Είστε εδώ

News

Volkswagen: Θα προχωρήσει το εργοστάσιο στην Τουρκία;

του Σωτήριου Χάλλα

Μετά τη στρατιωτική επέμβαση της Τουρκίας στη Συρία, η Volkswagen “πάγωσε” την κατασκευή του νέου εργοστασίου που σχεδίαζε στην περιοχή της Σμύρνης, το οποίο προορίζει για την κατασκευή του VW Passat και της Skoda Superb.

Η γερμανική κυβέρνηση έχει εκφράσει τις επιφυλάξεις της σχετικά με αυτή τη μονάδα, ενώ και το σωματείο των εργαζομένων έχει εκφράσει ανοιχτά την αντίθεσή του.

Μετά το πάγωμα σε ό,τι αφορά την Τουρκία, οι Βουλγαρία, Ρουμανία και Σερβία που είχαν από την αρχή προσπαθήσει να φέρουν το εργοστάσιο στο έδαφός τους, αλλά και η χώρα μας, προσπάθησαν να επωφεληθούν της κατάστασης.

Ωστόσο, σύμφωνα με δημοσιεύματα από το εξωτερικό οι άνθρωποι της VW έχουν δύο εναλλακτικές κατά νου. Ή θα προχωρήσουν σύμφωνα με το αρχικό πλάνο και θα κατασκευαστεί το εργοστάσιο στην Τουρκία ή δε θα το κατασκευάσουν καθόλου. Η τελική απόφαση αναμένεται τον Φεβρουάριο.

Η κατασκευή της νέας μονάδας θα κοστίσει 1.3 δισεκατομμύρια ευρώ με την έναρξη των εργασιών να σχεδιάζεται για το 2022. Αυτή τη στιγμή τα Passat κατασκευάζεται στο εργοστάσιο του Emden, στη Γερμανία, όμως ο στόχος είναι από το 2022 σε αυτή τη μονάδα να συναρμολογούνται αποκλειστικά ηλεκτρικά μοντέλα, ενώ η Superb στο εργοστάσιο Kvasiny στην Τσεχία. Αν τελικά δεν κατασκευαστεί το εργοστάσιο στην Τουρκία, κατά πάσα πιθανότητα η παραγωγή των δύο μοντέλων θα μεταφερθεί στην Μπρατισλάβα της Τσεχίας.

Σχετικά άρθρα

Όσο περνάει ο καιρός η Opel θέλει να μας δώσει μία ολοένα και καλύτερη ιδέα σχετικά με το πώς θα είναι η νέα γενιά του Mokka, για αυτό το λόγο δημοσιεύει teaser εικόνες.

Η μεγάλη σιλουέτα του Super Ferry II έστριβε Δευτέρα 9 Ιουνίου το πρωί από τον κάβο και χανόταν στο γαλάζιο του Κάβο Ντόρο με πορεία το λιμάνι της Ραφήνας.

Μπορεί η Formula 1 να ανακοίνωσε τους πρώτους 8 αγώνες οι οποίοι με βάση τους κανονισμούς είναι απαραίτητοι ώστε να θεωρηθεί ότι έχει πραγματοποιηθεί ένα πρωτάθλημα, όμως οι άνθρωποι του αθλήματος εξετάζουν όποιες άλλες επιλογές έχουν για την πραγματοποίηση περισσότερων Γκραν Πρι.

Για πρώτη φορά το δημοφιλές Ford Fiesta θα διατίθεται με ήπιο υβριδικό σύστημα, όχι όμως μόνο στην επιβατική, αλλά και στην επαγγελματική του έκδοση.

Ο Ματία Μπινότο ήταν ξεκάθαρος σε ο,τι αφορά τους δύο οδηγούς της Ferrari για το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1 από το 2021, καθώς οι Σαρλ Λεκλέρκ και Κάρλος Σάινθ θα αποτελούν το οδηγικό δίδυμο της Scuderia από τη νέα χρονιά.

Πριν από μερικές μέρες η Porsche αποκάλυψε τη νέα 911 Targa 4S Heritage Design Edition, η οποία διαθέτει ρετρό χαρακτηριστικά.

Άλλος ένας αγώνας του παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλι προστέθηκε στη λίστα με τους ακυρωμένους αγώνες.

Ο Χέρμπερτ Ντις τα τελευταία χρόνια κατέχει δύο από τις ισχυρότερες θέσεις στο χώρο του αυτοκινήτου, καθώς είναι διευθύνων σύμβουλος του Volkswagen Group, αλλά και αυτής καθ’ αυτής της γερμανικής μάρκας.

Οι όμιλοι FCA και PSA έχουν συμφωνήσει να προχωρήσουν σε συγχώνευση, όμως για να φτάσουν μέχρι αυτό το σημείο θα πρέπει να περάσουν μια σειρά από διαδικασίες, μεταξύ των οποίων είναι και η έγκριση από την επιτροπή ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ελαφρώς ανανεωμένο και με ήπιο υβριδικό σύστημα κίνησης για πρώτη φορά είναι πλέον το δημοφιλές Ford Fiesta.

Ας ξεκινήσουμε με το ήπιο υβριδικό του σύστημα, το οποίο γνωρίσαμε αρχικά στο νέο Puma, το μικρότερο crossover της Ford που βασίζεται στο Fiesta.