Είστε εδώ

News

Skoda:Αναστολή παραγωγής-3 κρούσματα κορωνοϊού

του Γιώργου Ψαρρά

Οι γραμμές παραγωγής οχημάτων της Skoda στα τρία εργοστάσια που βρίσκονται στην Τσεχία τραβάνε χειρόφρενο, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Η Skoda λοιπόν αναστέλλει από 18 Μαρτίου μέχρι 6 Απριλίου τη λειτουργία των εργοστασίων της στη Μλάντα Μπόλεσλαβ, στο Κβασίνι και στο Βριχαμπί, τα οποία βρίσκονται στην ιδιαίτερη πατρίδα της.

Το αν θα επεκταθεί η αναστολή λειτουργίας των εργοστασίων όταν περάσουν οι δυο εβδομάδες, θα επανεξεταστεί ανάλογα με τις συνθήκες.  Η ευθύνη που αισθάνεται η Skoda είναι μεγάλη, καθώς απασχολεί συνολικά 37.000 εργαζόμενους στην Τσεχία, επομένως πρέπει να προστατέψει την υγεία τους και να συμβάλει στην επιβράδυνση εξάπλωσης του ιού.  

Εχτές, 19 Μαρτίου, καταγράφηκαν τρία επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού στο προσωπικό της Skoda, ωστόσο όλοι βρίσκονται σε σταθερή κατάσταση. Ακολούθησε απολύμανση στους χώρους εργασίας, ενώ ως προληπτικό μέτρο αρκετοί συνάδελφοι τους μπήκαν κατ΄οίκον καραντίνα.

Σχετικά τώρα με τις πληρωμές, ανακοινώθηκε ότι όλοι οι εργαζόμενοι θα λάβουν το 70% του μισθού τους κατά την έναρξη διακοπής της παραγωγής το διάστημα 18 μέχρι 29 Μαρτίου και το 75% από τις 30 Μαρτίου έως 5 Απριλίου. Η Skoda τονίζει ότι όπως και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, θα πρέπει να δοθεί οικονομική κρατική στήριξη, ενώ ήδη σε συνεργασία με τα συνδικάτα διεξάγει συζητήσεις με την κυβέρνηση σχετικά με αυτό το θέμα.

Στην Κίνα τώρα, όπου ξεκίνησε ο κορωνοϊός, έχει αρχίσει και πάλι η παραγωγή σε όλα τα εργοστάσια της Volkswagen SAIC, με εξαίρεση αυτό της Τσανγκσά, όπου κατασκευάζονται και οχήματα της Skoda. Κανονικά συνεχίζεται η παραγωγή στα εργοστάσια της Ρωσίας και της Ινδίας, αν και στο Πούνε έχει σταματήσει, αλλά αυτό ήταν προγραμματισμένο στο πλαίσιο εργασιών αναβάθμισης των εγκαταστάσεων.

 

Σχετικά άρθρα

Όσο περνάει ο καιρός η Opel θέλει να μας δώσει μία ολοένα και καλύτερη ιδέα σχετικά με το πώς θα είναι η νέα γενιά του Mokka, για αυτό το λόγο δημοσιεύει teaser εικόνες.

Η μεγάλη σιλουέτα του Super Ferry II έστριβε Δευτέρα 9 Ιουνίου το πρωί από τον κάβο και χανόταν στο γαλάζιο του Κάβο Ντόρο με πορεία το λιμάνι της Ραφήνας.

Μπορεί η Formula 1 να ανακοίνωσε τους πρώτους 8 αγώνες οι οποίοι με βάση τους κανονισμούς είναι απαραίτητοι ώστε να θεωρηθεί ότι έχει πραγματοποιηθεί ένα πρωτάθλημα, όμως οι άνθρωποι του αθλήματος εξετάζουν όποιες άλλες επιλογές έχουν για την πραγματοποίηση περισσότερων Γκραν Πρι.

Για πρώτη φορά το δημοφιλές Ford Fiesta θα διατίθεται με ήπιο υβριδικό σύστημα, όχι όμως μόνο στην επιβατική, αλλά και στην επαγγελματική του έκδοση.

Ο Ματία Μπινότο ήταν ξεκάθαρος σε ο,τι αφορά τους δύο οδηγούς της Ferrari για το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1 από το 2021, καθώς οι Σαρλ Λεκλέρκ και Κάρλος Σάινθ θα αποτελούν το οδηγικό δίδυμο της Scuderia από τη νέα χρονιά.

Πριν από μερικές μέρες η Porsche αποκάλυψε τη νέα 911 Targa 4S Heritage Design Edition, η οποία διαθέτει ρετρό χαρακτηριστικά.

Άλλος ένας αγώνας του παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλι προστέθηκε στη λίστα με τους ακυρωμένους αγώνες.

Ο Χέρμπερτ Ντις τα τελευταία χρόνια κατέχει δύο από τις ισχυρότερες θέσεις στο χώρο του αυτοκινήτου, καθώς είναι διευθύνων σύμβουλος του Volkswagen Group, αλλά και αυτής καθ’ αυτής της γερμανικής μάρκας.

Οι όμιλοι FCA και PSA έχουν συμφωνήσει να προχωρήσουν σε συγχώνευση, όμως για να φτάσουν μέχρι αυτό το σημείο θα πρέπει να περάσουν μια σειρά από διαδικασίες, μεταξύ των οποίων είναι και η έγκριση από την επιτροπή ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ελαφρώς ανανεωμένο και με ήπιο υβριδικό σύστημα κίνησης για πρώτη φορά είναι πλέον το δημοφιλές Ford Fiesta.

Ας ξεκινήσουμε με το ήπιο υβριδικό του σύστημα, το οποίο γνωρίσαμε αρχικά στο νέο Puma, το μικρότερο crossover της Ford που βασίζεται στο Fiesta.