Είστε εδώ

News

Porsche: Κατάσχεσε 200.000 απομιμήσεις προϊόντων της

του Γιώργου Ψαρρά

Ίσως να έχετε αγοράσει κάποια στιγμή μια απομίμηση επώνυμης τσάντας, κάποια μπλούζα που απλά αναγράφει πάνω της το όνομα μιας διάσημης εταιρείας ή γυαλιά ηλίου όχι από κατάστημα οπτικών.

Οι απομιμήσεις αφορούν πολλά προϊόντα ακόμα και αυτά της Porsche, η οποία όμως δεν κάθεται με σταυρωμένα τα χέρια. Προκειμένου να βάλει φρένο σε όσους κατασκευάζουν προϊόντα με το έμβλημα της έχει δημιουργήσει μια ειδική ομάδα που ασχολείται με το εν λόγω θέμα.

Αποστολή της είναι να εντοπίζει τα «μαϊμού» προϊόντα της Porsche και να τα θέτει εκτός αγοράς. Ενδεικτικό του μεγέθους του προβλήματος αλλά και της αποτελεσματικότητας της ομάδας είναι ότι μόνο πέρυσι κατασχέθηκαν πάνω από 200.000 μη αυθεντικά προϊόντα της Porsche, η αξία των οποίων εκτιμάται περίπου στα 60 εκατομμύρια ευρώ.

Τα 33.000 ήταν ανταλλακτικά αυτοκίνητων με την αξία τους να ξεπερνά τα 2 εκατομμύρια ευρώ. Ανάμεσα τους μπορεί να βρεις αερόσακους, δίσκους φρένων και ζάντες που εγείρουν σοβαρά προβλήματα ασφαλείας, καθώς δεν έχουν περάσει από τους απαιτούμενους ελέγχους.

Με τη ραγδαία άνθηση του ηλεκτρονικού εμπορίου είναι εύκολο να διεισδύσουν στις αγορές αντιγραφές προϊόντων, ωστόσο η Porsche επισημαίνει ότι δεν είναι μόνο το διαδίκτυο ο χώρος διακίνησης τους. Τονίζεται επίσης πως είναι εύκολο να αναγνωρίσεις μια απομίμηση από την αρκετά χαμηλότερη τιμή του προϊόντος, αλλά και από την κακή αντιγραφή του που συνήθως είναι ορατή κυρίως στο έμβλημα της Porsche.

Εντύπωση προκαλεί ένα περιστατικό από την Τουρκία, όπου η Porsche εντόπισε χάπια στυτικής δυσλειτουργίας με το σήμα της. Σχεδόν όμως το 80% από τις απομιμήσεις προϊόντων προέρχονται από την Κίνα.

Σχετικά άρθρα

Όσο περνάει ο καιρός η Opel θέλει να μας δώσει μία ολοένα και καλύτερη ιδέα σχετικά με το πώς θα είναι η νέα γενιά του Mokka, για αυτό το λόγο δημοσιεύει teaser εικόνες.

Η μεγάλη σιλουέτα του Super Ferry II έστριβε Δευτέρα 9 Ιουνίου το πρωί από τον κάβο και χανόταν στο γαλάζιο του Κάβο Ντόρο με πορεία το λιμάνι της Ραφήνας.

Μπορεί η Formula 1 να ανακοίνωσε τους πρώτους 8 αγώνες οι οποίοι με βάση τους κανονισμούς είναι απαραίτητοι ώστε να θεωρηθεί ότι έχει πραγματοποιηθεί ένα πρωτάθλημα, όμως οι άνθρωποι του αθλήματος εξετάζουν όποιες άλλες επιλογές έχουν για την πραγματοποίηση περισσότερων Γκραν Πρι.

Για πρώτη φορά το δημοφιλές Ford Fiesta θα διατίθεται με ήπιο υβριδικό σύστημα, όχι όμως μόνο στην επιβατική, αλλά και στην επαγγελματική του έκδοση.

Ο Ματία Μπινότο ήταν ξεκάθαρος σε ο,τι αφορά τους δύο οδηγούς της Ferrari για το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1 από το 2021, καθώς οι Σαρλ Λεκλέρκ και Κάρλος Σάινθ θα αποτελούν το οδηγικό δίδυμο της Scuderia από τη νέα χρονιά.

Πριν από μερικές μέρες η Porsche αποκάλυψε τη νέα 911 Targa 4S Heritage Design Edition, η οποία διαθέτει ρετρό χαρακτηριστικά.

Άλλος ένας αγώνας του παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλι προστέθηκε στη λίστα με τους ακυρωμένους αγώνες.

Ο Χέρμπερτ Ντις τα τελευταία χρόνια κατέχει δύο από τις ισχυρότερες θέσεις στο χώρο του αυτοκινήτου, καθώς είναι διευθύνων σύμβουλος του Volkswagen Group, αλλά και αυτής καθ’ αυτής της γερμανικής μάρκας.

Οι όμιλοι FCA και PSA έχουν συμφωνήσει να προχωρήσουν σε συγχώνευση, όμως για να φτάσουν μέχρι αυτό το σημείο θα πρέπει να περάσουν μια σειρά από διαδικασίες, μεταξύ των οποίων είναι και η έγκριση από την επιτροπή ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ελαφρώς ανανεωμένο και με ήπιο υβριδικό σύστημα κίνησης για πρώτη φορά είναι πλέον το δημοφιλές Ford Fiesta.

Ας ξεκινήσουμε με το ήπιο υβριδικό του σύστημα, το οποίο γνωρίσαμε αρχικά στο νέο Puma, το μικρότερο crossover της Ford που βασίζεται στο Fiesta.