Είστε εδώ

News

Volkswagen:Βοηθά την Ισπανία με τον κορωνοϊό

του Γιώργου Ψαρρά

Τη δική της μάχη στον πόλεμο κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού δίνει η Volkswagen, χρησιμοποιώντας την τεχνογνωσία και τις παραγωγικές της υποδομές.

Η γερμανική εταιρεία λοιπόν κατασκευάζει μέσω τρισδιάστατης εκτύπωσης τα εξαρτήματα που συγκρατούν στο κεφάλι τα διαφανή πλαστικά, τα οποία καλύπτουν ολόκληρο το πρόσωπο και χρησιμοποιούνται από το ιατρικό προσωπικό. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία που έχει ξεκινήσει σε συνεργασία με την Airbus και το δίκτυο τρισδιάστατης εκτύπωσης "Mobility goes Additive", το οποίο περιλαμβάνει περίπου 250 εταιρείες.

Τα εν λόγω εξαρτήματα που παράγει η Volkswagen θα φτάσουν αεροπορικώς την επόμενη εβδομάδα από το Αμβούργο στη Μαδρίτη, χάρη στην Airbus. Στόχος της Volkswagen είναι να κατασκευαστούν στο συντομότερο χρόνο και όσο το δυνατόν περισσότερα από τα συγκεκριμένα εξαρτήματα, ώστε να βοηθηθεί η Ισπανία, η οποία έχει από τα περισσότερα κρούσματα κορωνοϊού στην Ευρώπη.

Για να εξασφαλίσουν τα υψηλότερα δυνατά πρότυπα υγιεινής, οι εργαζόμενοι της Volkswagen που παράγουν τα εξαρτήματα αυτά, όπως βλέπετε και στις σχετικές φωτογραφίες, φορούν γάντια και μάσκες προσώπου.

Φυσικά η Volkswagen δε ξεχνά την πατρίδα της, καθώς μέχρι τώρα έχει δωρίσει χιλιάδες ιατρικές μάσκες προσώπου στο σύστημα δημόσιας υγείας της Γερμανίας. Παράλληλα προσέφερε σε ιατρικά κέντρα και νοσοκομεία επιπλέον ιατρικό εξοπλισμό, όπως μάσκες προσώπου και  προστατευτικό ρουχισμό, συνολικής αξίας περίπου 40 εκατομμυρίων ευρώ.

Σχετικοί όροι: 

Σχετικά άρθρα

Όσο περνάει ο καιρός η Opel θέλει να μας δώσει μία ολοένα και καλύτερη ιδέα σχετικά με το πώς θα είναι η νέα γενιά του Mokka, για αυτό το λόγο δημοσιεύει teaser εικόνες.

Η μεγάλη σιλουέτα του Super Ferry II έστριβε Δευτέρα 9 Ιουνίου το πρωί από τον κάβο και χανόταν στο γαλάζιο του Κάβο Ντόρο με πορεία το λιμάνι της Ραφήνας.

Μπορεί η Formula 1 να ανακοίνωσε τους πρώτους 8 αγώνες οι οποίοι με βάση τους κανονισμούς είναι απαραίτητοι ώστε να θεωρηθεί ότι έχει πραγματοποιηθεί ένα πρωτάθλημα, όμως οι άνθρωποι του αθλήματος εξετάζουν όποιες άλλες επιλογές έχουν για την πραγματοποίηση περισσότερων Γκραν Πρι.

Για πρώτη φορά το δημοφιλές Ford Fiesta θα διατίθεται με ήπιο υβριδικό σύστημα, όχι όμως μόνο στην επιβατική, αλλά και στην επαγγελματική του έκδοση.

Ο Ματία Μπινότο ήταν ξεκάθαρος σε ο,τι αφορά τους δύο οδηγούς της Ferrari για το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1 από το 2021, καθώς οι Σαρλ Λεκλέρκ και Κάρλος Σάινθ θα αποτελούν το οδηγικό δίδυμο της Scuderia από τη νέα χρονιά.

Πριν από μερικές μέρες η Porsche αποκάλυψε τη νέα 911 Targa 4S Heritage Design Edition, η οποία διαθέτει ρετρό χαρακτηριστικά.

Άλλος ένας αγώνας του παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλι προστέθηκε στη λίστα με τους ακυρωμένους αγώνες.

Ο Χέρμπερτ Ντις τα τελευταία χρόνια κατέχει δύο από τις ισχυρότερες θέσεις στο χώρο του αυτοκινήτου, καθώς είναι διευθύνων σύμβουλος του Volkswagen Group, αλλά και αυτής καθ’ αυτής της γερμανικής μάρκας.

Οι όμιλοι FCA και PSA έχουν συμφωνήσει να προχωρήσουν σε συγχώνευση, όμως για να φτάσουν μέχρι αυτό το σημείο θα πρέπει να περάσουν μια σειρά από διαδικασίες, μεταξύ των οποίων είναι και η έγκριση από την επιτροπή ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ελαφρώς ανανεωμένο και με ήπιο υβριδικό σύστημα κίνησης για πρώτη φορά είναι πλέον το δημοφιλές Ford Fiesta.

Ας ξεκινήσουμε με το ήπιο υβριδικό του σύστημα, το οποίο γνωρίσαμε αρχικά στο νέο Puma, το μικρότερο crossover της Ford που βασίζεται στο Fiesta.