Είστε εδώ

News

Volvo: Δημιουργούν τη δική τους μάρκα "Μ" οι Σουηδοί

του Σωτήριου Χάλλα

Οι κατασκευαστές αυτοκινήτων πιστεύουν ότι μέσα στα επόμενα χρόνια η σχέση μας με το πιο διαδεδομένο μέσο μετακίνησης θα αλλάξει και αντί να μας ανήκουν θα τα χρησιμοποιούμε σε κοινή βάση.

Προκειμένου να είναι έτοιμη για αυτό το μέλλον η Volvo δημιούργησε μία νέα εταιρεία για την ονομασία της οποίας χρησιμοποιήθηκε μόνο ένα γράμμα και αυτό είναι το Μ.

Βέβαια είναι γνωστό ότι το ίδιο γράμμα χρησιμοποιείται από την BMW για τις γρήγορες εκδόσεις των μοντέλων της όμως οι Σουηδοί λένε ότι στη δική τους περίπτωση το Μ προέρχεται από τη λέξη Mobility (κινητικότητα) και όχι από τη λέξη Motorsport (μηχανοκίνητος αθλητισμός) όπως στην περίπτωση της γερμανικής μάρκας.

Η Volvo έχει μια υπηρεσία διαμοιρασμού οχημάτων με την ονομασία Sunfleet εδώ και 20 χρόνια στη Σουηδία η οποία θα απορροφηθεί από τη νέα εταιρεία ενώ σε αυτή θα ενταχθεί και η πιο πρόσφατη υπηρεσία της εταιρείας, Care by Volvo, στην οποία κάποιος πελάτης μπορεί να μην αγοράσει το αυτοκίνητό του αλλά να δίνει ένα μηνιαίο αντίτιμο για όσο χρόνο το χρησιμοποιεί.

Η Volvo λέει ότι προχωράει σε αυτές τις κινήσεις γιατί βλέπει τις αλλαγές που θα έρθουν στον τρόπο κτήσης ενός αυτοκινήτου στο μέλλον και επειδή θέλει μέχρι το μέσον της επόμενης δεκαετίας να έχει δημιουργήσει 5 εκατομμύρια απευθείας σχέσεις με τους πελάτες της.

Δεν ξέρουμε αν θα υπάρξουν νομικές διαμάχες με την BMW για τη χρήση του γράμματος Μ όμως υποθέτουμε ότι το νομικό τμήμα της Volvo θα το έχει ερευνήσει αυτό το θέμα.

Στην εικόνα βλέπουμε το σήμα της νέας εταιρείας που ίδρυσε η Volvo.

Σχετικά άρθρα

Όσο περνάει ο καιρός η Opel θέλει να μας δώσει μία ολοένα και καλύτερη ιδέα σχετικά με το πώς θα είναι η νέα γενιά του Mokka, για αυτό το λόγο δημοσιεύει teaser εικόνες.

Η μεγάλη σιλουέτα του Super Ferry II έστριβε Δευτέρα 9 Ιουνίου το πρωί από τον κάβο και χανόταν στο γαλάζιο του Κάβο Ντόρο με πορεία το λιμάνι της Ραφήνας.

Μπορεί η Formula 1 να ανακοίνωσε τους πρώτους 8 αγώνες οι οποίοι με βάση τους κανονισμούς είναι απαραίτητοι ώστε να θεωρηθεί ότι έχει πραγματοποιηθεί ένα πρωτάθλημα, όμως οι άνθρωποι του αθλήματος εξετάζουν όποιες άλλες επιλογές έχουν για την πραγματοποίηση περισσότερων Γκραν Πρι.

Για πρώτη φορά το δημοφιλές Ford Fiesta θα διατίθεται με ήπιο υβριδικό σύστημα, όχι όμως μόνο στην επιβατική, αλλά και στην επαγγελματική του έκδοση.

Ο Ματία Μπινότο ήταν ξεκάθαρος σε ο,τι αφορά τους δύο οδηγούς της Ferrari για το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1 από το 2021, καθώς οι Σαρλ Λεκλέρκ και Κάρλος Σάινθ θα αποτελούν το οδηγικό δίδυμο της Scuderia από τη νέα χρονιά.

Πριν από μερικές μέρες η Porsche αποκάλυψε τη νέα 911 Targa 4S Heritage Design Edition, η οποία διαθέτει ρετρό χαρακτηριστικά.

Άλλος ένας αγώνας του παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλι προστέθηκε στη λίστα με τους ακυρωμένους αγώνες.

Ο Χέρμπερτ Ντις τα τελευταία χρόνια κατέχει δύο από τις ισχυρότερες θέσεις στο χώρο του αυτοκινήτου, καθώς είναι διευθύνων σύμβουλος του Volkswagen Group, αλλά και αυτής καθ’ αυτής της γερμανικής μάρκας.

Οι όμιλοι FCA και PSA έχουν συμφωνήσει να προχωρήσουν σε συγχώνευση, όμως για να φτάσουν μέχρι αυτό το σημείο θα πρέπει να περάσουν μια σειρά από διαδικασίες, μεταξύ των οποίων είναι και η έγκριση από την επιτροπή ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ελαφρώς ανανεωμένο και με ήπιο υβριδικό σύστημα κίνησης για πρώτη φορά είναι πλέον το δημοφιλές Ford Fiesta.

Ας ξεκινήσουμε με το ήπιο υβριδικό του σύστημα, το οποίο γνωρίσαμε αρχικά στο νέο Puma, το μικρότερο crossover της Ford που βασίζεται στο Fiesta.