Είστε εδώ

News

Nissan: Οι μεγάλες αλλαγές και το μέλλον στην Ευρώπη

του Σωτήριου Χάλλα

Η Nissan σχεδιάζει το επόμενο διάστημα να μειώσει σε σημαντικό βαθμό την παρουσία της σε μια σειρά αγορών, μεταξύ των οποίων είναι και η Ευρώπη, θέλοντας να εστιάσει τις δραστηριότητές της κυρίως στις Ηνωμένες Πολιτείες, την Κίνα και την Ιαπωνία.

Τα πρόσφατα γεγονότα που επηρέασαν και επηρεάζουν ολόκληρο τον πλανήτη, ήρθαν να κάνουν εντονότερα τα προβλήματα που αντιμετώπιζε η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία, τα οποία αφορούν ποικίλους τομείς, μεταξύ των οποίων και τα οικονομικά της.

Προκειμένου να τα αντιμετωπίσει θα ανακοινώσει στις 28 Μαΐου ένα σχέδιο το οποίο θα αφορά τη συνολική στρατηγική της από εδώ και στο εξής.

Σύμφωνα με διαρροές, το πλάνο έχει τριετή ορίζοντα και έχει στόχο να δυναμώσει εκ νέου τους δεσμούς της μάρκας με τους κατά τόπους εισαγωγείς, καθώς και να δημιουργήσει μία πλήρως ανανεωμένη γκάμα, ώστε η εταιρεία να καταστεί και πάλι κερδοφόρα.

Το γεγονός ότι θα εστιάσει πλέον σε Ηνωμένες Πολιτείες, Κίνα και Ιαπωνία δε σημαίνει ότι θα είναι απούσα από τον υπόλοιπο πλανήτη. Συγκεκριμένα, στην Ευρώπη σκοπεύει να συνεχίσει την πορεία της, όμως θα εστιάσει στο Qashqai και το Juke.

Στο πλαίσιο των αλλαγών η Nissan είναι πιθανό να κλείσει μέχρι και 14 εργοστάσιά της, πέρα από εκείνα που ανακοινώθηκαν τον Ιούλιο του 2019. Αυτό θα οδηγήσει σε μείωση της  ικανότητας παραγωγής, η οποία αναμένεται να ‘πέσει” από τα 7 εκατομμύρια μονάδες/έτος, στα 5.5 εκατομμύρια μονάδες/έτος.

Σχετικά άρθρα

Όσο περνάει ο καιρός η Opel θέλει να μας δώσει μία ολοένα και καλύτερη ιδέα σχετικά με το πώς θα είναι η νέα γενιά του Mokka, για αυτό το λόγο δημοσιεύει teaser εικόνες.

Η μεγάλη σιλουέτα του Super Ferry II έστριβε Δευτέρα 9 Ιουνίου το πρωί από τον κάβο και χανόταν στο γαλάζιο του Κάβο Ντόρο με πορεία το λιμάνι της Ραφήνας.

Μπορεί η Formula 1 να ανακοίνωσε τους πρώτους 8 αγώνες οι οποίοι με βάση τους κανονισμούς είναι απαραίτητοι ώστε να θεωρηθεί ότι έχει πραγματοποιηθεί ένα πρωτάθλημα, όμως οι άνθρωποι του αθλήματος εξετάζουν όποιες άλλες επιλογές έχουν για την πραγματοποίηση περισσότερων Γκραν Πρι.

Για πρώτη φορά το δημοφιλές Ford Fiesta θα διατίθεται με ήπιο υβριδικό σύστημα, όχι όμως μόνο στην επιβατική, αλλά και στην επαγγελματική του έκδοση.

Ο Ματία Μπινότο ήταν ξεκάθαρος σε ο,τι αφορά τους δύο οδηγούς της Ferrari για το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1 από το 2021, καθώς οι Σαρλ Λεκλέρκ και Κάρλος Σάινθ θα αποτελούν το οδηγικό δίδυμο της Scuderia από τη νέα χρονιά.

Πριν από μερικές μέρες η Porsche αποκάλυψε τη νέα 911 Targa 4S Heritage Design Edition, η οποία διαθέτει ρετρό χαρακτηριστικά.

Άλλος ένας αγώνας του παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλι προστέθηκε στη λίστα με τους ακυρωμένους αγώνες.

Ο Χέρμπερτ Ντις τα τελευταία χρόνια κατέχει δύο από τις ισχυρότερες θέσεις στο χώρο του αυτοκινήτου, καθώς είναι διευθύνων σύμβουλος του Volkswagen Group, αλλά και αυτής καθ’ αυτής της γερμανικής μάρκας.

Οι όμιλοι FCA και PSA έχουν συμφωνήσει να προχωρήσουν σε συγχώνευση, όμως για να φτάσουν μέχρι αυτό το σημείο θα πρέπει να περάσουν μια σειρά από διαδικασίες, μεταξύ των οποίων είναι και η έγκριση από την επιτροπή ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ελαφρώς ανανεωμένο και με ήπιο υβριδικό σύστημα κίνησης για πρώτη φορά είναι πλέον το δημοφιλές Ford Fiesta.

Ας ξεκινήσουμε με το ήπιο υβριδικό του σύστημα, το οποίο γνωρίσαμε αρχικά στο νέο Puma, το μικρότερο crossover της Ford που βασίζεται στο Fiesta.