Είστε εδώ

News

Toyota-Panasonic: Νέα, ηλεκτρική συνεργασία

του Σωτήριου Χάλλα

Οι Toyota και Panasonic αποφάσισαν να συνεργαστούν, ώστε να αναπτύξουν και να παράξουν από τον Απρίλιο του 2020, μπαταρίες που θα προορίζονται για χρήση σε ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Για το σκοπό αυτό θα δημιουργήσουν μια εταιρεία που θα ονομάζεται Prime Planet Energy & Solutions η οποία θα αναλάβει την κατασκευή πρισματικών μπαταριών οι οποίες θα είναι διαθέσιμες και σε άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες. Στην Νέα εταιρεία η Toyota έχει ποσοστό 51% με την Panasonic να έχει το υπόλοιπο 49%.

Η λειτουργία θα ξεκινήσει την 1 Απριλίου και στο δυναμικό της εταιρείας θα ανήκουν 5.100 εργαζόμενοι, εκ των οποίων οι 2.400 θα εργάζονται σε ένα παράρτημα στην Κίνα. Τα γραφεία της εταιρείας θα βρίσκονται σε δύο σημεία στην Ιαπωνία, στο Τόκιο και την περιοχή Kensai.

Η Panasonic βρίσκεται αρκετά χρόνια στο χώρο της κατασκευής μπαταριών για ηλεκτρικά αυτοκίνητα, αφού αποτελεί βασικό προμηθευτή της Tesla. Παράλληλα, έχει συνεργαστεί ξανά με την Toyota για την κατασκευή μπαταριών, με την πρώτη φορά να είναι το 1996, με τις μπαταρίες να προορίζονται για υβριδικά μοντέλα, τότε.

Σχετικά άρθρα

Όσο περνάει ο καιρός η Opel θέλει να μας δώσει μία ολοένα και καλύτερη ιδέα σχετικά με το πώς θα είναι η νέα γενιά του Mokka, για αυτό το λόγο δημοσιεύει teaser εικόνες.

Η μεγάλη σιλουέτα του Super Ferry II έστριβε Δευτέρα 9 Ιουνίου το πρωί από τον κάβο και χανόταν στο γαλάζιο του Κάβο Ντόρο με πορεία το λιμάνι της Ραφήνας.

Μπορεί η Formula 1 να ανακοίνωσε τους πρώτους 8 αγώνες οι οποίοι με βάση τους κανονισμούς είναι απαραίτητοι ώστε να θεωρηθεί ότι έχει πραγματοποιηθεί ένα πρωτάθλημα, όμως οι άνθρωποι του αθλήματος εξετάζουν όποιες άλλες επιλογές έχουν για την πραγματοποίηση περισσότερων Γκραν Πρι.

Για πρώτη φορά το δημοφιλές Ford Fiesta θα διατίθεται με ήπιο υβριδικό σύστημα, όχι όμως μόνο στην επιβατική, αλλά και στην επαγγελματική του έκδοση.

Ο Ματία Μπινότο ήταν ξεκάθαρος σε ο,τι αφορά τους δύο οδηγούς της Ferrari για το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1 από το 2021, καθώς οι Σαρλ Λεκλέρκ και Κάρλος Σάινθ θα αποτελούν το οδηγικό δίδυμο της Scuderia από τη νέα χρονιά.

Πριν από μερικές μέρες η Porsche αποκάλυψε τη νέα 911 Targa 4S Heritage Design Edition, η οποία διαθέτει ρετρό χαρακτηριστικά.

Άλλος ένας αγώνας του παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλι προστέθηκε στη λίστα με τους ακυρωμένους αγώνες.

Ο Χέρμπερτ Ντις τα τελευταία χρόνια κατέχει δύο από τις ισχυρότερες θέσεις στο χώρο του αυτοκινήτου, καθώς είναι διευθύνων σύμβουλος του Volkswagen Group, αλλά και αυτής καθ’ αυτής της γερμανικής μάρκας.

Οι όμιλοι FCA και PSA έχουν συμφωνήσει να προχωρήσουν σε συγχώνευση, όμως για να φτάσουν μέχρι αυτό το σημείο θα πρέπει να περάσουν μια σειρά από διαδικασίες, μεταξύ των οποίων είναι και η έγκριση από την επιτροπή ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ελαφρώς ανανεωμένο και με ήπιο υβριδικό σύστημα κίνησης για πρώτη φορά είναι πλέον το δημοφιλές Ford Fiesta.

Ας ξεκινήσουμε με το ήπιο υβριδικό του σύστημα, το οποίο γνωρίσαμε αρχικά στο νέο Puma, το μικρότερο crossover της Ford που βασίζεται στο Fiesta.