Είστε εδώ

News

Nissan: "Σκοτώνει" τις πωλήσεις στην Κίνα ο κορωνοϊός

του Σωτήριου Χάλλα

Η Κίνα είναι η μεγαλύτερη αγορά στον κόσμο σε ό,τι αφορά τις πωλήσεις αυτοκινήτων, οπότε μία πτώση της τάξης του 80% επηρεάζει σημαντικά τις αυτοκινητοβιομηχανίες, ειδικά αυτές που ποντάρουν πολλά σε μια καλή πορεία εκεί όπως είναι η Nissan.

Η χώρα των σχεδόν 1.5 δισεκατομμυρίων κατοίκων είναι η σημαντικότερη αγορά για τη Nissan αφού εκεί πετυχαίνει μεγάλο μερίδιο από τις πωλήσεις της, έτσι η μείωση κατά 80% θα την επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό. Λόγω της καλής πορείας στην Κίνα, η ιαπωνική μάρκα ήλπιζε ότι θα αντισταθμίσει τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει σε Ιαπωνία και Ηνωμένες Πολιτείες, όπου τον Φεβρουάριο είδε να διατίθενται 27% λιγότερα αυτοκίνητα.

Ωστόσο, το ξέσπασμα του κορωνοϊού ανέτρεψε τις προβλέψεις της, καθώς η καραντίνα που επιβλήθηκε σε πολλές περιοχές και η απαγόρευση μετακινήσεων, είχαν αποτέλεσμα να μην πάνε οι πολίτες στις αντιπροσωπείες. Άλλωστε, ήταν πολύ λίγες εκείνες που λειτούργησαν, ειδικά τις πρώτες εβδομάδες του Φεβρουαρίου.

Πλέον η Nissan, όπως και άλλες εταιρείες, περιμένει να περάσει αυτή η κρίση, ώστε να κάνει απολογισμό και να λάβει τα απαραίτητα μέτρα για τη συνέχεια.

Σχετικά άρθρα

Όσο περνάει ο καιρός η Opel θέλει να μας δώσει μία ολοένα και καλύτερη ιδέα σχετικά με το πώς θα είναι η νέα γενιά του Mokka, για αυτό το λόγο δημοσιεύει teaser εικόνες.

Η μεγάλη σιλουέτα του Super Ferry II έστριβε Δευτέρα 9 Ιουνίου το πρωί από τον κάβο και χανόταν στο γαλάζιο του Κάβο Ντόρο με πορεία το λιμάνι της Ραφήνας.

Μπορεί η Formula 1 να ανακοίνωσε τους πρώτους 8 αγώνες οι οποίοι με βάση τους κανονισμούς είναι απαραίτητοι ώστε να θεωρηθεί ότι έχει πραγματοποιηθεί ένα πρωτάθλημα, όμως οι άνθρωποι του αθλήματος εξετάζουν όποιες άλλες επιλογές έχουν για την πραγματοποίηση περισσότερων Γκραν Πρι.

Για πρώτη φορά το δημοφιλές Ford Fiesta θα διατίθεται με ήπιο υβριδικό σύστημα, όχι όμως μόνο στην επιβατική, αλλά και στην επαγγελματική του έκδοση.

Ο Ματία Μπινότο ήταν ξεκάθαρος σε ο,τι αφορά τους δύο οδηγούς της Ferrari για το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1 από το 2021, καθώς οι Σαρλ Λεκλέρκ και Κάρλος Σάινθ θα αποτελούν το οδηγικό δίδυμο της Scuderia από τη νέα χρονιά.

Πριν από μερικές μέρες η Porsche αποκάλυψε τη νέα 911 Targa 4S Heritage Design Edition, η οποία διαθέτει ρετρό χαρακτηριστικά.

Άλλος ένας αγώνας του παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλι προστέθηκε στη λίστα με τους ακυρωμένους αγώνες.

Ο Χέρμπερτ Ντις τα τελευταία χρόνια κατέχει δύο από τις ισχυρότερες θέσεις στο χώρο του αυτοκινήτου, καθώς είναι διευθύνων σύμβουλος του Volkswagen Group, αλλά και αυτής καθ’ αυτής της γερμανικής μάρκας.

Οι όμιλοι FCA και PSA έχουν συμφωνήσει να προχωρήσουν σε συγχώνευση, όμως για να φτάσουν μέχρι αυτό το σημείο θα πρέπει να περάσουν μια σειρά από διαδικασίες, μεταξύ των οποίων είναι και η έγκριση από την επιτροπή ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ελαφρώς ανανεωμένο και με ήπιο υβριδικό σύστημα κίνησης για πρώτη φορά είναι πλέον το δημοφιλές Ford Fiesta.

Ας ξεκινήσουμε με το ήπιο υβριδικό του σύστημα, το οποίο γνωρίσαμε αρχικά στο νέο Puma, το μικρότερο crossover της Ford που βασίζεται στο Fiesta.