Είστε εδώ

News

Nissan: Οι αλλαγές που φέρνει ο νέος πρόεδρος

του Σωτήριου Χάλλα

Η Nissan έχει νέο πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο, τον Μακότο Ουτσίντα, ο οποίος ανακοίνωσε λίγο μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, ανακοίνωσε και τη στρατηγική του ώστε να επαναφέρει την ιαπωνική μάρκα σε τροχιά ανόδου.

Αρχικά είπε ότι η συμμαχία με τη Renault είναι πολύ σημαντική ώστε να πετύχει η εταιρεία τους στόχους της, όμως θέλει να εξετάσουν με τους Γάλλους ποιες ιδέες λειτούργησαν καλά και ποιες όχι, ώστε να πορευτούν ανάλογα στο μέλλον.

Τόνισε ότι η Nissan έχει αναπτυχθεί σημαντικά τα χρόνια που ακολούθησαν την ίδρυση της συμμαχίας και είπε ότι δε σκοπεύει να βγάλει την εταιρεία από αυτή, ταυτόχρονα όμως θέλει να διατηρήσει την ανεξαρτησία της μάρκας, οπότε η δημιουργία ισχυρότερων δεσμών με τη Renault δεν είναι στους βραχυπρόθεσμους στόχους.

Ακόμα, ανέφερε ότι οι στόχοι που είχε θέσει ο Γκον ήταν μη ρεαλιστικοί, με αποτέλεσμα να παρατηρούνται μειωμένες πωλήσεις και κερδοφορία.

Σύμφωνα με τον Ουτσίντα το επόμενο διάστημα θα υπάρξουν 12.500 απολύσεις σε παγκόσμιο επίπεδο, θα αναθεωρηθεί η γκάμα των μοντέλων και θα μειωθεί η παραγωγική ικανότητα σε 6.6 από 7.2 εκατομμύρια μονάδες ανά έτος, ενώ ένας από τους στόχους είναι να αυξηθούν οι πωλήσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες, φτάνοντας τα 1.4 εκατομμύρια αυτοκίνητα μέχρι το Μάρτιο του 2023.

Τέλος, είπε ότι θα υπάρξει παρουσίαση νέων μοντέλων όπως ενός ηλεκτρικού SUV, προκειμένου να αυξηθούν τα έσοδα, αφού βασικός πυλώνας της από εδώ και πέρα πορείας της εταιρείας θα είναι η ανάπτυξη μέσα από νέα προϊόντα και την υιοθέτηση νέων τεχνολογιών.

Σχετικά άρθρα

Όσο περνάει ο καιρός η Opel θέλει να μας δώσει μία ολοένα και καλύτερη ιδέα σχετικά με το πώς θα είναι η νέα γενιά του Mokka, για αυτό το λόγο δημοσιεύει teaser εικόνες.

Η μεγάλη σιλουέτα του Super Ferry II έστριβε Δευτέρα 9 Ιουνίου το πρωί από τον κάβο και χανόταν στο γαλάζιο του Κάβο Ντόρο με πορεία το λιμάνι της Ραφήνας.

Μπορεί η Formula 1 να ανακοίνωσε τους πρώτους 8 αγώνες οι οποίοι με βάση τους κανονισμούς είναι απαραίτητοι ώστε να θεωρηθεί ότι έχει πραγματοποιηθεί ένα πρωτάθλημα, όμως οι άνθρωποι του αθλήματος εξετάζουν όποιες άλλες επιλογές έχουν για την πραγματοποίηση περισσότερων Γκραν Πρι.

Για πρώτη φορά το δημοφιλές Ford Fiesta θα διατίθεται με ήπιο υβριδικό σύστημα, όχι όμως μόνο στην επιβατική, αλλά και στην επαγγελματική του έκδοση.

Ο Ματία Μπινότο ήταν ξεκάθαρος σε ο,τι αφορά τους δύο οδηγούς της Ferrari για το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1 από το 2021, καθώς οι Σαρλ Λεκλέρκ και Κάρλος Σάινθ θα αποτελούν το οδηγικό δίδυμο της Scuderia από τη νέα χρονιά.

Πριν από μερικές μέρες η Porsche αποκάλυψε τη νέα 911 Targa 4S Heritage Design Edition, η οποία διαθέτει ρετρό χαρακτηριστικά.

Άλλος ένας αγώνας του παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλι προστέθηκε στη λίστα με τους ακυρωμένους αγώνες.

Ο Χέρμπερτ Ντις τα τελευταία χρόνια κατέχει δύο από τις ισχυρότερες θέσεις στο χώρο του αυτοκινήτου, καθώς είναι διευθύνων σύμβουλος του Volkswagen Group, αλλά και αυτής καθ’ αυτής της γερμανικής μάρκας.

Οι όμιλοι FCA και PSA έχουν συμφωνήσει να προχωρήσουν σε συγχώνευση, όμως για να φτάσουν μέχρι αυτό το σημείο θα πρέπει να περάσουν μια σειρά από διαδικασίες, μεταξύ των οποίων είναι και η έγκριση από την επιτροπή ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ελαφρώς ανανεωμένο και με ήπιο υβριδικό σύστημα κίνησης για πρώτη φορά είναι πλέον το δημοφιλές Ford Fiesta.

Ας ξεκινήσουμε με το ήπιο υβριδικό του σύστημα, το οποίο γνωρίσαμε αρχικά στο νέο Puma, το μικρότερο crossover της Ford που βασίζεται στο Fiesta.