Είστε εδώ

News

Renault - Nissan: Έρχονται ξανά κοντά

του Σωτήριου Χάλλα

Σε αντίθεση με το πλάνο που είχε ο Κάρλος Γκον, οι Renault και Nissan δε σκοπεύουν να προχωρήσουν σε πλήρη συγχώνευσή τους σε μία εταιρεία, ωστόσο θέλουν να βρουν τρόπους να “επιδιορθώσουν” τη συμμαχία στην οποία συμμετέχουν, καθώς το τελευταίο διάστημα υπήρξαν κάποιες τριβές ανάμεσά τους.

Οι δύο αυτοκινητοβιομηχανίες σκοπεύουν να ανακοινώσουν μέτρα αναδιοργάνωσης του τρόπου που λειτουργούν, τα οποία θα είναι κάτι σαν συνθήκη ειρήνης, με σκοπό να επιλυθούν όλες οι διαφορές τους.

Όσο για τη συγχώνευση, δεν πρόκειται να συμβεί κυρίως επειδή δε θέλουν οι Ιάπωνες, οι οποίοι βάζουν τη διατήρηση της εταιρείας ως ανεξάρτητη οντότητα πολύ ψηλά στην λίστα προτεραιοτήτων τους.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του Reuters οι δύο εταιρείες σκοπεύουν να αλλάξουν ριζικά και να ισχυροποιήσουν τη συμμαχία, ειδικά μετά τις επιπτώσεις που είχε και θα έχει η πανδημία. Η ανακοίνωση αυτών των αλλαγών θα γίνει σήμερα, 27 Μαΐου 2020, με κοινή συνέντευξη Τύπου.

Από τις βασικότερες αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας της συμμαχίας είναι ότι θα ακολουθηθεί ένα μοντέλο leader - follower. Δηλαδή η μία εταιρεία θα ηγείται της έρευνας σε κάποιον τομέα και η άλλη θα ακολουθεί χωρίς να χρειαστεί να επενδυθούν δεύτερη φορά χρήματα. Αντίστοιχα, σε κάποιον άλλο τομέα θα ηγείται η άλλη εταιρεία. Ουσιαστικά μοιάζει με κάποιου είδους καταμερισμό εργασιών.

Το καλύτερο παράδειγμα είναι η αγορά της Ευρώπης όπου η Nissan θα αναλάβει να ηγηθεί στον τομέα των SUV, αφήνοντας τα επαγγελματικά οχήματα και τα μοντέλα πόλης στη Renault.

Σχετικά άρθρα

Όσο περνάει ο καιρός η Opel θέλει να μας δώσει μία ολοένα και καλύτερη ιδέα σχετικά με το πώς θα είναι η νέα γενιά του Mokka, για αυτό το λόγο δημοσιεύει teaser εικόνες.

Η μεγάλη σιλουέτα του Super Ferry II έστριβε Δευτέρα 9 Ιουνίου το πρωί από τον κάβο και χανόταν στο γαλάζιο του Κάβο Ντόρο με πορεία το λιμάνι της Ραφήνας.

Μπορεί η Formula 1 να ανακοίνωσε τους πρώτους 8 αγώνες οι οποίοι με βάση τους κανονισμούς είναι απαραίτητοι ώστε να θεωρηθεί ότι έχει πραγματοποιηθεί ένα πρωτάθλημα, όμως οι άνθρωποι του αθλήματος εξετάζουν όποιες άλλες επιλογές έχουν για την πραγματοποίηση περισσότερων Γκραν Πρι.

Για πρώτη φορά το δημοφιλές Ford Fiesta θα διατίθεται με ήπιο υβριδικό σύστημα, όχι όμως μόνο στην επιβατική, αλλά και στην επαγγελματική του έκδοση.

Ο Ματία Μπινότο ήταν ξεκάθαρος σε ο,τι αφορά τους δύο οδηγούς της Ferrari για το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1 από το 2021, καθώς οι Σαρλ Λεκλέρκ και Κάρλος Σάινθ θα αποτελούν το οδηγικό δίδυμο της Scuderia από τη νέα χρονιά.

Πριν από μερικές μέρες η Porsche αποκάλυψε τη νέα 911 Targa 4S Heritage Design Edition, η οποία διαθέτει ρετρό χαρακτηριστικά.

Άλλος ένας αγώνας του παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλι προστέθηκε στη λίστα με τους ακυρωμένους αγώνες.

Ο Χέρμπερτ Ντις τα τελευταία χρόνια κατέχει δύο από τις ισχυρότερες θέσεις στο χώρο του αυτοκινήτου, καθώς είναι διευθύνων σύμβουλος του Volkswagen Group, αλλά και αυτής καθ’ αυτής της γερμανικής μάρκας.

Οι όμιλοι FCA και PSA έχουν συμφωνήσει να προχωρήσουν σε συγχώνευση, όμως για να φτάσουν μέχρι αυτό το σημείο θα πρέπει να περάσουν μια σειρά από διαδικασίες, μεταξύ των οποίων είναι και η έγκριση από την επιτροπή ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ελαφρώς ανανεωμένο και με ήπιο υβριδικό σύστημα κίνησης για πρώτη φορά είναι πλέον το δημοφιλές Ford Fiesta.

Ας ξεκινήσουμε με το ήπιο υβριδικό του σύστημα, το οποίο γνωρίσαμε αρχικά στο νέο Puma, το μικρότερο crossover της Ford που βασίζεται στο Fiesta.