Είστε εδώ

News

Nissan: Νέα ηγεσία για την ιαπωνική μάρκα

του Σωτήριου Χάλλα

Η σύλληψη του Κάρλος Γκον το Νοέμβριο του 2018 και η απομάκρυνσή του από την κορυφή της Nissan, δημιούργησε κλυδωνισμούς στην ιαπωνική εταιρεία των οποίων οι συνέπειες συνεχίζονται μέχρι σήμερα.

Μετά τις κατηγορίες εναντίον του Γκον για απόκρυψη εσόδων, για οικονομικά ζητήματα κατηγορήθηκε και ο CEO της Nissan, Χιρότο Σαϊκάβα, όμως δήλωσε ότι θα επιστρέψει οικειοθελώς τα ποσά που δεν έπρεπε να έχει πάρει, οπότε βγήκε από την περιπέτεια αλώβητος. Ωστόσο, παραιτήθηκε στις 16 Σεπτεμβρίου και τη θέση του προσωρινά ανέλαβε ο Γιασουχίρο Γιαμαούτσι.

Τώρα το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας έκανε ψηφοφορία για να εκλέξει τον άνθρωπο που θα αναλάβει τη θέση του CEO. Το αποτέλεσμα ανέδειξε τον Μακότο Ουτσίντα, ο οποίος μέχρι πρότινος ήταν ο επικεφαλής του τμήματος της Nissan που αφορά την Κίνα. Μάλιστα τα είχε καταφέρει αρκετά καλά σε αυτή τη θέση αφού είχε πετύχει το ένα τρίτο (1/3) των κερδών της Nissan να προέρχονται από την περιοχή ευθύνης του.

Στην ηγεσία της εταιρείας μαζί του θα είναι ο Ασβάνι Γκούπτα, ο οποίος είναι παράλληλα και επικεφαλής δραστηριοτήτων στη Mitsubishi, καθώς και ο Γιουν Σέκι, από τις θέσεις του αντιπροέδρου και του επικεφαλής δραστηριοτήτων στη Nissan.

Κυρίως ο Ουτσίντα, αλλά και οι άλλοι δύο, θεωρούνται άτομα με θετικό πνεύμα απέναντι στη συμμαχία με τη Renault και την ενδυνάμωση αυτής, οπότε η γαλλική εταιρεία δηλώνει πολύ χαρούμενη.

Όσο περνάει ο καιρός θα δούμε ποιοι θα είναι οι άξονες στους οποίους θα κινηθεί η νέα ηγετική ομάδα της Nissan.

Σχετικά άρθρα

Όσο περνάει ο καιρός η Opel θέλει να μας δώσει μία ολοένα και καλύτερη ιδέα σχετικά με το πώς θα είναι η νέα γενιά του Mokka, για αυτό το λόγο δημοσιεύει teaser εικόνες.

Η μεγάλη σιλουέτα του Super Ferry II έστριβε Δευτέρα 9 Ιουνίου το πρωί από τον κάβο και χανόταν στο γαλάζιο του Κάβο Ντόρο με πορεία το λιμάνι της Ραφήνας.

Μπορεί η Formula 1 να ανακοίνωσε τους πρώτους 8 αγώνες οι οποίοι με βάση τους κανονισμούς είναι απαραίτητοι ώστε να θεωρηθεί ότι έχει πραγματοποιηθεί ένα πρωτάθλημα, όμως οι άνθρωποι του αθλήματος εξετάζουν όποιες άλλες επιλογές έχουν για την πραγματοποίηση περισσότερων Γκραν Πρι.

Για πρώτη φορά το δημοφιλές Ford Fiesta θα διατίθεται με ήπιο υβριδικό σύστημα, όχι όμως μόνο στην επιβατική, αλλά και στην επαγγελματική του έκδοση.

Ο Ματία Μπινότο ήταν ξεκάθαρος σε ο,τι αφορά τους δύο οδηγούς της Ferrari για το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1 από το 2021, καθώς οι Σαρλ Λεκλέρκ και Κάρλος Σάινθ θα αποτελούν το οδηγικό δίδυμο της Scuderia από τη νέα χρονιά.

Πριν από μερικές μέρες η Porsche αποκάλυψε τη νέα 911 Targa 4S Heritage Design Edition, η οποία διαθέτει ρετρό χαρακτηριστικά.

Άλλος ένας αγώνας του παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλι προστέθηκε στη λίστα με τους ακυρωμένους αγώνες.

Ο Χέρμπερτ Ντις τα τελευταία χρόνια κατέχει δύο από τις ισχυρότερες θέσεις στο χώρο του αυτοκινήτου, καθώς είναι διευθύνων σύμβουλος του Volkswagen Group, αλλά και αυτής καθ’ αυτής της γερμανικής μάρκας.

Οι όμιλοι FCA και PSA έχουν συμφωνήσει να προχωρήσουν σε συγχώνευση, όμως για να φτάσουν μέχρι αυτό το σημείο θα πρέπει να περάσουν μια σειρά από διαδικασίες, μεταξύ των οποίων είναι και η έγκριση από την επιτροπή ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ελαφρώς ανανεωμένο και με ήπιο υβριδικό σύστημα κίνησης για πρώτη φορά είναι πλέον το δημοφιλές Ford Fiesta.

Ας ξεκινήσουμε με το ήπιο υβριδικό του σύστημα, το οποίο γνωρίσαμε αρχικά στο νέο Puma, το μικρότερο crossover της Ford που βασίζεται στο Fiesta.