Είστε εδώ

News

Volkswagen: Ο πόλεμος διώχνει τους Γερμανούς από την Τουρκία;

του Σωτήριου Χάλλα

Πριν λίγες μέρες έγινε γνωστό ότι η Volkswagen αποφάσισε να κατασκευάσει ένα νέο εργοστάσιο στην Τουρκία, όμως οι στρατιωτικές επιχειρήσεις της γειτονικής χώρας και η διεθνής κατακραυγή που τις συνοδεύει, ίσως αλλάξουν την απόφαση των Γερμανών.

Η αυτοκινητοβιομηχανία έχει ήδη ιδρύσει μια θυγατρική στην Τουρκία, υπό τον έλεγχο της οποίας θα έμπαινε το νέο εργοστάσιο, όμως σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι ακόμα δεν έχει ληφθεί η τελική απόφαση και ότι με τις τελευταίες εξελίξεις, αποφάσισε να κρατήσει στάση αναμονής.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό της VW το νέο εργοστάσιο θα ξεκινούσε την λειτουργία του το 2022 και σε αυτό θα παράγονταν το Passat και το Skoda Superb, ενώ η παραγωγική του δυνατότητα θα έφτανε τις 300.000 αυτοκίνητα ανά έτος.

Αυτή τη στιγμή το Passat παράγεται στο εργοστάσιο που βρίσκεται στο Emden της Γερμανίας, ομως τα σχέδια της εταιρείας προβλέπουν ότι το συγκεκριμένο θα αλλάξει χρήση και θα παράγει αποκλειστικά ηλεκτρικά οχήματα. Από την άλλη το Superb παράγεται στο Kvasiny, όμως η Skoda έχει αρχίσει να αντιμετωπίζει πρόβλημα με τον όγκο παραγωγής, ο οποίος είναι μεγαλύτερος από τις αντοχές του εργοστασιου.

Σχετικά άρθρα

Όσο περνάει ο καιρός η Opel θέλει να μας δώσει μία ολοένα και καλύτερη ιδέα σχετικά με το πώς θα είναι η νέα γενιά του Mokka, για αυτό το λόγο δημοσιεύει teaser εικόνες.

Η μεγάλη σιλουέτα του Super Ferry II έστριβε Δευτέρα 9 Ιουνίου το πρωί από τον κάβο και χανόταν στο γαλάζιο του Κάβο Ντόρο με πορεία το λιμάνι της Ραφήνας.

Μπορεί η Formula 1 να ανακοίνωσε τους πρώτους 8 αγώνες οι οποίοι με βάση τους κανονισμούς είναι απαραίτητοι ώστε να θεωρηθεί ότι έχει πραγματοποιηθεί ένα πρωτάθλημα, όμως οι άνθρωποι του αθλήματος εξετάζουν όποιες άλλες επιλογές έχουν για την πραγματοποίηση περισσότερων Γκραν Πρι.

Για πρώτη φορά το δημοφιλές Ford Fiesta θα διατίθεται με ήπιο υβριδικό σύστημα, όχι όμως μόνο στην επιβατική, αλλά και στην επαγγελματική του έκδοση.

Ο Ματία Μπινότο ήταν ξεκάθαρος σε ο,τι αφορά τους δύο οδηγούς της Ferrari για το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1 από το 2021, καθώς οι Σαρλ Λεκλέρκ και Κάρλος Σάινθ θα αποτελούν το οδηγικό δίδυμο της Scuderia από τη νέα χρονιά.

Πριν από μερικές μέρες η Porsche αποκάλυψε τη νέα 911 Targa 4S Heritage Design Edition, η οποία διαθέτει ρετρό χαρακτηριστικά.

Άλλος ένας αγώνας του παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλι προστέθηκε στη λίστα με τους ακυρωμένους αγώνες.

Ο Χέρμπερτ Ντις τα τελευταία χρόνια κατέχει δύο από τις ισχυρότερες θέσεις στο χώρο του αυτοκινήτου, καθώς είναι διευθύνων σύμβουλος του Volkswagen Group, αλλά και αυτής καθ’ αυτής της γερμανικής μάρκας.

Οι όμιλοι FCA και PSA έχουν συμφωνήσει να προχωρήσουν σε συγχώνευση, όμως για να φτάσουν μέχρι αυτό το σημείο θα πρέπει να περάσουν μια σειρά από διαδικασίες, μεταξύ των οποίων είναι και η έγκριση από την επιτροπή ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ελαφρώς ανανεωμένο και με ήπιο υβριδικό σύστημα κίνησης για πρώτη φορά είναι πλέον το δημοφιλές Ford Fiesta.

Ας ξεκινήσουμε με το ήπιο υβριδικό του σύστημα, το οποίο γνωρίσαμε αρχικά στο νέο Puma, το μικρότερο crossover της Ford που βασίζεται στο Fiesta.