αυτό το λόγο δημοσιεύει teaser εικόνες.

Η μεγάλη σιλουέτα του Super Ferry II έστριβε Δευτέρα 9 Ιουνίου το πρωί από τον κάβο και χανόταν στο γαλάζιο του Κάβο Ντόρο με πορεία το λιμάνι της Ραφήνας.

Μπορεί η Formula 1 να ανακοίνωσε τους πρώτους 8 αγώνες οι οποίοι με βάση τους κανονισμούς είναι απαραίτητοι ώστε να θεωρηθεί ότι έχει πραγματοποιηθεί ένα πρωτάθλημα, όμως οι άνθρωποι του αθλήματος εξετάζουν όποιες άλλες επιλογές έχουν για την πραγματοποίηση περισσότερων Γκραν Πρι.

Για πρώτη φορά το δημοφιλές Ford Fiesta θα διατίθεται με ήπιο υβριδικό σύστημα, όχι όμως μόνο στην επιβατική, αλλά και στην επαγγελματική του έκδοση.

Ο Ματία Μπινότο ήταν ξεκάθαρος σε ο,τι αφορά τους δύο οδηγούς της Ferrari για το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1 από το 2021, καθώς οι Σαρλ Λεκλέρκ και Κάρλος Σάινθ θα αποτελούν το οδηγικό δίδυμο της Scuderia από τη νέα χρονιά.

Πριν από μερικές μέρες η Porsche αποκάλυψε τη νέα 911 Targa 4S Heritage Design Edition, η οποία διαθέτει ρετρό χαρακτηριστικά.

Άλλος ένας αγώνας του παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλι προστέθηκε στη λίστα με τους ακυρωμένους αγώνες.

Ο Χέρμπερτ Ντις τα τελευταία χρόνια κατέχει δύο από τις ισχυρότερες θέσεις στο χώρο του αυτοκινήτου, καθώς είναι διευθύνων σύμβουλος του Volkswagen Group, αλλά και αυτής καθ’ αυτής της γερμανικής μάρκας.

Οι όμιλοι FCA και PSA έχουν συμφωνήσει να προχωρήσουν σε συγχώνευση, όμως για να φτάσουν μέχρι αυτό το σημείο θα πρέπει να περάσουν μια σειρά από διαδικασίες, μεταξύ των οποίων είναι και η έγκριση από την επιτροπή ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ελαφρώς ανανεωμένο και με ήπιο υβριδικό σύστημα κίνησης για πρώτη φορά είναι πλέον το δημοφιλές Ford Fiesta.

Ας ξεκινήσουμε με το ήπιο υβριδικό του σύστημα, το οποίο γνωρίσαμε αρχικά στο νέο Puma, το μικρότερο crossover της Ford που βασίζεται στο Fiesta.