Είστε εδώ

News

Porsche: Επεκτείνει το δίκτυο φόρτισης

του Σωτήριου Χάλλα

Η Porsche διαθέτει αυτή τη στιγμή το δικό της δίκτυο φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων το οποίο εκτείνεται σε πέντε χώρες. Γερμανία, Ολλανδία, Βέλγιο, Αυστρία και Φινλανδία.

Ωστόσο, τώρα η εταιρεία με έδρα τη Στουτγκάρδη θέλει να επεκτείνει αυτό το δίκτυο σε ακόμα πέντε χώρες. Οι χώρες αυτές είναι οι οι Βρετανία, Γαλλία, Ισπανία, Νορβηγία και Ιταλία. Η τελευταία θα μπει λίγο πιο αργά στο πρόγραμμα.

Μέσω της υπηρεσίας της Porsche ο κάτοχος ενός αυτοκινήτου της μπορεί να δει, ανάμεσα σε 49.000 σταθμούς φόρτισης, ποιος είναι ο πιο κοντινος. Στη συνέχεια το σύστημα μπορεί να τον καθοδηγήσει ως εκεί είτε μέσω του κινητού του είτε μέσω του συστήματος infotainment του αυτοκινήτου.

Μετά τη φόρτιση, ο χρήστης μπορεί να πληρώσει σκανάροντας έναν κωδικό QR που θα εμφανιστεί ή με χρήση του Porsche ID τους, με το οποίο η χρέωση είναι σταθερή ανεξάρτητα από την εταιρεία στην οποία ανήκει ο σταθμός.

Προς το παρόν τα μοναδικά μοντέλα που μπορούν να εκμεταλλευτούν το δίκτυο φόρτισης της Porsche είναι οι plug-in υβριδικές εκδόσεις των Panamera και Cayenne όμως η αμιγώς ηλεκτρική Tay an είναι προ των πυλών.

Σχετικά άρθρα

Όσο περνάει ο καιρός η Opel θέλει να μας δώσει μία ολοένα και καλύτερη ιδέα σχετικά με το πώς θα είναι η νέα γενιά του Mokka, για αυτό το λόγο δημοσιεύει teaser εικόνες.

Η μεγάλη σιλουέτα του Super Ferry II έστριβε Δευτέρα 9 Ιουνίου το πρωί από τον κάβο και χανόταν στο γαλάζιο του Κάβο Ντόρο με πορεία το λιμάνι της Ραφήνας.

Μπορεί η Formula 1 να ανακοίνωσε τους πρώτους 8 αγώνες οι οποίοι με βάση τους κανονισμούς είναι απαραίτητοι ώστε να θεωρηθεί ότι έχει πραγματοποιηθεί ένα πρωτάθλημα, όμως οι άνθρωποι του αθλήματος εξετάζουν όποιες άλλες επιλογές έχουν για την πραγματοποίηση περισσότερων Γκραν Πρι.

Για πρώτη φορά το δημοφιλές Ford Fiesta θα διατίθεται με ήπιο υβριδικό σύστημα, όχι όμως μόνο στην επιβατική, αλλά και στην επαγγελματική του έκδοση.

Ο Ματία Μπινότο ήταν ξεκάθαρος σε ο,τι αφορά τους δύο οδηγούς της Ferrari για το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1 από το 2021, καθώς οι Σαρλ Λεκλέρκ και Κάρλος Σάινθ θα αποτελούν το οδηγικό δίδυμο της Scuderia από τη νέα χρονιά.

Πριν από μερικές μέρες η Porsche αποκάλυψε τη νέα 911 Targa 4S Heritage Design Edition, η οποία διαθέτει ρετρό χαρακτηριστικά.

Άλλος ένας αγώνας του παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλι προστέθηκε στη λίστα με τους ακυρωμένους αγώνες.

Ο Χέρμπερτ Ντις τα τελευταία χρόνια κατέχει δύο από τις ισχυρότερες θέσεις στο χώρο του αυτοκινήτου, καθώς είναι διευθύνων σύμβουλος του Volkswagen Group, αλλά και αυτής καθ’ αυτής της γερμανικής μάρκας.

Οι όμιλοι FCA και PSA έχουν συμφωνήσει να προχωρήσουν σε συγχώνευση, όμως για να φτάσουν μέχρι αυτό το σημείο θα πρέπει να περάσουν μια σειρά από διαδικασίες, μεταξύ των οποίων είναι και η έγκριση από την επιτροπή ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ελαφρώς ανανεωμένο και με ήπιο υβριδικό σύστημα κίνησης για πρώτη φορά είναι πλέον το δημοφιλές Ford Fiesta.

Ας ξεκινήσουμε με το ήπιο υβριδικό του σύστημα, το οποίο γνωρίσαμε αρχικά στο νέο Puma, το μικρότερο crossover της Ford που βασίζεται στο Fiesta.