Είστε εδώ

News

VinFast: Από το Βιετνάμ, στις αγορές όλου του κόσμου

του Σωτήριου Χάλλα

Τα τελευταία χρόνια το Βιετνάμ έχει ολοένα και εντονότερη παρουσία στο χώρο του αυτοκινήτου, ξεκινώντας με τον αγώνα της Formula 1 που θα φιλοξενηθεί στους δρόμους της πρωτεύουσας, Ανόι, αλλά και με τη VinFast, την πρώτη αυτοκινητοβιομηχανία της χώρας.

Για τη VinFast σας είχαμε μιλήσει τον Σεπτέμβριο του 2018, όμως από τότε η εταιρεία έχει προχωρήσει σημαντικά. Πλέον η παραγωγή έχει ξεκινήσει, όπως και οι πωλήσεις στην εσωτερική αγορά, όμως ο ιδιοκτήτης και πλουσιότερος άνθρωπος του Βιετνάμ, Φαν Νιατ Βουόνγκ, έχει μεγάλες φιλοδοξίες.

Αυτή τη στιγμή η VinFast παράγει τρία μοντέλα, ένα hatchback, ένα sedan και ένα SUV και ταυτόχρονα εργάζεται πάνω στην ανάπτυξη του πρώτου της αμιγώς ηλεκτρικού. Όμως τα σχέδια του Βουόνγκ δεν περιορίζονται στην αύξηση των διαθέσιμων μοντέλων, αλλά στοχεύει στην επέκταση της εταιρείας πέρα από τα σύνορα του Βιετνάμ.

Συγκεκριμένα, ο άμεσος στόχος είναι να μπει στην αγορά των Ηνωμένων Πολιτειών από το 2021, εγχείρημα για το οποίο θα δαπανήσει περίπου 2 δις δολάρια, από τη συνολική περιουσία των 9 δις δολαρίων που έχει.

Αυτό, παρά το γεγονός ότι η εταιρεία ακόμα δεν είναι κερδοφόρα. Για την ακρίβεια, προβλέπεται να παράξει τα πρώτα της κέρδη περίπου σε πέντε χρόνια.

Αυτός είναι ο λόγος που ο Βουόνγκ θέλει να επεκταθεί σε άλλες αγορές. Θεωρεί ότι η κερδοφορία της εταιρείας θα αργήσει ακόμα περισσότερο, επειδή η αγορά του Βιετνάμ είναι μικρή, ενώ αν πάει και σε άλλες χώρες θα αυξηθούν οι πωλήσεις, άρα και τα κέρδη.

Σε δεύτερο χρόνο, ο Βουόνγκ θέλει να μπει και σε άλλες αγορές όπως της Ευρώπης και της Ρωσίας, προκειμένου όπως λέει ο ίδιος να δείξει σε όλο τον κόσμο ότι πλέον το Βιετνάμ δεν είναι μια φτωχή και υπανάπτυκτη χώρα.

Σχετικά άρθρα

Όσο περνάει ο καιρός η Opel θέλει να μας δώσει μία ολοένα και καλύτερη ιδέα σχετικά με το πώς θα είναι η νέα γενιά του Mokka, για αυτό το λόγο δημοσιεύει teaser εικόνες.

Η μεγάλη σιλουέτα του Super Ferry II έστριβε Δευτέρα 9 Ιουνίου το πρωί από τον κάβο και χανόταν στο γαλάζιο του Κάβο Ντόρο με πορεία το λιμάνι της Ραφήνας.

Μπορεί η Formula 1 να ανακοίνωσε τους πρώτους 8 αγώνες οι οποίοι με βάση τους κανονισμούς είναι απαραίτητοι ώστε να θεωρηθεί ότι έχει πραγματοποιηθεί ένα πρωτάθλημα, όμως οι άνθρωποι του αθλήματος εξετάζουν όποιες άλλες επιλογές έχουν για την πραγματοποίηση περισσότερων Γκραν Πρι.

Για πρώτη φορά το δημοφιλές Ford Fiesta θα διατίθεται με ήπιο υβριδικό σύστημα, όχι όμως μόνο στην επιβατική, αλλά και στην επαγγελματική του έκδοση.

Ο Ματία Μπινότο ήταν ξεκάθαρος σε ο,τι αφορά τους δύο οδηγούς της Ferrari για το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1 από το 2021, καθώς οι Σαρλ Λεκλέρκ και Κάρλος Σάινθ θα αποτελούν το οδηγικό δίδυμο της Scuderia από τη νέα χρονιά.

Πριν από μερικές μέρες η Porsche αποκάλυψε τη νέα 911 Targa 4S Heritage Design Edition, η οποία διαθέτει ρετρό χαρακτηριστικά.

Άλλος ένας αγώνας του παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλι προστέθηκε στη λίστα με τους ακυρωμένους αγώνες.

Ο Χέρμπερτ Ντις τα τελευταία χρόνια κατέχει δύο από τις ισχυρότερες θέσεις στο χώρο του αυτοκινήτου, καθώς είναι διευθύνων σύμβουλος του Volkswagen Group, αλλά και αυτής καθ’ αυτής της γερμανικής μάρκας.

Οι όμιλοι FCA και PSA έχουν συμφωνήσει να προχωρήσουν σε συγχώνευση, όμως για να φτάσουν μέχρι αυτό το σημείο θα πρέπει να περάσουν μια σειρά από διαδικασίες, μεταξύ των οποίων είναι και η έγκριση από την επιτροπή ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ελαφρώς ανανεωμένο και με ήπιο υβριδικό σύστημα κίνησης για πρώτη φορά είναι πλέον το δημοφιλές Ford Fiesta.

Ας ξεκινήσουμε με το ήπιο υβριδικό του σύστημα, το οποίο γνωρίσαμε αρχικά στο νέο Puma, το μικρότερο crossover της Ford που βασίζεται στο Fiesta.