Είστε εδώ

News

Nissan: Θέλει "διαζύγιο" από τη Renault;

του Σωτήριου Χάλλα

Οι εξελίξεις ανάμεσα σε Nissan και Renault δε λένε να σταματήσουν, αφού σύμφωνα με τους Financial Times, στελέχη της ιαπωνικής μάρκας επιθυμούν τη λήξη της συμμαχίας με τους Γάλλους.

Μάλιστα, έχουν προχωρήσει στο επόμενο βήμα καταρτίζοντας ένα πλάνο, σχετικά με το πώς θα μπορούσε να γίνει ο διαχωρισμός των δύο εταιρειών.

Όπως όλα δείχνουν το σχέδιο υπήρχε ήδη από όταν συνελήφθη ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της συμμαχίας, Κάρλος Γκον, το Νοέμβριο του 2018, όμως η απόδρασή του προς το Λίβανο φαίνεται ότι λειτούργησε ως καταλύτης, επιταχύνοντας τις αποσχιστικές τάσεις στο εσωτερικό της Nissan.

Μετά τη σύλληψη του Γκον έχουν γίνει αρκετές προσπάθειες οι δύο εταιρείες να προσεγγίσουν εκ νέου η μία την άλλη, όμως τα αποτελέσματα δεν είναι πολύ ενθαρρυντικά. Κάποια στελέχη της ιαπωνικής εταιρείας έχουν φτάσει στο σημείο να λένε ότι η Renault αποτελεί βαρίδι.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, αυτοί που υποστηρίζουν την απομάκρυνση από τη γαλλική εταιρεία, θέλουν το "διαζύγιο" να περιοριστεί σε μηχανολογικό και τεχνολογικό επίπεδο, διατηρώντας δεσμούς σε άλλους τομείς.

Μπορεί κάποιοι στη Nissan να θέλουν την απομάκρυνση από τη Renault, όμως οι Γάλλοι είναι ο μεγαλύτερος μέτοχος της εταιρείας με ποσοστό 45%, οπότε δε θα είναι εύκολο να πράξουν μονομερώς.

Σχετικοί όροι: 

Σχετικά άρθρα

Όσο περνάει ο καιρός η Opel θέλει να μας δώσει μία ολοένα και καλύτερη ιδέα σχετικά με το πώς θα είναι η νέα γενιά του Mokka, για αυτό το λόγο δημοσιεύει teaser εικόνες.

Η μεγάλη σιλουέτα του Super Ferry II έστριβε Δευτέρα 9 Ιουνίου το πρωί από τον κάβο και χανόταν στο γαλάζιο του Κάβο Ντόρο με πορεία το λιμάνι της Ραφήνας.

Μπορεί η Formula 1 να ανακοίνωσε τους πρώτους 8 αγώνες οι οποίοι με βάση τους κανονισμούς είναι απαραίτητοι ώστε να θεωρηθεί ότι έχει πραγματοποιηθεί ένα πρωτάθλημα, όμως οι άνθρωποι του αθλήματος εξετάζουν όποιες άλλες επιλογές έχουν για την πραγματοποίηση περισσότερων Γκραν Πρι.

Για πρώτη φορά το δημοφιλές Ford Fiesta θα διατίθεται με ήπιο υβριδικό σύστημα, όχι όμως μόνο στην επιβατική, αλλά και στην επαγγελματική του έκδοση.

Ο Ματία Μπινότο ήταν ξεκάθαρος σε ο,τι αφορά τους δύο οδηγούς της Ferrari για το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1 από το 2021, καθώς οι Σαρλ Λεκλέρκ και Κάρλος Σάινθ θα αποτελούν το οδηγικό δίδυμο της Scuderia από τη νέα χρονιά.

Πριν από μερικές μέρες η Porsche αποκάλυψε τη νέα 911 Targa 4S Heritage Design Edition, η οποία διαθέτει ρετρό χαρακτηριστικά.

Άλλος ένας αγώνας του παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλι προστέθηκε στη λίστα με τους ακυρωμένους αγώνες.

Ο Χέρμπερτ Ντις τα τελευταία χρόνια κατέχει δύο από τις ισχυρότερες θέσεις στο χώρο του αυτοκινήτου, καθώς είναι διευθύνων σύμβουλος του Volkswagen Group, αλλά και αυτής καθ’ αυτής της γερμανικής μάρκας.

Οι όμιλοι FCA και PSA έχουν συμφωνήσει να προχωρήσουν σε συγχώνευση, όμως για να φτάσουν μέχρι αυτό το σημείο θα πρέπει να περάσουν μια σειρά από διαδικασίες, μεταξύ των οποίων είναι και η έγκριση από την επιτροπή ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ελαφρώς ανανεωμένο και με ήπιο υβριδικό σύστημα κίνησης για πρώτη φορά είναι πλέον το δημοφιλές Ford Fiesta.

Ας ξεκινήσουμε με το ήπιο υβριδικό του σύστημα, το οποίο γνωρίσαμε αρχικά στο νέο Puma, το μικρότερο crossover της Ford που βασίζεται στο Fiesta.