Είστε εδώ

News

Nissan: Πλήρης ανανέωση σε SUV και Crossovers

του Σωτήριου Χάλλα

Η Nissan σχεδιάζει μέσα στους επόμενους 18 μήνες να φέρει νέα γενιά, σχεδόν για ολόκληρη την γκάμα των SUV και Crossover μοντέλων που είναι αυτή τη στιγμή διαθέσιμα στις ευρωπαϊκές αγορές.

Το Juke είναι έτσι κι αλλιώς ένα βήμα πριν τον ερχομό του, όμως θα ακολουθήσουν και τα X-Trail και Qashqai.

Σε συνέντευξή του ο επικεφαλής της Nissan Ευρώπης, Τζιανλούκα ντε Φίκι, είπε ότι οι νέες γενιές των δύο μοντέλων θα έχουν έρθει μέχρι τα μέσα του 2021. Ακόμα, στο σχεδιασμό υπάρχει ο ερχομός ενός αμιγώς ηλεκτρικού SUV, το οποίο θα βασίζεται στο πρωτότυπο Ariya, που διαθέτει δύο ηλεκτρικούς κινητήρες στον εμπρός άξονα και έναν στον πίσω, καθώς και το σύνολο τεχνολογιών υποβοήθησης οδήγησης ProPILOT 2.0, που επιτρέπουν την πλήρως αυτόνομη κίνηση όταν το αυτοκίνητο κινείται σε μία λωρίδα σε αυτοκινητόδρομο.

Όσον αφορά τη σειρά με την οποία θα έρθουν τα νέα μοντέλα, το X-Trail θα είναι το πρώτο, πιθανότατα μέσα στους πρώτους έξι μήνες του 2020, με το Qashqai να ακολουθεί τον Σεπτέμβριο της ίδια χρονιάς. Σημαντική αλλαγή στην γκάμα κινητήρων του Qashqai είναι ότι θα απουσιάζουν τα σύνολα πετρελαίου και θα αντικατασταθούν με την υβριδική τεχνολογία E-power.

Σε αυτή το αυτοκίνητο κινείται σχεδόν πάντα μόνο με ρεύμα και ο κινητήρας εσωτερικής καύσης ως επί το πλείστον αναλαμβάνει αποκλειστικά τη φόρτιση της μπαταρίας. Μοναδική εξαίρεση είναι όταν ο οδηγός θέλει να επιταχύνει πολύ γρήγορα, οπότε ο ηλεκτρικός και ο θερμικός κινητήρας συνεργάζονται.

Η παρουσίαση του ηλεκτρικού Crossover τοποθετείται χρονικά στα τέλη του 2020 ή τις αρχές του 2021.

Σχετικά άρθρα

Όσο περνάει ο καιρός η Opel θέλει να μας δώσει μία ολοένα και καλύτερη ιδέα σχετικά με το πώς θα είναι η νέα γενιά του Mokka, για αυτό το λόγο δημοσιεύει teaser εικόνες.

Η μεγάλη σιλουέτα του Super Ferry II έστριβε Δευτέρα 9 Ιουνίου το πρωί από τον κάβο και χανόταν στο γαλάζιο του Κάβο Ντόρο με πορεία το λιμάνι της Ραφήνας.

Μπορεί η Formula 1 να ανακοίνωσε τους πρώτους 8 αγώνες οι οποίοι με βάση τους κανονισμούς είναι απαραίτητοι ώστε να θεωρηθεί ότι έχει πραγματοποιηθεί ένα πρωτάθλημα, όμως οι άνθρωποι του αθλήματος εξετάζουν όποιες άλλες επιλογές έχουν για την πραγματοποίηση περισσότερων Γκραν Πρι.

Για πρώτη φορά το δημοφιλές Ford Fiesta θα διατίθεται με ήπιο υβριδικό σύστημα, όχι όμως μόνο στην επιβατική, αλλά και στην επαγγελματική του έκδοση.

Ο Ματία Μπινότο ήταν ξεκάθαρος σε ο,τι αφορά τους δύο οδηγούς της Ferrari για το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1 από το 2021, καθώς οι Σαρλ Λεκλέρκ και Κάρλος Σάινθ θα αποτελούν το οδηγικό δίδυμο της Scuderia από τη νέα χρονιά.

Πριν από μερικές μέρες η Porsche αποκάλυψε τη νέα 911 Targa 4S Heritage Design Edition, η οποία διαθέτει ρετρό χαρακτηριστικά.

Άλλος ένας αγώνας του παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλι προστέθηκε στη λίστα με τους ακυρωμένους αγώνες.

Ο Χέρμπερτ Ντις τα τελευταία χρόνια κατέχει δύο από τις ισχυρότερες θέσεις στο χώρο του αυτοκινήτου, καθώς είναι διευθύνων σύμβουλος του Volkswagen Group, αλλά και αυτής καθ’ αυτής της γερμανικής μάρκας.

Οι όμιλοι FCA και PSA έχουν συμφωνήσει να προχωρήσουν σε συγχώνευση, όμως για να φτάσουν μέχρι αυτό το σημείο θα πρέπει να περάσουν μια σειρά από διαδικασίες, μεταξύ των οποίων είναι και η έγκριση από την επιτροπή ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ελαφρώς ανανεωμένο και με ήπιο υβριδικό σύστημα κίνησης για πρώτη φορά είναι πλέον το δημοφιλές Ford Fiesta.

Ας ξεκινήσουμε με το ήπιο υβριδικό του σύστημα, το οποίο γνωρίσαμε αρχικά στο νέο Puma, το μικρότερο crossover της Ford που βασίζεται στο Fiesta.