Είστε εδώ

News

Tesla Model X:Αρκούν 9 ποδήλατα να το φορτίσουν;(vid)

του Σωτήριου Χάλλα

Η ποδηλασία ξέρουμε ότι μπορεί να παράξει ηλεκτρισμό, καθώς υπάρχουν πάρα πολλά φώτα ποδηλάτου τα οποία αντλούν την απαραίτητη ενέργεια για τη λειτουργία τους, από δυναμό “κολλημένο” σε μία από τις ρόδες.

Σίγουρα το ρεύμα που παράγεται με αυτόν τον τρόπο είναι ικανό να κάνει ένα λαμπάκι να λειτουργήσει, όμως είναι αρκετό για να φορτίσει ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο;

Μια τηλεοπτική εκπομπή στη Φινλανδία θέλει να απαντήσει στο παραπάνω ερώτημα κάνοντας το εξής πείραμα. Τοποθέτησαν δυναμό σε εννιά ποδήλατα στα οποία οι αναβάτες θα έκαναν ταυτόχρονα πεντάλ για 20 λεπτά και το ρεύμα που παραγόταν το συγκέντρωναν και το έστελναν σε ένα Tesla Model X.

Το αποτέλεσμα μετά τα 20 λεπτά ήταν ότι η αυτονομία του ηλεκτρικού μοντέλου αυξήθηκε, όμως η αύξηση ήταν μόλις 2 χιλιόμετρα.

Με αυτόν τον τρόπο απέδειξαν ότι θεωρητικά ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο θα μπορούσε να φορτίσει κάνοντας πεντάλ σε ποδήλατο, όμως ο ρυθμός φόρτισης είναι τόσο μικρός, που δεν έχει κανένα πρακτικό αποτέλεσμα.

Η τέλεση του εν λόγω πειράματος στη Φινλανδία δεν πρέπει να μας προκαλεί έκπληξη, καθώς είναι από τις χώρες όπου η ηλεκτροκίνηση δείχνει να γίνεται πιο εύκολα αποδεκτή από το ευρύ κοινό, ιδιαίτερα τους τελευταίους μήνες. Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα είναι ο Νοέμβριος του 2019, όταν το μερίδιο πωλήσεων των αυτοκινήτων που μπορούν να μπουν στην πρίζα έφτασε το 10%.

Σχετικά άρθρα

Όσο περνάει ο καιρός η Opel θέλει να μας δώσει μία ολοένα και καλύτερη ιδέα σχετικά με το πώς θα είναι η νέα γενιά του Mokka, για αυτό το λόγο δημοσιεύει teaser εικόνες.

Η μεγάλη σιλουέτα του Super Ferry II έστριβε Δευτέρα 9 Ιουνίου το πρωί από τον κάβο και χανόταν στο γαλάζιο του Κάβο Ντόρο με πορεία το λιμάνι της Ραφήνας.

Μπορεί η Formula 1 να ανακοίνωσε τους πρώτους 8 αγώνες οι οποίοι με βάση τους κανονισμούς είναι απαραίτητοι ώστε να θεωρηθεί ότι έχει πραγματοποιηθεί ένα πρωτάθλημα, όμως οι άνθρωποι του αθλήματος εξετάζουν όποιες άλλες επιλογές έχουν για την πραγματοποίηση περισσότερων Γκραν Πρι.

Για πρώτη φορά το δημοφιλές Ford Fiesta θα διατίθεται με ήπιο υβριδικό σύστημα, όχι όμως μόνο στην επιβατική, αλλά και στην επαγγελματική του έκδοση.

Ο Ματία Μπινότο ήταν ξεκάθαρος σε ο,τι αφορά τους δύο οδηγούς της Ferrari για το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1 από το 2021, καθώς οι Σαρλ Λεκλέρκ και Κάρλος Σάινθ θα αποτελούν το οδηγικό δίδυμο της Scuderia από τη νέα χρονιά.

Πριν από μερικές μέρες η Porsche αποκάλυψε τη νέα 911 Targa 4S Heritage Design Edition, η οποία διαθέτει ρετρό χαρακτηριστικά.

Άλλος ένας αγώνας του παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλι προστέθηκε στη λίστα με τους ακυρωμένους αγώνες.

Ο Χέρμπερτ Ντις τα τελευταία χρόνια κατέχει δύο από τις ισχυρότερες θέσεις στο χώρο του αυτοκινήτου, καθώς είναι διευθύνων σύμβουλος του Volkswagen Group, αλλά και αυτής καθ’ αυτής της γερμανικής μάρκας.

Οι όμιλοι FCA και PSA έχουν συμφωνήσει να προχωρήσουν σε συγχώνευση, όμως για να φτάσουν μέχρι αυτό το σημείο θα πρέπει να περάσουν μια σειρά από διαδικασίες, μεταξύ των οποίων είναι και η έγκριση από την επιτροπή ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ελαφρώς ανανεωμένο και με ήπιο υβριδικό σύστημα κίνησης για πρώτη φορά είναι πλέον το δημοφιλές Ford Fiesta.

Ας ξεκινήσουμε με το ήπιο υβριδικό του σύστημα, το οποίο γνωρίσαμε αρχικά στο νέο Puma, το μικρότερο crossover της Ford που βασίζεται στο Fiesta.